Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:247479 kpl

Pikakysely

Hyttysiä on suojeltava!

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Puheenjohtajien kamppailua

Tiistai 22.1.2019 klo 1:56 - PiaP


Moni puolue rakentaa imangoa puheenjohtajilla ja niiden valinnoilla. Halutaan olla tietynlaisille eli äänestäjille kelpaavia.

Demarit vaihtoi Jutta Urpilaisen mieheen, haluttiin olla työmiesten puolue ja ay-liikkeen poliittinen siipi. Demariäänestäjät ovat vanhenpaa väkeä ja ajateltiin, että mies vetoaa paremmin äänestäjiin. Sinällään hassu ajatus, kun puolue koko ajan puhuu tasa-arvosta ja haluavat esiintyä naisten asialla. Aika vaikea yhtälö - puheenjohtajan pitää kelvata telakkamies - ranelle ja konttori-pirkolle.

AY-liike PAM kuulemma maksaa Rinteen oikeudesta saamat sakot, kivahan se on ravintolatyöntekijän maksella liiton maksuja kun menee näinkin hyötykäyttöön.

Sama ongelma on vasemmistolla. Nykyinen puheenjohtaja Li kelpaa pussikaljaa puistossa -hipsteriväelle- hyvin toimeentuleville maailmanparantajille. Siinä rasvanahka- pertti ihmettelee työväen puolueen linjaa kun se haluaa lopettaa Suomesta teollisuuden, lihansyönnin ja autolla ajon. Onneksi punkun (punaviini) ympäristörasituksesta ja sen rypelepoiminnan epäinhimillisissä työolosuhteista ja alipalkatuista työntekijöistä ei kukaan puhu. Mitä sitten älyköt joisi, huh!

Pertti - työntekijä ei tykkää kun hipsterit- bokserit ei yllä vyötärölle, onneksi ne kalsarit ei kuulu puolueen jäsenyysehtoihin. Mutta miksipä hyvätuloinen vasemmistolainen ei saisi puhua köyhyydestä ja eläkeläisen pienistä rahoista, onhan sentään lukenut niistä lehdistä. Ja hallitushan on aina ihan ... piip... oli vasemmisto siinä mukana tai sitten ei tai lähteekö siitä kesken kauden pois - just ennen vaaleja. Piip.

Keskustan ongelma on se, että puolueen puheenjohtaja ajaa maaseudun tyhjentämistä omilla päätöksillä ja kurittaa maanviljelijöitä. Tälläkin hetkellä on kepulainen maatalousministeri ja tilat ovat ahdingossa. Konkursseja ja jopa itsemurhia.

Ammattikoulutus on ajettu isoihin kaupunkeihin- päättäjinä on keskustalaiset. Samat, jotka kirjoittavat lehdissä, että ammattikoulutus on säilytettävä maaseudulla. 

Tämän hetken keskusta-puolue on sijoittajien puolue. Maaseudun puolueen jäsenellä ja Helsingin herrojen välillä on iso kuilu.Sipilä osti puolueen puheenjohtajuuden lupaamalla hoitaa puolueen velanmaksun. Sen hän tekikin, tosin puolue on taas talousvaikeuksissa ja sen takia keskusta myi puoluetoimiston sijoittajille. Aivan, sijoitusyhtiölle- nykylinjan mukaan. Samoin myydään tai yritetään myydä koko Suomea - jopa maantiet haluttiin myydä. Rataverkosto meni jo. Yksityistäminen, valtion omaisuuden myyminen, yritystuet  ja kilpailutus on keskustan voimasanoja. Muut sitten kiroaa esim taksuudistusta  ja kelakyyti- sotkua. 

Tätä valtion omaisuuden siirtoa "anti-sosialismia" katselee kateellisena Kokoomuksen Orpo. Keskusta ajaa jo oikealta kokoomuksen ohi talouspolitiikassa. Mutta pääasia on, että kokoomus luottaa Suomeen ja suomalaisiin. Tavallisesti äänestäjät luottavat johonkin puolueeseen ja sen edustajaan niin paljon, että äänestää sitä. Jos luottivat.

Nyt puolue luottaa äänestäjiin. Aivan mahtava veto mainostoimistolta. Käännetään asetelma toistepäin. On niin hieno asia, että pakkohan on kokoomusta äänestää. Gallupitkin sen kertoo.

Mainostoimisto on rahansa ansainnut! Raju koulutusleikkaus onkin uudistus. Poliisien vähentäminen onkin turvallisuuden kokonaiskuvaan satsaamisen. Vapautetaan työmarkkinat eli tervetuloa kaikki tänne ja tervemenoa sosiaaliturva! Eikös ole mahtava uudistus, alipalkatut työntekijät polkevat suomalaistenkin palkat ja aina vaan sijoittaja rikastuu.

Niin ne puolueen puheenjohtajat, takaisin otsikkoon...

Vihreillä valittiin eduskuntavaaleja varten pätkähommiin äänestäjille miellyttävä leppoisa setämies, joka ei ole  enää hallitusneuvottelujen jälkeen mukana. Vihreillä on kesällä uusi puheenjohtaja - kenties sitten feministeille kelpaa nainen? Emma Kari?

Demarien puheenjohtaja makaa sairaalassa. Voimia parantumiseen. Puolueen pakka on ihan sekaisin. Sadan tonnin sähköauton hankintapakko kaikille suomalaisille ei ehkä ole puolueen vahvinta äänestäjiä kosiskeleva aatetta? 

 Keskustan puheenjohtaja ei kelpaa enää äänestäjille eikä omille ja siitä pitäisi päästä eroon. Millos seuraava puoluekokous on?

Perussuomalaisten puheenjohtaja kelpaa omille ja osalle äänestäjiä. Koko ajan isommalle osalle.

Kokoomuksen puheenjohtajaa saa olla kuka vaan ja aina löytyy tasaisesti äänestäjiä, jotka haluaisivat olla puolueen kaltaisia. Hyvätuloiseksi ei pääse isolla asuntovelalla. Ymmärrän hyvin miksi äänestää kokoomusta- kukapa ei haluaisi olla kuin he: hyvätuloinen, hyvä auto, ihana koti ja kellokin näkyy. Valitettavasti pelkkä äänestäminen ei nosta yhteiskuntaluokkaa eikä palkkatuloja.

Kansallispuolueen ongelma on se, että vaikka sitä mainostetaan Väyrysen perustamana, niin osa on jo tajunnut, että KaPu erotti Väyrysen ja on siitä oikeudessa. Väyrysen puolue ilman Väyrystä ei ole kovinkaan uskottava. En kyllä muista puheenjohtajan nimeä, ei se ainakaan Väyrynen ole. 

Parasta Suomessa on, että ihan jokaiselle löytyy oma äänestettävä puolue ja sen ehdokas. On niin paljon tarjontaa ja onneksi eroja. Vain äänestämällä voi vaikuttaa! 

Avainsanat: Puolueet, puheenjohtajat


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini