Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:246318 kpl

Pikakysely

Hyttysiä on suojeltava!

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Jos olisin kateellinen...

Keskiviikko 10.4.2019 klo 8:03 - Pia P


Jos oisin vaalikateellinen...

Olisin kateellinen ehdokkaiden saamista ammattiliittojen ja muiden eturyhmien tuista. Vaalirahoitussivulta näkee miten ehdokkaiden käyttämä vaaliraha muodostuu. Osalla on omaa rahaa muutama satanen ja osalla kymppitonneja - vaikka loppusumma on sama. Onko oikein, että liitot rahoittavat vain muutamia puolueiden ehdokkaita? Onko oikein, että yleensä rahoittavat ehdokkaita? Onko jäsenmaksu silloin oikeassa käytötössä? Verovähennysoikeuden takia kaikki veroa maksavat suomalaiset tukevat vain muutaman puolueen ehdokkaita, onko oikein? 

Tradeka lähti yksityishoivabisnekseen. Osaa vasemmiston ja demarien edustajia ei yhtään ahdista ottaa vastaan 2500€ vaalitukea tradekalta ja samalla julkisuudessa haukkua yksityistä hoivabisnestä.

Olisin kateellinen sopeutuseläkeellä olevien vaalikampanja- ajan rahoista ja vapaa- ajasta. Neljän tonnin ex- kansanedustaja "eläkkeellä" (maksetaan siis työikäisille ja - kuntoisille, jopa töistä kieltäytvälle) on varmaan mukava kampanjoida. Tai sitten ei - kun joutuu facessa kerjäämään lisää rahaa... 

Olisin kateellinen nykyisille kansanedustajille, koska heillä on vielä ainakin 6700 €/kk palkkio ja oikeus laskuttaa eduskunnalta (siis veronmaksajilta) kilometrikorvaus kun tekevät eduskuntaan liittyvää "työtä". No oikeasti omaa vaalityötä. Kansanedustajilla on kuukauden vaaliloma palkallisena. On siinä helppo köyhää kuunnella kun palkka juoksee.

Olisin kateellinen ehdokkaiden kampanjasummista. Eduskuntaan läpimeno vaatii kuulemma jo 35 000 euron panostusta. Ajatelkaa, neljän vuoden pätkätyö ja jotkut laittavat työnhakuun kymmeniä tuhansia. 

Eduskunnan palkkio on pienempi kuin esim lääkärin palkka. Eduskunnan virkakoneiston palkka on isompi kuin kansanedustajan - mutta alapäänylivaihteenkansilantakahuoneensihteeriksi ei pääse kuin hallituspuolueen edustajat. Heillä palkka on niin iso, että sitä kannattaa jo kadehtia oikeasti.

Olisin kateellinen puolueiden vaalipanostuksiin. Moni puolue ottaa velkaa jos on tiukka tilanne. No vaaleissa on aina tiukka tilanne. Moni puolue ottaa vastaa tukea säätiöiltä (ruotsin kieltä ajavat säästiöt maksavat niin isoja summia ehdokkaille ja puolueille, ettei pakko-ruotsia saada pois...) jne. Lobbarit ajavat rahoittajien asioita ja hallitus ajaa lakeja niiden pohjalta. Kun ensin sai vähän vaalitukea.

Olisin kateellinen uskonveljistä. Tapahtukoon sinun tahtosi, olkoon se mitä vaan, niin äänestämme sinua.

Tilanne on kyllä toistekin päin. Hallituksessa voi sitten tukea kavereiden, sukulaisten tms bisneksiä. Oma alaikäinen lapsi on täysin ulkopuolinen ja tietämätön kaikesta bisneksestä, eikä äiskä tai iskä ole vaan käyttänyt nimeä hyväksi. Olipa viisas lapsi kun osasi ostaa juuri sen firman osakkeita, joka sai jonkun luvan tai valtion yritystukea!

Onneksi en ole kateellinen! Ei sitä kerkiäisi muuta tekemään kuin hampaita kiristelemään ja muiden asioita pohtimaan.

Teen vaalityön niillä varoilla mitä on ja ajalla mitä irtoaa kaikesta muusta. Onneksi olemme koko ajan mukana tapahtumissa ja torilla eikä vain pari viikkoa ennen vaaleja. Ja onneksi meillä on niin loistavat ehdokkaat, että yhteistyö toimii. Ja onneksi meillä on Suomen paras kenttäväki -tapahtumat onnistuu, lehdet jaetaan ja tehdään yhdessä vaalit. Muutama päivä vielä! 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini