Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:313833 kpl

Pikakysely

Hyttysiä on suojeltava!

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Suonenjoen kulttuurihuussi

Tiistai 11.6.2019 - Pia P


Muutaman vuosi sitten oli haaveissa Suonenjoen veljeskodin pihalle istumaryhmä. Ei ollut rahaa vanhuksille teknisellä eikä sosiaalipuolella. Monessa kokouksessa asiaa puitiin. Onneksi "Leijonat" kuulivat hädän ja hommasivat sellaisen joen rannan ääreen. Investointi oli varmaan reilun tonnin ja puhetta oli- mutta kaupungilla ei ollut rahaa.

Ite-taiteilija on keksinyt markkinoida kulttuurihuusseja tee-se-itse taiteilijoille. Eli samaan aikaan voi istua kakalla ja tuottaa taidetta nettiin # ihan ite # kullttuuriähkijä.

Suonenjoki halusi heti sellaisen! Paikka on Suonenjoki- jokipolun varrella. Polku alkaa keskustasta ja päättyy Iisvedelle. Matkaa nolin 6 km ja vessat löytyy molemmissa polun päissä. 

Miten on mahdollista, että mummojen ja pappojen pöytäryhmään ei löydy rahaa ja ulkohuussiin löytyy ihan viranomaispäätöksellä eli ilman tylsiä kokouspäätöksiä? Ilman tylsille luottamushenkilöille kertomista? 

No,

Toinen on kylttyyriä. Sen on tehnyt jyväskyläläinen itetaiteilija. Maksaja on Suonenjoen kaupunki. Kulttuurihuussi on toinen Suomessa eli ei ole kovinkaan montaa höynäytettäviä kaupunkia löytynyt. 

Ajatelkaa, Suonenjoen viranhaltija tilaa vaikka paskahuussin kun se on kulttuuria! Mahtavaa!

Kimpanlammen laavulle on ihan järkevää olla ulkohuussi, mutta se olisi saatu ilman taidevetäjää sinne ja ihan varmaan halvemmallakin. 

Kun näitä ihme ajatuksia tupsahtelee vähän väliä, niin tulee mieleen, että pyörittäjääkö Suonenjoen kaupungin hankintoja joku kaupungin virallisen organisaation ulkopuolinen- hyvä kaveri?

Kulttuurihuussi on ihan hyvä vedätys, jos se on tehty vitsinä. Suonenjoki taisi lähteä tosissaan mukaan.

Ohjeissa on tehdä taideteos luonnon materiaaleista, laki tosin kieltää repimästä sammalta, jäkälää, puiden oksia yms. Ja oma tuotos pitää kuvata ja jakaa se kansalle!

Kulttuurihuussi vaatii jatkossa huoltoa, korjausta, tyhjennystä, siivoamista ja nehän ovat ilmaisia eikös vaan! Teknisen puolen väelle lisää töitä, talvella jäädytellään maitopurkkeihin jääpalikoita ja kesäisin käydään siivoamassa kulttuurituotoksia.

Kimpanlammen laavu on syrjäisessä paikassa ja silti lähellä keskustaa eli se on nuorison suosima paikka. Laavulla juopottoville kakaroille on muutamaksi illaksi tekemistä kun särkevät sen vessan. Tästä voi loukkaantua vain ne, jotka myöntävät juovansa kaljaa siellä eli ei kukaan. 

Kerran kuopatussa metsäsoitin puisto -hankkessa oli samalle paikalle suunniteltu ulkohuussi - tosin esteetön. Soitin puiston hankkeessa oli (lehden yleisöpalsta -kirjoituksen mukaan) oli tarkoitus saada työpaikka itselleen kaupungin työntekijänä. Paskahuussin yhteyteen on vaikea kehitellä melkein vuoden palkkajaksoa,  mutta  odotellaan mielenkiinnolla mitä sieltä tuleekaan.

Vanhusten päiväkeskuksen väki tekee ansiokasta työtä ja siellä askarrellaan kierrätysmateriaalista vaikka mitä. Materiaalikuluihin, mitä joutuu kaupasta ostamaan ei meinaa löytyä rahaa mistään. Oi jospa tupsahtaisi kulttuuri-ihminen, jonka sydämen asia olisi kaupungin vanhukset. Alkaisi löytyä kaupungilta rahaa ja valmiutta vaikka mihin. Sitä odotellessa!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini