Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:313789 kpl

Pikakysely

Hyttysiä on suojeltava!

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Kalliit pohjatyöt

Maanantai 11.11.2019 - Pia P


Suonenjoella vasemmisto-ryhmä teki valtuustoaloitteen viljelypalstoista kaupunkilaisten käyttöön.

Aloitehan menee ensin asianomaiseen toimialalle, jossa virkakoneisto sen käsittelee. Sen jälkeen johtava virkamies esittelee sen asianomaisessa lautakunnassa. Sitten se menee kaupunginhallitukselle ja sen jälkeen valtuustoon tiedoksi. Joskus se aloite voidaan jossain vaiheessa lähettää takaisin valmisteluun.

Vasemmmiston viljelypalstat ei saanut kannatusta teknisessä lautakunnassa. Kaupungin olisi pitänyt rakentaa kastelujärjestelmän, muokata maa ja tehdä jopa tie. Siihen kaupungilla ei ole varaa. kukaan ei näitä tosin vaatinut.

Valtuustoaloite siis stoppasi jo lautakunnan käsittelyyn. Kaupunginhallitus äänesti jopa aiheesta, mutta matka jatkui kaupunginvaltuustolle, joka taas keskusteli sangen runsaasti asiasta, 23 puheenvuoroa. Sosiaalilautakunnan esitys 220 000 euron lisämääräpyyntö herätti asian asianulkopuolista keskustelua kahden puheenvuoropyynnön verran. Siis melkein minkäänlaisia keskustelua hyväksyttiin yli 200 000 € rahanjako, mutta viljelypalsta ilman kustannustietoa herättää noin paljon keskustelua. Kai Suonenjoen päättäjät ymmärtää VAIN pikkuurahojen päälle? Sadat tuhannet on jo vaikeita ymmärtää....

Valtuuston kokouksessa tekninen johtaja perusteli aloitteen kaatamista sillä, että tie palstalle maksaa, pitäisi tehdä pysäköintialue auille ja vessat. Kastelujärjestelmäkin olisi hyvä. Ainakin ensimmäisellä kautena pitäisi traktorilla muokata maa eli kaupungin työntekijöitä tarvittaisiin.

Tulee niin kalliiksi. Ei onnistu. Hetkinen, olihan meillä samanlainen hanke... Piti tehdä tie ja pysäköintialue sinne. Vessa on jo tehty. Kaupungin työntekijät olisi ollut monta viikkoa käytettävissä.

Mutta ilman lautakunnan, kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuustoon päätöstä. Ei edes kerrottu kokonaissuunnitelmaa. Ja oli han täydessä tohinassa eteenpäin menossa virkakoneiston omalla päätöksellä - ilman varattuja rahoja.

Alueella on jo siis kulttuurivessa - maksoi jotain, sitä ei kerrota kenellekään päättäjille. 

Alue on kimpanlammen laavu ja hanke oli metsäsoitin puisto.

Suonenjoella saa siis helpommin ajatuksen läpi, jos se ei ole keneltäkään päättäjiltä tai valtuustoryhmältä vaan tietyltä taholta tai tietyltä henkilöltä, joka vain halusi itselleen työpaikan. Kaverit jeesas sitä. Tekninen puoli oli täyttä päätä tekemässä tietä ja parkkialuetta. Soittimien pystytys olisi vaatinut kaupungin työmiesten panoksen. Paikkalehtikin saatiin mukaan hehkuttamaan hanketta ja viimeksi vessaa!

Kustannuksia ei ollut hyväksynyt tekninen lautakunta, he eivät edes olleet kuulleet koko asiasta ja silti oltiin kaadettu jo puita tien kohdalta.

Eli Suonenjoella voi häärätä hyvin paljon ja pitkälle vaikka mitä jos se on kulttuuripuolen asia - tai tarkemmin tiettyjen mummojen haluaman asia-, johon tarvitaan tekninen puoli maksamaan ja tekemään. Mutta jos asia kuuluu tekniselle, niin silloin ei löydy rahaa eikä tahtoa. Ja varsinkin jos se on julkista ja näkyvää. Salahommia voi aina touhuta. Vessan hintalappua ei ole vielä löytynyt....

Tien pohjatyötkin ovat niin kalliit... Paitsi jos se tie menee jonnekin bongorummelle, jolla voidaan häiritä lintujen pesintää Kimpanlammen laavulla.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini