Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:283898 kpl

Pikakysely

Hyttysiä on suojeltava!

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Velkaa ja velkaa

Perjantai 10.4.2020 klo 5:20 - Pia P


Hallituksen toimet korona- panepidemian hoidossa on herättänyt monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Hallituspuolueiden kannattajat ihastelevat asioiden hoitoa ja varsinkin pääministerin tahtotilaa.

Loppu osa suomalaisista ihmettelee ja kauhistelee asioiden hoitoa. Siis ihan normaalit suomalaiset, jolle ei riitä, että joku on nainen ja nuori sellainen. Sukupuoli ei tee päteväksi vaan kokemus ja osaaminen.

THL antoi pitkään lausuntojaja, että virus ei tule Suomeen. Hallitus lällätteli eduskunnassa näiden ohjeiden mukaan valmiudesta kyselijöille, että luodaan paniikkia ja huolta turhaan. Silloin oli helmikuun alkua.

Hiihtolomilla ihmiset hakivat taudin Suomeen ja se levisi nopeasti matkailijoiden mukana. Maaliskuun puolessa välissä teeveessä räkivä ja hikoileva THL pääjohtaja kertoi, että pelkkä käsien pesu riittää ja kasvomaskissa on enempi haittaa kuin hyötyä virusta torjuessa.

Sitten rytisi. Koulut, ravintola, Uusimaa kiinni. Rajat kiinni, paitsi erikseen mainittuna ideologian mukaan vihreiden sisäminksteri sanoi rajat olevan auki turvapaikanhakijoille. 

Tässä tämä hallituksen ongelma onkin. Ihanteet ja asenteet. Virustestauksiin  ei voi ottaa apua yksityiseltä puolelta, koska ne ovat yrityksiä. Asianmukaisia kasvosuojaimia ei voinut ostaa luotettavan ja turvallisen yrityksen avulla, koska se on yritys. Vain julkinen on kyllin hyvää. Ja ilmeisesti hämäräveikot.

Sosialismi on päivän sana . Valtio hoitaa kaiken.  Rahaa luvataan ihan minne vaan. Ja paljon. Valtion velkaa otetaan kymmeniä miljardeja. Lama- ajan lapset (pääministeri ja valtionvarainministeri) eivät halua elää uudestaan puolitetuilla pyyhekumilla 90- luvun lamaa. Siksi ilmainen peruskoulu halutaan 18 - vuotiaaksi asti. Se on jo muutakuin puolitetut kumit!

Kokoomuksen yrittäjyys on tänä päivänä: valtio maksaa tappiot ja sijoittajaa saa voitot. 

Iloista antajaa rakastaa moni. Harva miettii kuka sitä velkaa maksaa ja kuka maksaa korkoja... Hallitus jakaa siis velkarahaa, jonka  maksaa kansalaiset.  

Suomi sitoutui juuri takaamaan EU: n lainanottoa. EU tukee sitten suomalaisia yrityksiä ostamalla niistä siivun, esim kojamoa (vuokrataloja), joka jakaa omistajille (ammattiliitot) miljoonia osinkoja . Ei kuulosta sille, että pitäisi tukea?

Onko meillä 30-vuoden päästä pääministeri, joka sanoo, että olisi halunnut erilaisia päätöksiä  2020-luvun lamassa - jota maksetaan vielä silloinkin. Ja silloin 2020 Suomi oli vielä itsenäinen valtio, jolla oli eläkevarannot ja pohjavedet omassa omistuksissa. 

Muuten, miksi kehuaikana tiedotustilaisuus pullistelee ministereitä ja sitten selittelyn hoitaa virkakoneisto.?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini