Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:695593 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Suonenjoki2

Keskiviikko 27.1.2021 klo 18.14 - Pia P


Luottaako Suonenjoen kaupunginvaltuusto tarkastuslautakuntaan ja tilintarkastajaansa?

Kaupunginhallitus käsitteli "Kokoomuksen äänestyspöytäkirjan tallentamisen"-  valtuustoaloitetta 25.1.2021. Aloitteen sisältö meni läpi ja ohjeistuksessa lautakuntiin ja sitä aloitettiin heti noudattamaan.  Valtuustoaloitteet käsitellään valtuustossa huhtikuun loppuun mennessä ja silloin kerrotaan, onko aloite käsitelty loppuun ja onko mahdollisesti tehty mitä. Huhtikuun loppu ei siis ole aika hyväksyä tai hylätä vuoden aikana tulleet aloitteet vaan ne käsitellään silloin.

Asia siis hoidettu ja kunnossa...

Suonenjoen tarkastuslautakunta alkoi omien sanojen mukaan selvittää lehtijutun (SS 5.1.2021) perusteella Suonenjoen äänestyskäyttymistä. Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja on myös vastannut oman puolueen valtuusryhmän puheenjohtajan ominaisuudessa joulukuussa 2020 valtuustoaloitteeseen, joka koski äänestyskäyttäytymisen kirjaamista pöytäkirjaan. 

Nyt herää kysymys miksi tai mitä varten tarkastuslautakunnalle tuli niin kiire ottaa äänestyspöytäkirjan puuttuminen käsittelyyn? Kaupunginhallituksen kokoukseen (joka oli 25.1.2021) esitetty kysymys ( joka tehtiin 25.1.2021) ei tullut, koska tulleet kirjeet merkitään ensin esityslistan tiedoksiannot kohtaan. Hallituksen jäsenillä ja kuntalaisilla on oikeus tutustua etukäteen saapuneisiin kirjeisiin yms. Ja sen jälkeen ne lähtee asianmukaiseen käsittelyyn. Kokouksessa käsitelttiin mm. Valtuustoaloitetta eli tarkastuslautakunnan kirje ei ollut esityslistan asioihin.

Nyt herää kysymys miksi ja mitä varten tarkastuslautakunnalle tuli niin kiire, että rikottiin kuntalakia ja kaupungin hallintosääntöä? Tarkastuslautakunnan kokous 25.1.201 päätti olevansa laillisesti koolle kutsuttu ja päätösvaltainen. Eipä ollut.

Lautakunta, jolla oli niin kiire jostain syystä alkaa kyselemään jo hoidossa olevaa asiaa ei huomannut itse olevansa kokouksessa, joka ei ollut laillisesti koolle kutsuttu ja päätösvaltainen. Pöytäkirjakaan ei ollut hallintosäännön mukainen.

Annan tässä lautakunnan jäsenille synninpäästön - esittelijän sanaan pitäisi luottaa ja paikalla on aina tilintarkastaja, joka edustaa vahvaa osaamista.

Savon Sanomissa oli juttu 26.1.2021 kaupunginhallituksen päätöksestä ja tarkastuslautakunnan puheenjohtajan haastattelu. Samoin jutussa oli viittaukset kuntaliiton sähköposteihin sisältöihin, jota ei ole julkistettu. Mistäpä toimittaja saa sähköpostit, mitä ei olle vielä julkistettu? Toimittaja varmaan kirjoittaa uuden jutun, jossa kerrotaan, että tarkastuslautakunnan kokous olikin laiton. "Lainvalvontaa laittomasti" - voisiko olla otsikko?

Netissä on uusi tarkastuslautakunnan esityslista ja kokouskutsu http://www.suonenjoki.info/djulkaisu/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=202163-3

374E7944-4D42-4329-A455-217DE0324F34.jpeg

Epäilin jo aikaisemmassa kirjoituksessani, että lautakunta, joka pitäisi neutraalisti ja sidosvapaasti tarkistella ja ohjata kaupungin taloutta ja hallintoa, on nyt politiikan teko välineenä. Miksi?

Äkkiä lusikka soppaan, että sitä soppaa voidaan vielä jatkaa ja käyttää hyväksi?

* Tarkennus tekstiin. Kyseinen toimittaja sai sähköpostit kaupungilta tietopyyntönä

Kiitos tarkennuksesta!


Kommentit

28.1.2021 8.03  Jaska vaan

Kuvakaappaus näkyy huonosti. Onneksi joku sentään suomentaa tapahtumia , ei tätä muuten ymmärrä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini