Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:693284 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Rakas keskusta!

Sunnuntai 7.2.2021 - Pia P


Lehdestä on saatu lukea ja töllöstä kuultu keskustan kipuilua. Keskusta syyttää Perussuomalaisia huonosta gallup menestyksestä ja haastavasta kuntavaali -ehdokkaiden hakemisesta. Perussuomalaiset ovat siis keskustan vaikeuksien syy.

Niin kauan kun keskusta ei katso peiliin ja ole rehellinen itselleen, ei löydy nousuun eväitä.

Negatiivinen kuva on ihan omaa syytä.

Hyvin tavalliset ihmisetkin ovat hyvä muistisia, ei siinä tarvita poliittisen vastustajan/ kumppanin muisteluita... On lähinnä tavis- kansan halveksuntaa, jos ei itse muista näitä 

- Paskalaki, mummon mökkiinkin toimimaton muovipönttö kymmenien tuhansien rempalla. Sattui olemaan ministeri Sipilän tehdas.

- Tuulivoimatuen alkaminen. Ministeri Pekkarisen vävy asiantuntijana muotoili omalle firmalleen sopivan tuulivoimatukimallin. Sen ansiosta on Suomessa pumpattu miljoonia ulkomaille ilman tuulen häivää, koska on ns takuuhinta. Pakkasella ei ropelit pyöri.

-  Ministeri Berner romutti suomalaisen luotettavan taksijärjestelmän. Nyt kuskit tappelee keskenään isoissa kaupungeissa ja Suomen kieltä osaamaton kuski voi hinnoitella kyydin "vedetään takataskusta" -sopiva hinta. Kelakyyti järjestelmä romutti maaseudun taksien saatavuuden ja pienensi taksien omistajien tulot. Moni taksiautoilija lopetti. Ei kannata ei. Mutta uusia firmoja on syntynyt kuin sieniä sateella... saas nähdä rasittako niitä verot, työnantajamaksut tms tylsyydet.

Nämä oli oikealle kallistuneen edellisen hallituksen keskustan saavutuksia...  Ja nyt ollaan vasemmalle kallellaan hallituksessa. Kaikki käy...

- Keskusta kiersi maakunnissa kehumassa EU elvytyspakettia ja kyselemässä mihin laitetaan kun Suomi maksaa 6,5 miljardia. Nyt on tullut ilmi, että Suomi saa (itse maksamasta) noin 2,5 miljardia... ja kauhea miettiminen mitä ihanaa ilmastotoihua sillä saa...

- Viimeisenä niittinä turvetuotannon ja turpeen käytön lopettaminen - hallituksen uroteko keskustan hyväksymänä. Voimalaitokset eivät käytä enää turvetta vaan Venäjältä ajetaan venäläisrekoille isosta puusta tehtyä haketta, esim Kuopion voimalaitokseen. Voiko olla isonpaa suorastaan pyllistämistä suomalaisille työpaikoille ja huoltovarmuudelle? Ilmasto ei kiitä.

- Lapsiperheet ja tulevat vanhemmat ovat kauhuissaan hallituksen puheista lopettaa kotihoidontuki. Se tarkoittaisi, että 9 kuukauden ikäiset vauvapallerot pitäisi viedä tarhaan. Kävelytaidottomat ja puhumattomat taaperot. Vain hyvin rikkaat perheet voisi pitää pidempää vauvalomaa...

Suomi tarvii keskustaa, puolue on hyvä, mutta oman linja taitaa olla nyt kadoksissa... Maailma ei muutu paremmaksi haukkumalla toisia. Muutenkin pitäisi arvostella tai arvostaa tekoja ja päätöksiä, eikä ihmisiä.

Hallituksen kaatopuheet aloitti keskustan omat entiset puoluesihteerit. 

Olen tullut keskustalaisten kanssa hyvin juttuun, mutta tämä vaalikiimasta vai - paniikista johtuva haukkuminen menee valtakunnan ja Pohjois-Savon tasolla hyvän maun yli.

Keskustan yhtenä kuntavaaliteema on erityisluokat takaisin! Olen täsmälleen samaa mieltä! Asiaa ei tosin päätetä kunnissa vaan eduskunta tekee sitä lain, jota kunnat sitten noudattavat. Kukas siellä hallituksessa on, keskusta voisi tehdä lain eritysluokkien ja - opettajien palauttamisesta! Tosin demarit vastustane sitä, koska ajatus kaikki lapset samaan luokkaan tasa-arvon nimissä oli heidän suuri lakimuutos. Täysin epäonnistunut.

Lopuksi paikkalehden ehdokasjuttu -katsaus... Rautalammin ja Suonenjoen keskustan puheenjohtajat yhdistivät voimansa ja puolustivat kyläkouluja mielipidekirjoituksessa... kumpikin paikkakunta on umpikepulaisia eli valtuustossa enemmistö keskustaa ja silti aikojen kuluessa on lopetettu kymmeniä kyläkouluja... ja nyt sitten juuri kuntavaalien alla iski huoli- ei saisi lopettaa mitään. Kolmas allekirjoittaja jutussa oli kyläkoulun keskustalainen rehtori. Eli suomennettuna juttu oli, että juuri minun työpaikkaani ei saa lopettaa (Ehkä vähän jäävi henkilö juttuun?). Vaikka ei olisi enää lapsia kyläkouluun? 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini