Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:505476 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Juntti kaupunki

Perjantai 30.4.2021 - Pia P


Moni kaupunki mainostaa erinomaisuuttansa, on ilmastokaupunkia, on hiilineutraalia, on kulttuuria, on pyöräilijä- ystävällisiä, on sukupuolineutraalia, on pride- liputtaa, on maahanmuutto- ystävällisiä, on tuulimyllyä jne.

Entäs jos kaupunki tai kunta ilmoittaisi olevan junttila, täysin ulkona trendeistä ja hypetyksestä?

Sukupuolia ei korostettaisiin eli ei tarvitsisi sen enempää huomioida sataa erilaista sukupuolta. Vessat olisi tylsään perinteiseen tapaan naisten ja miesten - naiset tykkäävät tästä - kun ei tarvitse istua kusirinkulan päällä. 

Koulussa opetettaisiin lukemaan, laskemaan ja kirjoittamaan Iiks! kynällä. Kamalan vanhanaikaisesti opettaja opettaisi eikä sanoisi, että keksi tekemistä ja etsi tieto netistä. Koulussa istuttaisi pulpetissa tunnilla eikä roikuttaisi pää alaspäin oppimistilassa. Luokat olisi hiljaisia ja takarivin oppilaatkin kuulisi opettajan puheen. Kiusaamiseen puututtaisiin tehokkaasti eikä kiusaaja olisi päätähti, joka saisi kaiken tuen ja avun.
Tietokoneet ja padit olisi jokaisen henkilökohtaisia, mutta niiden käyttö olisi aikarajoitettuja.  

Lapset olisivat ulkona ja liikkuisivat. Perinteinen pulkkamäki olisi hyvä harrastus, ei kaikkien tarvitse kuskata autolla koulun jälkeen. Koulun jälkeen nähtäis kavereita livenä eikä vain tuijotettaisi kuvia toisista tai pelattaisi tietsikalla sisällä.

Kouluruoka olisi maistuvaa. Kasvikset kasviksena, eikä mössättynä joka ruuan sekaan. Tarjolla olisi erilaisia rasvoja leivän päälle. 

Lapset kasvatettaisiin koko kylä kasvattaa ajatuksella. Isommat pitäisi pienemmistä huolta. Kaikki pelaisi ja otettaisiin mukaan.

Ja mikä parasta, lapset ja aikuiset kiittäisvät ruuan jälkeen, eikä kuuluisi, että "mitä itun paskaa tää on". Tervehtiminen, oven auki pitäminen, kohteliaisuudet olisi normaalia päivää. Suojatiellä saisi tietä. Polkupyörät eivät suihkisi missä sattuun vaan pyörätiellä.

Mitäs aikuiset tekesivät? Olisivat ulkona lasten kanssa, tekisivät normaalia kotiruokaa, harrastaisivat sellaista mistä tulisi hyvä mieli ja nukkuisivat kunnon yöunet. Vanhukset ja muut hoivaa tarvitsevat asuisivat omien perheiden kanssa tai perhekodissa. Ei olisi yksinäisyyttä.

Veneily ja telttailu olisi kesäharratuksia. Mummolan pihat olisi hoidettuja ja kasvimaatsekä kasvihuoneen tuottoisia herkkuvihanniksia. Marjat ja sienet poimittaisiin lähimetsistä.

Aika ja meno olisi kuin hidastetussa Suomi- filmissä. Toki ilman juoruämmiä ja paskanpuhuja-  setiä.

Ulkomailla käytäisiin työmatkoilla ja lomilla. Vieraisiin kulttuureihin voisi tutustua paikan päällä, esimerkiksi kreikkalaista ruokaa Kreikassa oikeassa ravintolassa eikä oman lähin kadun nuhjukuppilassa... 

Ulkomaat on tullut tänne, miksi lähteä enää ulkomaille. Tuoreet mustikat lennätetään Perusta talvisin, kun on pakko saada tuoreita mustikoita keskellä talvea?

Onko junttia kaivata siistiä Suomea- pelastamme Kiinan ilmastoa, mutta roskaamme oman maamme.

Onko juntti kaivata mukavaa ja turvallista Suomea? Onko Junttia kaivata Suomea, missä vanhukset hoidettiin kunnolla ja inhimillisesti - nykyisin vanhus makaa lattialla yöllä kun ei ole henkilökuntaa nostamaan takaisin sänkyyn...


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini