Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:657662 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

persun syy

Keskiviikko 9.6.2021 klo 15:50


Vaalitenteissä on tapana syytellä toisia - varsinkin jos oman puolueen kannatus laskee. Pakkohan se on syyllinen kertoa äänestäjille.

Eli nyt käydään Saarikon (kesk) "purkaus" ja "ärtymys" sekä "suoraan sanomiset" läpi (IS 8.6.21) eli jotenkin persu on syyllinen keskustan päätöksiin:

- Turvetuotannon alasajo. Kun ei osteta, niin ei tarvitse tuottaa eli koko ala ajetaan alas. Esimerkiksi Kuopioon tuodaan Pohjois-Savoa työllistävän kotimaisen turpeen tilalle voimalaitoksiin venäläistä koko puuhaketta venäjältä venäläisillä rekoilla ja kuskilla sekä venäläisille polttooaineilla. Suomalaisille jää vain maksajan osa.

- Etelä-Euroopan tukipaketti. Suomi ottaa velkaa ja antaa rahaa vähemmän verottaviin maihin. Keskusta on koko ajan vannonut, ettei hyväksy tukipakettia eikä raha mättämistä muihin maihin suomalaisten piikkiin.

Jotenkin persu sai keskustan äänestämään eduskunnassa yli 4 miljardin lähettämiselle  "Kyllä" ja rankaisemaan oman puolueen erimieltä olevia.

- Maakuntavero. Keskusta sanoo ei, ei. Persut sai jotenkin keskustan hyväksymään veron jo hallitusneuvotteluissa. Eli ihan uusi vero eli maakuntavero tulee voimaan 2023. Vaikka keskusta sanoo ei.

- Keskusta sanoo, etteivät uudet hyvinvointialueet kavenna demokratiaa tai huononna reuna-alueiden palveluita. Vaikka keskusta suunnittelee lakia hallituksessa, niin ihan selvästi on persun syy (ihan varppina on!), että valta keskittyy maakunnan keskuskaupunkeihin ja syrjäiset kunnat jää maakuntavaaleissa ilman päättäjiä ja palveluita.

- Polttoaineen hinnan nousu. Ei nosteta veroa, ei. mutta aika varmasti persujen syytä, oikeasti ihan varmasi, että jakeluvelvoite nostaa hintoja. Tähän kohtaan liittyy ajatus, että huoltoasemien pitää rakentaa sähköautolille latauspistokkeet, biopolttoaineiden käyttö nostaa hintaa, ljärjestetään lupajärjestelmä polttoaineen myyntiin ja siihen sisältyy velvollisuus myydä tai tarjota mahdollisuutta ostaa (vaikka kukaan ei ostaisi) polttoainetta syrjäseuduilla. Autoilun hinnan nousu on ilmastoteko!

- Ilmastoteko on hyväksyä ruuhkamaksu. Kiitos persujen vastustamisen, keskustan on ihan pakko saada rajoitettua autoilua Helsingissä. Keskusta hallituksessa ajaa kaupunkia rankaisevaa politiikkaa!

- Haitallisten veroetujen poisto eli ei anneta enää ajoneuvoveron alennusta invaliidien autojen verosta (ns inva- kortti), invavarusteisista takseista, ruumisautoista, ambulansseista, eläinlääkintäautoista, museoautoista. Onhan se jotenkin oltava persun syy, että keskusta poistaa ollessaan hallituksessa invaliideiltä autoilun mahdollisuuden -pysyväthän kotona.

-  Hallituksesta tulikin mieleen, että maaseutua kurjistava taksi ja kela- kyyti uudistus viime kaudella odottaa edelleen korjaamista. Jos liikenneministeriä (SDP) ei kiinnosta asia, niin voisiko keskusta korjata ministerinsä (kesk) tekemän mittavan vahingon?

Kaupungissa nyrkkitapellaan kun niin paljon takseja ja toisaalta maaseudulla ei saa kyytejä.

Eli näin todistimme, että keskustan alamäki on persun syytä.Peiliin ei kannata katsoa.

Ps. Öljylämmitys. Jos hintaa nostetaan, niin kovinkaan monen rahat ei riitä polttoaineen tilaamiseen. Pelkkä kattilan olemassa olo ei lämmitä ketään, vaikka öljylämmitystä ei kiellettäisi. Kotitalousvähennys on vain rikkaille. Köyhällä ei ole varaa laittaa omaa rahaa 15 000 euroa lämmitysmuodon muuttamiseen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini