Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:714716 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Asunto mulle!

Maanantai 7.6.2021 klo 21.32 - Pia P


Perussuomalaisten vaalimainokset poistettiin Helsingin katukuvasta. Mainoksen katsottiin vihjailevan, että maahanmuuttaja saa helpommin kaupungin asunnon.

Monen talon rappukäytävän nimitaulusta voi näin nähdä - ihan omin silmin. Helsingin väestön kasvu tulee pelkästään ulkomaalaisten muutosta, todennäköisesti jossakin heidän on asuttava ja jostakin asunto saatava.

Helsinki noudattaa ARAn ohjeistusta ja siinä lukee, että etusijalla on vähävaraiset asunnottomat. Tässä kohdassa voi ajatella ihan itse. Maahanmuutto on muuten syy lisätä asuntotuotantoa, mutta ilmeisesti he eivät sitten muuta niihin asuntoihin?

Kerrotaanpa muinaisia aikoja- vuosi 1998. Olin juuri valmistunut ammattiin ja sain Helsingin kaupungilta vakituisen työpaikan eli oli syy muuttaa Helsinkiin. Asuntohakemuksessa oli kohta, missä kysyttiin Helsingissä asumisen vuosia, koska kaupungin asunnot oli varattu pääasiassa helsinkiläisille. Minulla oli vuosia 7, koska olin asunut lapsuuden siellä. Toinen kysymys oli, että mikä syy on muuttaa Helsinkiin - minulla oli vakituinen työpaikka kaupungilla. Kolmas kohta oli perhe - olin kolmen lapsen yksinhuoltaja. Neljänneksi kysyttiin vuokran maksukykyä, palkkaa piti tulla ja toisaalta ei liikaa, koska silloin pystyi hankkimaan oman asunnon.

Mitäs luulette, aika kohdillaan asunnon tarve, syy ja perusteet - Sainko Helsingin kaupungin asunnon? En saanut.

Nyt syyksi asuntoon riittää vain asunnottomuus ja pienet tulot.

Suurin osa työkavereistani asui jo silloin ympäristökunnissa -osalla tunnin työmatka julkisilla. Vuokra-asunnot oli jo silloin Helsingissä niin kalliita, ettei perustyöntekijöillä ollut varaa niihin. 

Helsingin kaupungin perustyöpaikkaakin (siivous, keittiö, bussikuski, lastenhoito jne) palkattiin jo 1998 ensisijaisesti maahanmuuttajia.

Nyt puhutaan, että on rakenettava niin halpoja asuntoja, että pienipalkkaiset voivat asua niissä Helsingissä. Vuosikymmenien höpöpuheita. Helsingissä asuu todella paljon asumistuen ja toimeentulotuen saajia. Helsingin kaupungit asunnot ovat kaillita, mutta niin on kojamon, Kevan, yksityisten omistamat jne. Asumistuki on yksi AY - liikkeiden suurin tulonlähde vuokra-asuntofirmojen kautta, miksi vasemmisto ja demarit laskisivat tuottoa itselleen? Kaupungeissa yksityisten vuokra-asunnot tahkovat tuottoa omistajilleen, asumistuki on varmaa rahaa valtiolta.

Helsingissä voi asua omassa kuplassa hyvin rikkaat ja hyväpalkkaiset ja toisessa ääripäässä gettoutuvissa lähiössä hyvin pienituloiset, jotka pääasiassa elävät tukien varassa. Aina on poikkeuksia- onneksi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini