Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:714713 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Pride -talo

Tiistai 29.6.2021 klo 20.25 - Pia P


Tällä hetkellä - juhannuksen jälkeinen viikko- on menossa Pride -viikko tai kuukausi tai jopa vuodet, riippuu keneltä kysyy.

Kaupungit, yritykset, ihmiset jne hehkuvat sateenkaaren väreissä. Ja kylläpäs se joitakin innostaa ja joitakin ärsyttää... 

Pride on alunperin ihmisille, jotka haluavat korostaa ainutlaatuisuuttaan olemalla ryhmän jäsen. Sukupuolivähemmistöön kuuluva, mielellään tummaihoinen nainen tai naisoletettu on parasta A-ryhmää. Mieskin käy, jos synnyttää tai kärsii kuukaustiskivuista. On todellakin muotia marssia tässä jonossa ja ryhmässä - vaikka itse ei pääsisi kynnyksen yli ja on tylsä limainen hetero.

Uutisissa oli, että pride -väki haluaa oma kerrostalon Helsinkiin. Siellä olisi "turvallista ja jokainen voisi olla sellainen kun on...". Mietitääs nyt kerrostaloa Helsingissä ja esim naapureita siellä talossa. Kukaan ei halua samaan hissiin, kukaan ei tervehdi toista, kukaan ei välitä siitä vaikka makaisi käytävsääs, kukaan ei välitä vaikka ruumis haisisi kuukausia kämpässä. Kadullekin saa kuolla ihan rauhassa. Live- elämän mykät ja kännykkää tuijottavat ihmiset ehkä nostaa jalkaa, etteivät asti ihan päälle.

Onneksi pride väki toimii erilailla... He huutavat kulkuessaan :" Kato mua, kato mua!" Eiku ei he huomaa muita vaan vaativat itselleen lisää. Tasa-arvo ei ole mitään, vaan lisäarvoa!

Nyt siis oma kerrostaloa! Milläs todennetaan homous, jos hakee asuntoa yksin? Mekko päällä kulkeva mies on selvä pride -tapaus, varsnki jos on kuonokoppa. . Sinne vaan taloon.

Vai onko pride  - väki sittenkään yhdenmukainen ja tasapaksuinen porukka? Kaikki samanalaisia vaikka niin erilaisia? Toiset haluaa bilettää ja toiset käy töissä? Toisella on lapsia ja toisen mielestä yöt kuuluu luukuttaa musiikkia täysillä? Samassa talossa asuu ihan varmasti paljon erilaisia ihmisiä, vaikka haluavat olla erilaisia. Voi tätä logiikkaa!

Riittääkö pelkkä homus tai pois leikatut tissit yhdistämään porukat turvalliseksi naapureiksi vaikka se ei riitä heteroilla? Onko pride - väki kokonaan väkivallatonta? Ei perheväkivaltaa? Ei mustasukkaisuus- riitoja?

Jos on oma asunto, niin miksi siellä ei ole turvallista? 

Itse ajattelen, että on ihan sama ja ketä kiinnostaa mitä täysi-ikäiset ihmiset vapaahtoisesti ja omasta tahdosta touhavat, vsängyssä tai vaikka pöydällä.

Kannatan hiljaisuus - ja hajttomuusmuus taloja. Vastaavasti remu- melu- hajutaloja. Sama minkälaiseksi asukkaat itsensä luokittelevat siellä. 

Kannatan vanhus- ja vammais- sekä esteettömyystaloja.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini