Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:735293 kpl

Pikakysely

Oliko mun juttuja ikävä?

Jää sulaa kesällä!

Keskiviikko 11.8.2021 klo 20.23 - Pia P


Lahti on ilmastokaupunki ja haluaa levittää ilmastotietoisuutta myös eri kaupunkeihin. Viikko sitten Helsingin kansalaistorille tuotiin jääkuutioita. 

Jääkuutiot oli sahattu ja nostettu ylös Ylläkseltä talvella. Ne kuljetettiin sieltä yli 900 km päähän Kivikkoon. Olikohan kuljetusrekka kenties sähköauto? - Voin vastata suoraan, ettei ollut. 

Kivikossa ne pidettiin pakastimessa siihen asti kun kuljetettiin Helsingin torille. Torille tuli myös puinen katos. Sulavien jääkuutioiden piti muistuttaa tai oikeasti saada ihmiset kauhistumaan ja tajuamaan miten jäätiköt sulaa ja veden pinta nousee.

Sulavat jääkuutiot saivat suurinman osan ihmisiä lähinnä nauramaan ja kauhistelemaan - miten on varaa roudata jääkuutioita Lapista samaan aikaa kun osa suomalaisista on ruokajonossa rahattomana ja nälissään. Kansalla sirkushuveja, niin ei murehdi häätöä vuokra-asunnista? No rehellisyyden nimissä jääkuutioiden kohderyhmä ei ollut köyhät tai vaivaiset vaan ns tiedostavat ihmiset.

Tämä ihmislaji "tiedostavat"- eivät välitä, että jääkuutio sessio maksoi 200 000 euroa. Tiedostavat ihmiset ottivat selfietä (itsestään kuvia) sosiaaliseen mediaan kun seisovat vesilammikossa kauhistumassa ilmaston lämpiämistä. 

Samaan aikaan Helsingissä oli hävittäjä -lentokoneiden esittelyt ja lentonäytökset. Aika kornia! Lentonäytökset kiinnostivat enempi ihmisiä kuin jääkuutiot- moni tietää, että jää sulaa elokuussa. 

Lahdella on muuten tänä vuonna massiivinen säätöohjelma- leikataan lapsilta, nuorilta, vanhuksilta, esim luokkakokoja kasvatettiin. Onhan hyveposeeraus Helsingissä tärkeämpää kuin Lahden oma nuorisotila?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini