Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:693172 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Vanhusten hoiva-asuminen - Suonenjoki

Maanantai 28.2.2022 - Pia P


Suonenjoen virkaihmiset ja päättäjät eivät arvosta yhtään vanhuksia! Kaupunki panosti ökyluokan liikuntahalliin 17 miljoonaa ja sen päätyy tehdään vielä lastenleikkipaikka! OMG!

Kaupunginhallitus lopetti Veljeskodin väistötilojen kilpailututtamisen ja samalla lopetettiin kaikki. Rahaa ei rittä vanhuksille yhtään. Kyse on arvovalinnoista!

-------

Tälläistä mielipiteitä ja keskustelua saimme lukea lehdessä ja facebuukin puskaradiossa.

Tässäpä sitä ikävää/tylsää tosiasiaa...

Suonenjoen kaupunki käyttää vanhuspalveluun noin 10 miljoonaa joka vuosi. Arvovalintojen takia käytämme asumispalveluihin enempi rahaa kuin keskimäärin Suomessa kunnat. Kotipalveluun on lisätty vakituisia työntekijöitä.

Kilpailutuksen tuloksena esimerkiksi Iisvedenpalvelukoti säätiö (tuottaa tehostettua asumispalvelua) saa lisää 10% rahaa per hoivapaikka -( kilpailutus aiheutti kanssa suuren pahan mielen, jopa luottamushenkilöissä - löytyy pöytäkirjoista. Lopputulosta kukaan ei ole muistanut kehua.)

Veljeskotia on yritety elvyttää vuosikymmenien aikana monta kertaa. Jälkeen päin arvioituna jotkut rakennusratkaisut eivät ole olleet hyviä, mutta ne on tehty sen ajan ajattelun mukaan. Muutama pitkäaikanen luottamushenkilö on aina voimakkaasti puolustanut rakennuksen hyvää kuntoa kokouksissa. 

Arvoista olemme keskustelleet monessa eri paikassa ja monessa eri tilanteessa. Pöytäkirjasta löytyy esimerkiksi KH (kaupunginhallitus) äänestys. "Kerrotaanko ARA lle, että Suonenjoelle tarvitaaan uusi rakennus vanhustenhoivaan." Ilmeisesti arvovalintojen takia erään puolueen edustaja oli sitä miletä, ettei lähetetä moista tietoa mahdolliselle hoivakodin rahoittajalle.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini