Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:714701 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

vaalipohdintaa

Tiistai 18.1.2022 klo 8.25 - Pia P


Hyvinvointialuevaalit 23.1.2022 on suuri vallan- ja rahan jaon hetki. Moni pieni kunta jää valitettavasti ilman päättäjää (ei riitä äänimäärät). Kunnat eivät päätä eikä järjestä mitään pelastus-, sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita. Valittu päättäjä ei aja oman kunnan asioita ja etua vaan koko maakunnan etua. Mikä vaalilupaus on luvata mitä on jo ja mikä jatkossa voi lähteä pois? Tai kukaan ei tiedä minkälaisia on esim. terveyskeskuksen palvelut ovat jatkossa ja kuinka usein siellä on edes palvelua.

Tuleva muutos ei lisää työntekijöitä eikä rahaa eikä kevennä työolosuhteita eikä paranna alojen houkuttelevuutta. Jatkossa on edelleen pula puheterapeutista, psykologeista, lähihoitajista, lastensuojelun henkilöistä, palomiehistä jne. Rahapulasta kärsii jatkossakin vanhushuolto, lastensuojelu, vammaisten hoiva. Rahoituksessa ei ole huomioitu edes tietojärjestelmien yhtenäistämistä eikä palkkojen harmonisoitua. Miksi sitten tällainen hallintouudistus?

Maakunnan luottamushenkilöiden eli poliittisten päättäjien palkkiot ovat ihan eri luokkaa kuin pienissä kuntayhtymissä. Osasta poliitikoista tulee palkkatyöläisiä.

Puolueet saisi 5-6 000 euroa per valtuutettu ja ryhmärahaa ”demokratian takia”. Hoivan ja hoidon rahoista maksetaan siis miljoonien puoluetukea.

------

Demokratia rahalla maksettaisiin puolueiden hyvinvointialueen valtuutoryhmien työntekijöiden työtiloja, tietokone- ja puhelin hankintoja ja kuluja yms. Eli perinteisten eduskunnan päättämien puoluetukirahojen käyttäkohteita siirretään maksettavaksi hoivan ja hoidon rahoista.

Mikä muuttuu kun samat johtajat ja päättäjät ovat jatkossakin hoitamassa asioita? Ei ihme, että pimeässä pidetty hyvinvointialueen verotusoikeus on tulossa- aina voi nostaa veroja, ettei tarvitse muuttaa mitään?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini