Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:696043 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Y-parkki Suonenjoella

Tiistai 7.8.2012 klo 9.13 - Pia P


6.8 Suonenjoella olleessa Yrittäjien Y-parkki kiertueessa oli vaalipaneeli osuus. Siinä keskusteltiin Suonenjoen elinkeinopolitiikasta yms.

Tiivistelmä osuudestani:

1. Suonenjoen elinkeinopolitiikka on ulkoistettu kuntayhtymälle. Valta on harvojen käsissä: Kuntayhtymän hallituksessa on kolme Suonenjoen edustajaa. Kaupunginjohtajalla on suuri valta yritysasioissa. Kaupunginvaltuusto ei siis todellakaan päätä elinkeinoasioista Suonenjoella. Tälläinen keskustelukin luo harhan, että yksittäinen kunnanvaltuutettu voi vaikuttaa Suonenjoen elinkeinopolittiikkaan.

2. Päätöksiin vaikuttaa liian paljon suhteet, sukulaisuus tai vaikka seurakavereisuus. Neuvotteluja käydään saunanalauteilla ja usein humalassa. Ennen kuin kukaan vetää perunaan nenäänsä, en viittaa kenenkään yksittäiseen henkilöön. Saunan lauteilla on ollut pankinjohtajaa, muita rahoituksen päättäjää ...

Mutta onneksi tämä on katoavaa kansan perinnettä-

Päätöksen tekoon läpinäkyvyys, tasapuolisuus, tasa-arvoisuus ja neutraalisuus sekä kunnan kohdalta kannattavuus!

2. Hankinnat. Hankintalaki määrää kuntahankinnat kilpailutetavaksi, johon taas kunnan osaaminen ei riitä. kilpailustuspalvelu ostetaan ulkopuoliselta yritykseltä. Se kilpailutuksen tuoma säästö menee ulkopuolisen yrityksen kuluihin!

Hankinnat voidaan pilkkoa niin, ettei niitä koske hankintalaki. Päätöksissä voisi vaikuttaa kokonaisedullisen hinta, jossa otetaan huomioon paikkakunnan saama työhyöty ja verohyöty.

3. Suonenjoellekin on tullut ulkomainen hoivapalveluyritys -hyvä vapaan kilpailun takia. Mutta kaupungin ei olisi pitänyt mennä siihen väliin. Loppujen lopuksi kaupunki hoitaa asuntojen vuokrauksen yms. mikä lisäsi kaupungin kuluja.Voitot tuloutetaan Norjaan...

Jos halutaan kilpailevia yrityksiä, niin kaikki samalla viivalle. Tässä tapauksessa yritys olisi rakentanut hoivakodin ja kaupunki olisi ostanut tarvittavan palvelun sen kilpailutuksen jälkeen määräajaksi.

  4. Kaupunki omistakoon jatkossakin vesilaitoksen. yhtiöittäminen vie voitot muiden omistajien taskuun. Tuotolla rakennetaan ja ylläpidetään vesi-infraa -ei rikastuta. Muissa kaupungeissa toteutuneissa yhtiöittäminen on aina nostanut veden hintaa kuluttajalle!

5. Suonenjoelle lisää asujia ja työntekijöitä. Halpoja rakennustontteja, kuntalisä kotihoidontukeen ja päivähoito sekä  koulupaikat kuntoon. Säilytään liikenneyhteydet.

6.Suonenjoen turvallisuus uhat ovat pohjavesialueen rakentaminen ja maankäyttö. Tälläkin hetkellä soraa otataan vedenottamoalueen läheisyydestä ja siellä on öljysäiliöitä. Kemiakaalikuljetukset kulkevat radalla. Ja poliisi vasteaika kasvaa koko ajan. Poliisipartion tulemien voi kestää kauan.

7. Hallituksen päätös Alv:n nostosta lisää harmaata taloutta. Kuititon työ lisääntyy.

Alv:n alarajan nosto PerusNaisten esitämään 30 000 euroon helpottaisi pienyrittäjän verotaakkaa.

8. Arvostetaan Suonenjokea ja sitä mitä meillä on. Käytetään oman alueen palveluita, että ne säilyvät täällä Siihen voimme kaikki vaikuttaa!

ps. Perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen on ehdottanut, että Suomessa voisi olla yrittäjäministeri. Se on saanut yrittäjien keskuudessa suuren kannatuksen.

Avainsanat: vaalipaneeli, suonenjoki, perussuomalaiset


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini