Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:702032 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Sisä--Savon lehti 14.9 mielipide

Lauantai 25.8.2012 klo 8.00 - Pia P


Valokuitua

Täältä Savosta katsottuna Kaamanen ja Karigasniemi tuntuvat syrjäsiltä pikkupaikkakunnilta. Mutta tänä kesänä Sonera rakensi siellä valokuitutyhteyden

Ja mitä meillä on?

Savossa perustettiin kaupallisille yrityksille kilpailija, Savon Kuituverkko Oy., jolle on kaupungit ja kunnat on maksanut isot pääomat. EU- kilpailutuomioistuimeen on tehty valitus yhden yrityksen suosimisesta. Savon Kuituverkkohan on luotu kilpailemaan Soneran, Dna, Elisan rinnalle. Viimeksi kesäkuussa Savon Kuituverkko on antanut tiedotteen, jossa luvataan palata syksymmällä asiaan kun saadaan lisää rahaa. Ensimmäistä metriä piuhaa ei ole vedetty maahan, mutta rahaa on mätetty, Suonenjokikin ainakin 440 000 euroa.

Suonenjoen päättäjät jaksavat hehkuttaa yhden valokuituyrityksen puolesta. Savon Kuituverkko Oy:n ansiosta mummot voivat pitää yhteyttä sukulaisiin -luulin, että on olemassa jo sellainen kuin puhelin. Mummojen hoito onnistuu valokuidun avulla- tarkistetaan liikkuuko se siellä -eikö olisi parenpi ihan ihmiskontakti? Yritykset saavat videokuvaa vaikka metsäkoneen korjauksesta- no, sehän hajoaa aina kotitalon nurkalle? Onpa löytynyt joku yrityskin, joka haluaa tehokkaan yhteyden maaseudulle- no jos se yhteys on niin tärkeä, niin miten se yritys on voinut toimia tähän asti ilman Savon Kuituverkkoa?

Valokuitu on kiinteä yhteys. Se ei kulje mukana mökillä, matkalla tms. eli lisäksi joutuu ostamaan.mokkulan tai muun liikkuvan yhteyden.

Olen saanut yhteydenottoja ja esitteitä valokuidun hyödyllisyydestä. En ole missään vaiheessa epäillyt sen tarpeellisuutta tai hyödyllisyyttä. Olen vain kritisoinnut tätä kaupungin yhä tiukentuvassa taloustilanteessa rahan käyttöä. Pitäisi priorisoida, onko kunnan tarpeellista luoda ja rahoittaa yrityksiä, josta tulee olemaan vain jollekin hyötyä vai keskitttyä olennaiseen, kuntalaisten peruspalveluihin ja hyvinvointiin? Savon Kuituverkko Oy:n liittymis- ja kuituverkon vetomaksuun harvalla on varaa..

Savolaisesta valokaapelista on jo jotkut hyötynyt Suonenjoella. Sisä-Savon seutuyhtymän Kaista Savoon- hanke tuottaa hienoja esitteitä ja pitää kahvitilaisuuksia (ELY antoi tähän 521 000 euroa). Savon Kuituverkko Oy:n hallituksen jäsenenä kaupunginjohtajammekin saa kokouspalkkioita.

Viestintäministeriö alkaa ajamaan kaikille 10 megasta ilmayhteyttä- pitäisikö Savon kuntien nyt perustaa oma teleyhtiö, että tasapuolisuuden nimissä kaikki saa langattoman yhteyden -mitä väliä, jos sellaisia yrityksiä on jo?

Pia Pentikäinen

Suonenjoen Perussuomalaiset ry

puheenjohtaja

Ps. Arvaan, että joku vastaa, että kuitua tarjoavat yritykset eivät halua tänne. Silloin olisi voinut olla mallina esm. Rautavaaran tietoverkko -osuukunta. Siellä valokuituyhteydet on toiminut jo vuosia ja laajentuu koko ajan. Meillä seistään vielä käsi ojossa lisärahaa vailla.

Avainsanat: valokuitu, suonenjoki


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini