Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:687221 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

vaalit ohi...

Sunnuntai 18.11.2012 klo 16.00 - Pia P


... Ja niin loppui esitys.

Kuntapuhdistus tulee. Vuoden 2017 alusta Suomi näyttää ihan erilaiselta. Suonenjoenkin kohdalla lukee jotain muuta. Väestöpohjamme mukaan meidän täytyy aloittaa neuvottelut ja vuonna 2017 olla mukana jossain isommassa. Laki ei tunne -vielä- pakkoa, mutta taloudellisella ohjauksella pystyy saamaan paljon aikaan. Valtionosuuksia leikataan tällä hallituskaudella jo niin paljon, että lakisääteisten palveluiden turvaamiseksi pitää katsella jo vieraisiin pöytiin.

En oikeasti ymmärrä, miten köyhistä tulee paremmin voivia yhdessä. Vai voiko liitosasiassa olla takana se, että kun pienemmältä viedään palvelut, niin isompi edes saa jotain? Kun Suonenjoen palvelut ajetaan alas, niin edes Kuopio saa jotain. Kuulostaa tosi reilulta näin suonenjokelaisen näkökulmasta. Mutta palvelut löytyvät joka kunnasta -jopa 100 km päästä näin Savossakin.

Mutta kaikki nämä kuulemiskiertämiset ja jopa hallituspuolueen paikallisten ehdokkaiden "ei Kuopioon" ovat teatteriesityksiä.

Suomen liittyessä EU:hun Suomi jaettiin Eu:n tilastotoimiston mukaisiin alueihin - tilastointia, tukipolitiikkaa ja hallinnointia/byrokratiaa varten.

Suomi on siis jaettu EU- luokittelun mukaisiin alueisiin. Entiset läänit ovat korvattu maakunnnilla. Maakunnat on jaettu seutukuntiin.

Seutukunnat ovat useamman kunnan muodostamia alueita, jotka on muodostettu työssäkäyntialueiden ja kuntien välisen yhteistyön perusteella. Suomi jakaantuu 87 seutukuntaan. Seutukunnat muodostavat EU:n tilastoviranomaisen Eurostatin käyttämän LAU-1.

Siis mitä? Vuonna 1995 osattiin jo ennustaa mitä Suomen hallitus käyttää vuonna 2012 ihan omana keksimänsä kuntauudistuksen perusteluina? Vai voisiko olla niin, että tässä nyt ajetaan läpi sovittua "tilastoyksikköä"= seutukuntaa.

Eu:ssa ei osattu ennakoida, että heidän karttaharjoitukset ei mene ihan suoraan läpi. Esimerkiksi Sisä-Savon seutukunta ei näillä näkyvin onnistu, koska savolaiset ovat niin "itepäisiä".

Miksi tämä teatteriesitys on niin suuren luokan kusetusta? Keskusta allekirjoitti Suomen liittymisen ja on näin kaikkien aluejakojen takana. Kaikki nykyiset hallituspuolueet ovat tämän hyväksyneet.

Avainsanat: kuntauudistus, lau, liitos


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini