Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:700165 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

kokouksiin...

Perjantai 30.8.2013 - Pia P


Kansa äänestää eri vaaleissa, osa ehdokkaista menee läpi. Sehän on äänestäjien tahto. Luottamuspaikat (lautakunnat,  edustukset,  hallituspaikat ja  hallintoneuvostot yms.) jaetaan puolueiden välisten äänimäärien mukaan.

Ja sitten puolueet saavat jakaa paljon- paljon- paikkoja omien aatoksien ja mieltymyksien mukaan.

Esimerkiksi valtuusto valitaan kunnallisvaaleilla, mutta paikkoja jaetaan kymmenkertaisesti enempi puolueiden omilla valinnoilla. Ja on sitä valittukin erilaisia immeisiä.

Osa on ihan halunut ko.paikkaan ja on jopa tietämystä tai halu/kyky oppia jotain aiheesta.He osallistuvat päätöksen tekoon järjellä.

Ja osa istuu mikä pahinta:  ihan hiljaa, pukahmatta mitään vuosia ja osa ei tule edes kokouksiin- varamies on aina paikalla. Näyttääkö cv hyvälle vai eikö asia kiinnosta?

Olenpa jo nähnhyt, että kokouksen esityslistan postikuori avataan kokouksen alussa eli se siitä tutustumisesta etukäteen.

Osa juoksee kokouksesta toiseen- sanoo paikalla eli kuittaa palkkion ja poistuvat toiseen kokoukseen.

Joissakin paikoilla on kymmeniä vuosia - vaalikaudesta toiseen samat tyypit.

No täytyy myöntää, että jonninjoutava jorina ja itsensä toistaminenkin on tylsää kuultavaa ja jopa toisten ajan hukkaamista. Osa vain rakastaa omaa ääntensä niiiin paljon.

Jotkut eivät taida? muista mitä ovat puhuneet kokouksessa ja mitä yleisillä paikoilla. Sen verran eroavuuksia jutuissa on.

Ja olen jo mietinyt, että SOME -kielto voisi tulla kokouksiin. Facea kerkii päivittämään muullakin ajalla kuin kokouksissa istuessa. Toisaalta joskus asioiden kestäessä voi saada sähköpostilla asiat hoidettua. Suomen hallitusaitio voisi eristää verkosta, niin paljon näkyi ainakin keväällä älypuhelimet vievän keskittymiskykyä.

Torstaina alkoi kahden päivän  Itä-Suomen huippukokous Kuopiossa. Osallistun  Itä-Suomen tärkeinpään kokoukseen maakuntahallituksen jäsenenä. Toivon, että jotkut ennekkoajatukset osoittautvat vääriksi...

Ps. viime viikon juttuun lisäys:

Rahalla saa ja hevosella pääsee! Rkp on tarjonnut yhteistyökättä  eli rahaa keskustalle kumppanuudesta EU-vaaleissa ja ehkäpä seuraavasta hallituksen hallituspaikasta. Keskustan puoluehallitus päättää miten rahan puutteessa ovat... Onko kaikki kaupan? Ja tuleeko kaikki julki?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini