Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:695606 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Kiitos tästä vuodesta!

Perjantai 20.12.2013 - Pia P


Ensimmäinen vuosi Suonenjoen kaupunginvaltuustoa on nyt takana. Moni on kysynyt, miltä siellä olo tuntuu ja onko kivaa?

Olo tuntuu ihan samalta kuin vuosi sitten. Ei sitten mitään uutta olossa, mutta elämä on muuttunut siinä mielessä, että olen paljon poissa kotoa. Kokouksia, koulutuksia, seminaareja yms. on ollut joka viikko. Ja niille, ketkä pohtivat mihin joudun kaikkien kokouspalkkioiden kanssa, vastaan, että olkaa huoleti. Palkkioita tulee noin joka kolmannesta menosta. Ei tule edes kilometrikorvauksia kaikista reissuista. Kaikki kokoukset eivät ole "pakollisia", mutta kun tähän lähdin mukaan, niin tosissani olen. Haluan tietoa ja lisää tietoa mistä puhutaan ja päätetään. Yksi mielenkiintoisempia on ollut pohjoisen periferian ja arktisen alueen rakennerahastot. Olen ollut mukana lausuntakierroksesta lähtien. Tähän olen törmännyt BCCCS:n kokouksessa ja maakuntahallituksessa. Tiedänpähän mistä puhutaan.

Toinen asia mikä on muuttunut, niin on hyvin henkilökohtainen: olen joutunut ostamaan muutamia  vaatteita. Sellaisia millä jaksaa istua kokouksissa tai pystyy matkustamaan monta tuntia. Vaatteita, jolla voi mennä kaupungin vastaanotolle tai juhlaillallisille. On minulla käytössä silti jakkutakki vuodelta 1995. Viiden lapsen äitinä omat perusvaatteetkaan ei ole ollut ostoslistan kärkipäässä...

Ja onko ollut kivaa? On ollut.  On ollut kivaa huomata, että pärjää eli oppii ja ymmärtää asioita -se on jatkuva prosessi. On ollut hienoa olla mukana varsin erilaisissa luottamuspaikoissa. Asioita on ollut laidasta toiseen. Pieniä ja isoja, mutta joskus pienikin asia voi olla iso monelle. Vaaleissa minulle annettiin valta ja käytän sitä. Välillä voi mennä mönkään, mutta suunta on ja pysyy samana.

Mutta olen törmännyt poliittiseen kostamiseen, salasopimuksiin, omien etujen ajamiseen, runnomiseen päätöksen teossa, toisia on haukuttu ja toisen mielipidettä tai arvoja  ei ole kunnioitettu. Olenpa tavannut laittomuuksia päätöksen teossa ja sellaisia kokouksia mistä kukaan ei tiedä mitä tuli päätettyä vaan odotellaan mielenkiinnolla pöytäkirjaa,

Suonenjoen kaupunginvaltuusto päätti syksyllä nostaa kokouspalkkiotaan reippaasti. Suonenjoen Perussuomalaisten valtuustoryhmä päätti lahjoittaa korotusosan eteenpäin. Olen ostanut tarhaan kasillisen askartelutarvikkeita ja kodittomille eläimille lahjoitin ruokaa ja kissanhiekkaa - pelkillä 3 kk kokouspalkkioiden korotusosalla, joka oli kuulemma mitätön.

Avainsanat: politiikka, Suonenjoki


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini