Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:694947 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Purpatus jatkuu!

Sunnuntai 21.8.2022 - Pia P

Rakkaat lukijat -ystävät ja vähemmän ystävät!

Jatkan uuden jutun julkaisua perjantaisin. Kiitos kärsivällisyydestä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ploki, purpatus, Suonenjoki, taustatietoa, Suomi, politiikka

Joku maksaa aina

Tiistai 12.5.2015 - Pia P

Eduskuntavaalien jälkeen alkoi hallituksen muodostaminen. Tällä kertaa vaalitulos vaikutti ja kolme suurinta eli kolme eniten ääniä saaneet puolueet alkoivat keskustella ja sopia hallitusohjelmasta. Moni jurputtaa kun kerrankin demokratia oikeasti puhuu. Kuulemma vaalivoittaja oli se, kuka sai eniten lisäpaikkoja- no ei ole, voittaja on se, joka sai eniten ääniä.

Nyt on jo alkanut kova poru tulevista leikkauksista ja muista säästötoimenpiteista. Vaikka hallitusohjelmaa ei ole vielä julkistettu. Työttömistä on kova huoli ja heiltä ei saa leikata mitään. Parempi huoli olisi, miksi meillä on näin paljon työttömiä ja miten heidät saadaan palkkatöihin Ja vielä sellaisella palkalla, jolla elää.  Eläkeläisiltä ei saa leikata mitään. No meillä on paljon hyvin toimeentuleviakin eläkeläisiä, joilla suuret pääoma ja eläketulot. Ei kaikki eläkeläiset ole köyhiä ja sairaita eikä huollettavia. Lapsiperheiltä ei saa leikata mitään. No kaikki lapsiperheet eivät todellakaan tarvitse esim. lapsilisiä.

Paljon on porua, että yleensä leikataan ja vieläpä niin paljon. No, ihan siksi kun ne on niin ilkeitä ja pahoja? Ihan kiusallaan?

Vai voisko olla syy, että rahat on loppu ja velkaa joudutaan ottamaan liian paljon elämiseen ja jopa kaikkeen kivaan? 

Jos haluamme pelastaa kansainvälisiä pankkeja, joka tekee roisia voitonhakua rahoittamalla ylivelkaisia maita, pitää olla valmis se maksamaan. Joka repimällä se raha omalta kansalta tai ottamalla velkaa, että voimme maksaa muiden maiden velkoja. Velkaa, joka jää lastenlapsille maksettavaksi. 

Jos haluamme, että korkea sosiaaliturvamme on kaikille käytettävissä, niin joko sitä leikataan kaikilta- myös kantasuomalaislta- , että meillä on varaa tähän tai sitten otamme velkaa lisää. Tarkoitan tällä Suomessa ulkomaisten työssä kävijöiden perheiden kotimaassa saaviin etuuksiin, esim. Kotihoitotuki, lapsilisät ja työttömyystuki kun täällä työt loppuvat.

Jos  haluamme antaa vuosittain, tutkitusti usein toimimattomaan, kehitysapuun yli miljardin vuodessa, niin sekin on jostain pois ja otamme sen velkaa. 

Jos haluamme pelastaa maailman ilmaston kurittamalla tekemällä omaa kansaa ja Suomen teollisuutta ja taloutta alasajavaa sopimuksia, pitää senkin joku maksaa. Sen maksaa kuluttajat ja työttömäksi joutuvat työntekijät kun toimintoja siirretään maihin, jotka eivät sovi itseään taloudellisesti kurittavia sopimuksia.

Suomessa on ilmaisia asioita vähän. Joku aina maksaa. Monelle on helppo vaatia ja haluta vaikka mitä, kun yhteiskunta, valtio ja kunta maksaa sen tai vastaa siitä. Mutta joku maksaa sen! Verorahoilla tai lainaraha. Tai jostakin se on pois.

Meillä alkaa olla valintojen aika. Mistä voimme luopua, mistä voimme nipistää -Sinä ja minä?

Luovunko minä helatorstain vapaasta? Olenko valmis, että minulle yhteiskunnalta tulevaa rahaa leikataan? Olenko valmis, että virkamiehiä vähennetään johtajatasolta? Olenko valmis, että kehitysavusta leikataan? Olenko valmis, että esim isot, voittoa tuottavat yritykset eivät saa vuodesta toiseen isoja kehitysrahoja? Esimerkkejä voi miettiä ja listata loputtomiin.

Vai sanotko: eeei, minulta ei saa viedä mitään, saavutetut edut on pidettävä?

Maksakoon tulevat sukupolvet Sinun yltäkylläisen elämäsi  ja halusi? 

jk. Miksi yltäkylläinen-sana? Jos vertaamme elämäntasoamme moneen muuhun maahan, niin ei meillä ole hätää, vaikka nipistetään.

Miksi ajattelen, että Sinulta ja minulta on varaa nipistää? Luet tätä netistä eli Sinulla mahdollisuus,todennäköisesti omasta laitteesta, tietoverkkoon. Sinulla on todenäköisesti koti, mahdollisuus kulkea omalla autolla tai joukkoliikenteellä, omistat vaatteita ja tavaroita ja saat jostain rahaa - työstä, eläkkeestä tai tuesta. 

Tämän jorinan voi tiivistää näin: meidän pitää ymmärtää mistä päätöksen teon raha tulee ja mihin se menee. Joku maksaa aina.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Talous, politiikka, raha

2,5 v vanha kirjoitus ja silti ajankohtainen!

Perjantai 5.9.2014 - Pia P

Perussuomalaiset haluavat oikeudenmukaisen, tasa-arvoisen ja turvallisen Suomen suomalaisille.
Monet naiset ovat liittyneet puolueeseen nykyisen hallituspolitiikan takia, he ovat ”heränneet” poliittisesti.
Osa naisista ovat joko kovan tai tapahtumarikkaan elämän ansioista tulleet perussuomalaisiksi. Osa on jopa synnynperintönä kasvaneet perussuomalaisiksi. Jotkut ovat viisastuneet - vaihtaneet puoluetta paremmaksi. Entinen puolue pettänyt joko sorsimalla naisia tai politiikka ei vastannut puheita.

PerusNaisia on kaikennäköisiä ja -ikäisiä. Toimimme yhteiskunnassa eri asemissa erilaisissa ammateissa. Meillä on vapaa-ajan harrastuksia ja velvoitteita.

Kaikilla kuitenkin yhteistä halu vaikuttaa paremman tulevaisuuden puolesta. Emme halua jättää perinnöksi lapsille miljardivelkaa muiden maiden tukemisen takia. Haluamme hoitaa lapset, vanhukset ja muut avuntarvitsijat kunniallisesti ja parhaimmalla tavalla.

Haluamme pitää Suomen tasa-arvoisena asuinpaikasta tai varallisuudesta huolimatta. Emme halua, että paremminvointivaltio koskee vain hyvätuloisia kaupunkilaisia. Meitä asuu maalla paljon. Meitä asuu kaupungeissa paljon. Jokaisella on silti oikeus saada palvelut kohtuullisen matkan päästä.

Haluamme pitää Suomen turvallisena. Olemme huolissamme maanpuolustuksen, poliisin ja terveydenhuollon alasajosta. Turvallinen Suomi on kaikkien suomalaisten oikeus.

PerusNaiset eivät rieku julkkubileissä eikä meistä saada lööppejä. Me olemme tavallisia tai oman tien kulkijoita, olemme naisia, puolisoita, äitejä ja mummoja.

Me olemme naisia, jotka vuodesta toiseen tekevät puoluetyötä yhteisen hyvän vuoksi arjen pyörittämisen ohella. Me olemme uusia tulokkaita, jotka innosta puhkuen haluamme mukaan tekemisen meininkiin.

Käytämme paljon kuntapalveluita. Me tiedämme paremmin millaisia niiden pitäisi olla, jopa paremmin kuin monet nykyiset päättäjät joilla on varallisuutta ostaa palvelut rahalla. Ei silloin peruskuntapalveluiden kehittäminen kiinnosta.

Organisoimme kotona ja töissä monta eri asiaa samaan aikaan ja ymmärrämme rahan ja varsinkin sen niukkuuden päälle - pärjäämme sillä varmasti politiikassa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Perusnaiset, politiikka

Lippu vastaan sana

Perjantai 8.8.2014 - Pia P

Jätänpä Suonenjoen tilanteen vielä ensi viikkoon.

Pakko kirjoittaa ihmisten oudosta ajatuksen juoksusta. Kuten olemme kuulleet joka päivä  - itseasiassa tilanne on jatkunut vuosikymmenten ajan- Gaza ja Israel käyvät sotaa.

Gazassa on Hamas, joka on monen maan mukaan terroristijärjestö, mutta Suomen tiedotusvälineiden ja monen suomalaisen mukaan se on vain alakynnessä oleva maansa puolustaja. Meidän tiedotusvälineet kertovat ilta toisensa jälkeen hyvin yksipuolista tarinaa sieltä. Maailmalla on  molempien osapuolten teot, syyt ja seuraukset uutisoituna. Kaikissa asioissa on vähintään kaksi puolta - kannattaa avata silmiä ja korvia omasta tiukasta uskomuksesta.

Meillä Suomessa on nyt joku rohkeasti kerrtonut oman mielipiteen ja mitä siitä seurasi: henkilö on gazalaisten lasten tappaja ja ihmisoikeuksien tallaaja. Luullaanko me Suomessa oikeasti, että jonkun poliikon tai minkä tahansa henkilön sanonnat ja omat mielpiteet vaikuttavat hyvässä tai pahassa johonkin vuosikymmenten kiistaan ja sinne ajoittain syttyvään sotaan?

En ole lukenut mistään, ei ole ilmeisesti ylittänyt laajemmin uutiskynnystä, että jos puolueen puheenjohtaja vetää moniväriset pallosukat jalkaan ja hyppii tasajalkaan ja vaatii sotimisen loppumista, niin kaikki uskoo sodan loppuvan? Tai jos joku heittäytyy itkupotkuraivareihin ja vaatii samaa? Tai joku pyytää kauniista? Tai joku kiristää ja uhkailee? Tai toimii kansainvälisesti valtuutettuna rauhanneuvottelijana?

Parantuiko Venäjän homojen tilanne sillä, että joku heilutti salamannopeasti - kuitenkin niin, että kerettiin ottaa kuva Suomen lehdistöön, sateenkaarilippua? Parantuiko homojen tilanne sillä, että joku sammui kisojen jatkoilla? Huonontuiko se Venäjällä jos joku sanoi Suomessa, ettei ymmärrä tätä suomalaisten yhden asian ajamista

Mutta jos joku sanoo, että on jonkun puolella- siis sillä väärällä puolella yleisen mielipiteen mukaan - kristittynä, niin se tappaa lapset ja aiheuttaa kärsimyksiä? Eli lipunheilutus aiheuttaa hyvää ja mielipiteen sanominen tekee huonoa?

Suomessa on monta uskovaista puolueen puheenjohtajaa, mutta he ovat hiljaa. Miksi? Kun eivät uskalla sanoa mitään yleisen lynkkausmielialan takia. Omaa uskontoa ei voida puolustaa vaan tällä hetkellä on vain yksi hyväksytty uskonto ja se ei ole kristinusko.

Mitä mieltä minä sitten olen? Kaikki sota- ja  sortotoimet sekä tappamiset on väärin. On syynä uskonto, maanvalloitus tms. Mutta en jaksa innostua joidenkin maiden itseaiheutettuun katastrofiin. Luonnonmullistukset ovat eriasia.

Meillä Suomessa vanhukset nääntyvät muovilakanoissa omissa eritteissä, kun ei keretä viedä vessaan. Nyt samat  liikuntakyvyttömät vanhukset kärrätään kotiinsa sänkyyn makamaan säästösyistä. Meillä ei saa poliisia, ei lääkäriä eikä muuta apua säästösyistä. Meillä ahdetaan lapset homeisiin säilytyspaikkoihin - sinne ei saa mitään välineitä säästäsyistä. Teiden kunto on rapistunut. Ruuan hinta on pilvissä. Sähkön ja polttoaineen hinta nousee koko ajan. Ihmisiä irtisanotaan ja työpaikat katoavat.

Helpotan Teidän työtä, julistan itseni kylmäksi ja kovaksi ihmiseksi kun minua huolettaa enempi Suomen ja suomalaisten asiat.

Minua huolestuttaa myös sananvapauksien rajoittaminen ja mielipiteiden sanomisen oikeuden rajoittaminen.

Kansainväistä politiikkaa tehdä muiden maiden kanssa yhteistyössä, ei haukkumalla oman maan kansalaisen mielipiteitä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kansainvälinen politiikka, sota, mielipide, pallosukat

Edustuskelvoton

Perjantai 1.8.2014 - Pia P

Suonenjoen kaupunginvaltuusto valitsi 30.6.2014 olleessa kokouksessa kuntamarkkinoille lähtijät. Sisä-Savon seutuyhtymä järjestää reissun ja tänä vuonna lähtee seutuyhtymän puolelta muutama (toimistusjohtaja ja yksi keskustalainen ) ja  jopa pelkällä  hallituksen kokouksen läsnäolo-oikeudella oleva henkilö (kokoomuslainen). Suonenjoen kaupunkia lähtee mukaan reissuun edustamaan neljä keskustalaista, yksi vasemmistolainen, yksi demari ja neljä viranhaltijaa.

Mukaan lähtee tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Pielaveden ja Keiteleen edustujia.

Pelkkää katkeruutta vai kateteutta tai mitä lie voidaan tuumia, että tässäpä se Suonenjoen edustajat ovat -ydinjoukko- niin hyvässä ja kuin pahassa. Ensi viikon kirjoituksessa kerron tarkemmin Suonenjoen tämän hetken tilanteen ja tulevaisuuden. Voipi olla, että lehteenkin kirjoitan.

Miksi minä en ole reissussa? Koska en ole kaupunginhallituksen jäsen.

Ja kenties siksi, että en ole ryypännyt edellisillä reissuilla kaupungin tarjoamia  tai omia viinoja, viinejä tai salapulloviinoja. En ole edes juonut pikkurilli pystyssä skumppaa kertakäyttökuohuviinilaseista. Minua ei ole kiinnostanut tanssiminen yökaudet eikä muukaan ajanvietto ravintoloissa - olen tylsästi nukkunut yöt yksin. Ja siksi olen aamusin selvinnyt itse matkan tarkoitukseen - koko päiväksi, ilman korjaussarjoja.

Miksi minä en kelpaa reissuun? Ehkäpä siksi, että en kuvittele, että olisin jotenkin korvaamaton tai välttämätön Suonenjoen politiikassa. En ole yksin saanut aikaan mitään hyvää tai huonoakaan. En ole pystynyt  reissussa kehuamaan itseäni kovin ylivoimaiseksi. Näin ensimäisen kauden valtuutettuna en suinkaan luule olevani politiikan kaikkitietävä ja  -osaava, kuten jotkut luulevat olevan heti alusta lähtien.

Miksi olen huonoa reissuseuraa? En kerro rasistisia tai muuten huonoja vitsejä. En kerro humalapäissäni salaisuuksia.

Kuntamarkkinat ovat syyskuussa Helsingissä. Menen sinne omilla rahoilla, maksan itse matkat, syömiset ja yöpymisen. Alkoholia en tarvitse. Näin menee saamani kokouspalkkiot hyötykäyttöön. Saan ajankohtaista tietoa kuntatalolla ja onneksi jään ilman "ajankohtaista tietoa" Suonenjoen  kaupunginedustajana, esim. missä Pataässä - karaokeravintola on nykyisin ja montako nitroa kukakin on yöllä tarvinnut.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suonenjoki, kuntamarkkinat, edustaminen, alkoholi, politiikka

Joo, ai mitä?

Perjantai 11.7.2014 - Pia P

Vääpeli Körmy elokuvassa oli kohtaus, jossa päättäjät tulivat kokouksesta ja ihmettelivät mitä tuli sovittua ja harmiteltiin, ettei tullut edes sopimuksesta kopiota mukaan lukemista varten.. Sadepäivän iloksi katsottu elokuva nauratti hetken kunnes tajusin, että se on suoraan tästä päivästä. Kehysriihen jälkeen piti vasemmiston silloiselle ministerille kertoa, mikä meni väärin ja miten sitä voisi muuttaa. Nyt  RKP:n ministeri ei ollut ymmärtänyt mitä tuli sovittua, ennen kuin yksityisen puolen terveysfirmat kertoivat etteivät he hyödy tarpeeksi tästä mallista. Onneksi ? löytyi ministeritasosta joku sijoittajien suulla puhumaan.

Isommassa mittakaavassa oli täti tiukan ja hänen saaman nyökkäyksen aiheuttama sopimus. Kaikki suomalaiset eivät ole vieläkään ymmärtänyt miten kallis kusetus oli vakuustakuus lavastettuineen valokuvineen Suomelle oli. SDP tiesi ja sai sillä ostettua selityksen vaalikampanjoinnin jälkeiselle takinkäännölle.

Politiikassa puhutaan julkisesti toreilla ja turuilla vaikka mitä ja äänestettän toisin. Tai oman ryhmän enemmistö äänestää toisin eli häviää jo omalle ryhmälle. Mitä merkitystä on äänestää henkilöä hänen mielipiteiden takia jos puolueen kanta on toinen?

Joka puolueessa on tälläisiä henkilöitä, jotka profiloituvat puolueen virallista kantaa vastaan. Rumin esimerkki on keskusta -  EU -vaaleissa ehdokkaista löytyivät ääripäät mielipiteissä, mutta samaan pottiin äänet meni ja samassa maataloustukia vastustavassa ja liittovaltiokehitystä ajavassa ryhmässä he nyt ovat. Reilu peli?Luultiin äänestävän tätä, mutta saatiinkin tota.

Mitäpä tässä voi toivoa? Toivon, että politiikot lukevat ja jopa ymmärtävät mitä sopivat. Toivon, että äänestäjät miettivät itse mitä ne oikeasti haluavat ja äänestävät sen mukaan. Nähtäisiin mielikuvien, mainostoimistojen ja vaalirahoittajien luovan utu- ja sumustusverhon läpi

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: politiikka, äänestys, sopimus

Äänestäjän kuluttajasuoja

Tiistai 27.5.2014 klo 8.27 - Pia P

No nyt ne EU -vaalit on käyty ja äänet laskettu.

Vaalien häviäjä on kuulemma Perussuomalaiset, kun sai ääniä kolme prosenttia enempi kuin edellisissä EU - vaaleissa ja tuplasi paikkansa..

Matala äänestyvilkkaus oli suurin este triplaan. Edes Perussuomalaiset eivät saa muuttamaan ihmisten ajatuksia EU:sta tai äänestyksen tärkeydestä. Ja tulipahan selväksi, miksi muut puolueet kampanjoivat vain isoissa kaupungeissa. Kokoomus vain sanomatalon aulassa ja mainostoimiston teeseillä sekä suurella rahalla lehdissä ja telkussa. Rahalla sai moni paikkansa. Suomen suurimman äänimäärän sai muiden rahoilla.

Mitä ne melkein 150 000 äänikuninkaan äänestäjää saa? Voipi olla, että ne saa mepin tai voipi olla, että ne saa EU -vaaliäänillä pääministerin hallituksen loppukaudeksi. Äänestäjät saavat henkilön, joka ei tuhlaa aikaa työntekoon vaan käyttää työaikaakin urheiluun ja levittättää omia naamakuvia- jotka on otettu ympäri maailmaa "unelmaryhmän kanssa". Avustajat tekevät työn, myös vaalityötä valtion piikkiin..

Mitäpä keskustan äänestäjät saavat? Sekä- että -politiikkaa. Ääripäät Rehn ja Väyrynen ovat samassa puolueessa ja kuuluvat ryhmään, joka haluaa lopettaa maataloustuen ja ajaa liittovaltiokehitystä. Puheet Suomessa on muuta. Varsinasita kaksilla rattailla ajamista.

Ja mitä Perussuomalaisten äänestäjät eivät tienneet? Ryhmää mihin mennään. Nyt vaalien jälkeen alkaa ryhmien muodostaminen. Ryhmällä haetaan vaikustusvaltaa eli tukea omiin aatteisiin. Suomessa ei tätä ymmärretä. Meillä sopeutetaan omat aatteet jo olemassa oleviin ryhmiin. Paitsi perussuomalaiset. Vaalipuheet oli näissäkin vaaleissa vaalipuheita, joita jo puhuessa tiedettiin, ettei niitä pidetä. Paitsi Perussuomalaisilla. Nyt haetaan tai tehdään ryhmä, joka vastaa meidän ajamia asioita.

Mitäs vasemmiston äänestäjät saavat? Vaalimenestyksen turvaamisen takia hallituksen kauden kesken jättäneen puolueen. Vastuuta kannettiin kolme vuotta ja sitten se ei vaalien lähellä enää käynytkään. Nyt haukutaan omia päätöksiä. Vasemmisto haluaa lopettaa leikkauspolitiikan ja antaa muiden maiden velat anteeksi ja avata Suomen sosiaaliturvan kaikille halukkaille. Hyvä juttu, mutta kuka maksaa? Jos Suomen velat on tapissa, talouskasvu miinusmerkkistä ja valtion omaisuutta myydään, että saadaan valtion korkomenoja maksettua, niin kysymys kuuluu: Millä tai kenen rahalla?

Vihreiden äänestäjät saavat taas kerran Suomea kurittavaa ympäristöpolittiikkaa. Suomi näyttää mallia kuinka tehtaat suljetaan ja kansaa kuritetaan kasvavilla veroilla. Veroilla halutaan laskea sähkön ja polttoaineen kulutusta. Tuskin täällä kukaan huvikseen lämmittelee taloa talvella tai ilkeyttää ajaa töihin pitkiä matkoja. No työt ja saasteet on jo ulkoistettu maihin, jossa raha kelpaa ilman ehtoja. Se ei ole oikein! Niin kauan kuin Suomessa poltetaan kivihiiltä enemmän kuin kotimaista energiaa on turha puhua meidän edistyksellisestä ympäristösuojelusta. Tai niin kauan kuin Suomen kaivokset saavat lorotella jätteet ympäristöön on turha mennä muita maita neuvomaan.

Mitä kristillisten äänestäjät saivat? Ei mitään. Tarjolla olisi ollut kelpo ja kokenut meppi, mutta puolueen äänet eivät riittäneet läpi menoon.

Mitä RKP äänestäjät saivat? Mepin, joka vastustaa ruotsin kielen pakko-opiskelua.

Näillä mennään seuraavat viisi vuotta. Ehkä, jos sitä ennen ei kaadu koko EU...

Kiitos kaikille, joiden kanssa tein töitä ja joita tapasin kevään aikana. Perussuomalaisten ehdokkaat olivat kaikki loistavia.

Onnea Jussi ja Sampo!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: politiikka, takin kääntö, keskusta, vaalilupaukset

Hyvää Joulua!

Maanantai 23.12.2013 - Pia P

Toivotan oikein hyvää ja rauhallista Joulua!

Pidetään joulu politiikkavapaana.

Lämmin ajatus rasittuneille, yksinäisille, vähävaraisille, sairaille...

Jospa ensi vuosi toisi muutoksen parempaan.

Lämmin ajatus myös heille, jotka ovat jouluna töissä. Onneksi heitäkin on!

Lämmin ajatus kaikille tasapuolisesti ja tasa-arvoisesti.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: joulu, politiikka, Suonenjoki

Kiitos tästä vuodesta!

Perjantai 20.12.2013 - Pia P

Ensimmäinen vuosi Suonenjoen kaupunginvaltuustoa on nyt takana. Moni on kysynyt, miltä siellä olo tuntuu ja onko kivaa?

Olo tuntuu ihan samalta kuin vuosi sitten. Ei sitten mitään uutta olossa, mutta elämä on muuttunut siinä mielessä, että olen paljon poissa kotoa. Kokouksia, koulutuksia, seminaareja yms. on ollut joka viikko. Ja niille, ketkä pohtivat mihin joudun kaikkien kokouspalkkioiden kanssa, vastaan, että olkaa huoleti. Palkkioita tulee noin joka kolmannesta menosta. Ei tule edes kilometrikorvauksia kaikista reissuista. Kaikki kokoukset eivät ole "pakollisia", mutta kun tähän lähdin mukaan, niin tosissani olen. Haluan tietoa ja lisää tietoa mistä puhutaan ja päätetään. Yksi mielenkiintoisempia on ollut pohjoisen periferian ja arktisen alueen rakennerahastot. Olen ollut mukana lausuntakierroksesta lähtien. Tähän olen törmännyt BCCCS:n kokouksessa ja maakuntahallituksessa. Tiedänpähän mistä puhutaan.

Toinen asia mikä on muuttunut, niin on hyvin henkilökohtainen: olen joutunut ostamaan muutamia  vaatteita. Sellaisia millä jaksaa istua kokouksissa tai pystyy matkustamaan monta tuntia. Vaatteita, jolla voi mennä kaupungin vastaanotolle tai juhlaillallisille. On minulla käytössä silti jakkutakki vuodelta 1995. Viiden lapsen äitinä omat perusvaatteetkaan ei ole ollut ostoslistan kärkipäässä...

Ja onko ollut kivaa? On ollut.  On ollut kivaa huomata, että pärjää eli oppii ja ymmärtää asioita -se on jatkuva prosessi. On ollut hienoa olla mukana varsin erilaisissa luottamuspaikoissa. Asioita on ollut laidasta toiseen. Pieniä ja isoja, mutta joskus pienikin asia voi olla iso monelle. Vaaleissa minulle annettiin valta ja käytän sitä. Välillä voi mennä mönkään, mutta suunta on ja pysyy samana.

Mutta olen törmännyt poliittiseen kostamiseen, salasopimuksiin, omien etujen ajamiseen, runnomiseen päätöksen teossa, toisia on haukuttu ja toisen mielipidettä tai arvoja  ei ole kunnioitettu. Olenpa tavannut laittomuuksia päätöksen teossa ja sellaisia kokouksia mistä kukaan ei tiedä mitä tuli päätettyä vaan odotellaan mielenkiinnolla pöytäkirjaa,

Suonenjoen kaupunginvaltuusto päätti syksyllä nostaa kokouspalkkiotaan reippaasti. Suonenjoen Perussuomalaisten valtuustoryhmä päätti lahjoittaa korotusosan eteenpäin. Olen ostanut tarhaan kasillisen askartelutarvikkeita ja kodittomille eläimille lahjoitin ruokaa ja kissanhiekkaa - pelkillä 3 kk kokouspalkkioiden korotusosalla, joka oli kuulemma mitätön.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: politiikka, Suonenjoki

Putkinäköä, omaa napaa ja miettimistä...

Perjantai 19.7.2013 klo 12.01 - Pia P

Hyvän politiikon ja päättäjän ominaisuuksia...

- Ymmärtää, että samaa rahaa se on kunnan, valtion ja eu -tuetkin. Ne rahat tulevat veroista, ei mistään taivaasta. Moni kunnan ylimitoitettuja hankkeita perustellaan, että siihen saa valtion rahaa tai ei siitä tarvitse välittää kun Ely -maksaa sen... Meiltä veronmaksajilta ne rahat ovat siivuna otettu. Eli ei ole ilmaista rahaa. Päättäjän pitäisi ajatella isommilla ajatuksilla kuin vain oma napa tai oma etu tai omat äänestäjät (ei siis heidän etu, vaan he äänestäisivät uudelleen kyseistä henkilöä...).

Samalla tavalla valtion päätökset maksetaan verorahoilla tai ensin lainalla ja lopuksi laina ja korot veroilla. Jos Eurotukiasiat pursuu jo korvista, niin kannattaisi olla edes kiinnostunut, mitä velkoja me jätetään lapsille ja lapsenlapsille. Eikä pelkästään velkoja vaan pakkoalasajetun yhteiskunnan. Kun ei ole rahaa (verojatuottoja...) mihinkään.

- Päättäjä olisi kunnan palveluiden asiakas. Tällä hetkellä monen kuntapäättäjän lapset ovat jo niin isoja, etteivät päiväkoti- tai kouluasiat tunnu tärkeiltä. Niistä on helppo leikata. Moni päättäjä on sen verran varakas, ettei jonota kunnan terveyskeskuksissa tai hammaslääkärissä. Harva päättäjä asuu kunnan tai sen hallinnassa olevissa yhtiön taloissa.

Eläkeläisen ajatukset on oikeasti erilaisia kuin vaikka vuorotyössä käyvän pienten lasten vanhempien. Molempia heidän kaltaisia ja kaiken ikäisiä ja eri ammattiryhmien edustajia tarvitaan hyvään päätöksen tekoon. Jotkut ovat tällä hetkellä  yliedustettuna. Sekin äänestäjien tahto.

Eduskuntatasolle pääsee ne, jolla on rahaa laittaa kampanjointiin tai jolla on verkosto kunnossa, että muut laittavat rahaa kampanjointiin. Todellisuudentaju katoaa kun istuu taksissa ja syö ilmaisia lounaita. Onneksi siellä on monia arkielämän ihmisiä!

- Hyvä päättäjä on kokemut elämänrikkauksia. Hyvässä ja pahassa. Helpon elämän ja siihen kenties poliittisessa putkessa turvattua elämää eläneen ihmisen maailman kuva on erilainen kun polviaa myöten oikeasti tai vertauksellisesti kakassa seisseen ihmisen. Ei käy kyllä kateeksi poliittinenbroileriputki- kieroilua, lehmänkauppoja, salaisia sopimuksia ja sopimuksen rikkomisia. Ajatuksella vain minä tai minun ajama ihminen pääsee "jatkokierroksille".

- Päättäjän olisi hyvä välillä miettiä päätöksen teon motiiveja ja kokonaisuutta. Kaikki ei ole aina niin miten joku ensin vaikuttaa tai kaikki ei ole niin miten annetaan ymmärtää.

- Hyvällä polittikolla on myös ystäviä ja luetettavia henkilöitä lähellä. Hän myös luottaa heihin.

- Hyvä ihminen -myös päättäjät - tekee asioita, joista ei itse hyödy tai saa mainetta. Uskon tässä asiassa karmaan. jossain vaiheessa vaakakupit tasataan.

- Vaakakupista tui mieleen vaakakuppi- taloudenhoito. Nykyisin rahat on tiukasti jaettu omiin hallinnonaloihin. Tuolla on rahaa millä mällätä ja toisella ei ole. Ja kolmas on vuodesta toiseen isojen säästöpaineiden alla ja silti mistään ei saa säästöjä reviittyä kun palvelut ovat lakisääteisiä. Mutta voihan kunnan työntekijöitä ja viranhaltijoita aina syyllistää siitä. Ja niitä mummoja ja sairaita...

Tässä palataan taas alkuun: ne kaikki kunnat rahat ovat samasta taskusta!tai niinkuin tällä hetkellä: osa pankkilainaa. Meillä ei riitä kunnan rahat kaikkeen tähän eli tässä palataan taas edelliseen plokiini -mitkä ovat kunnan ydintehtävät ja -alueet? Tai Suomen valtion?

Vielä ajatuksena ilmaan, edustaako puolueesi Sinun ajatuksia ja arvoja? Ja varsinkin tekeekö Sinun puolueesi omien arvojensa mukaista polittiikkaa? Onko valtakunnallinen ja kunnallinen politiikka samassa veneessä? Tai edes samassa vedessä?

Hyvä politiikko ja päättäjä tarkastelee välillä omia arvojaan ja tekojaan suhteessa omaan puolueeseen. Itse olen hyvin tyytyväinen ja ylpeä Perussuomalainen!

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: politiikka, päättäjä, kunnan asiakas

NYTKIS

Keskiviikko 12.9.2012 klo 7.32 - Pia P

Olin 8.9.2012 Savon NYTKIS- keskustelupaneelissa Perussuomalaisten edustajana. Paneelin aiheena oli maahanmuuttajien kotouttaminen ja kielitaidon ja kielenopetuksen merkitys.

Jokaisesta puolueesta (paitsi RKP) oli edustaja ja keskustelu sujui leppoisasti eteenpäin. Kukaan ei vastustanut maahanmuuttojien kieliopintoja.

Olen ollut kahdeksan vuotta Helsingin kaupungilla töissä. Vastasin työpaikkakouluttajana myös maahanmuuttajien työssäoppimisesta omassa yksikössäni. Sijaispalvelutyöntekijöistä siivouspuolelle oli 95% somalimiehiä.

Lapseni olivat Myllypuron koulussa, jossa on hyvin paljon maahanmuuttajia- taitaa olla top3 eri kansalaisuustilastossa. Olin koulun vanheinpainneuvoston hallituksen jäsen.

Kavereitani on mennyt naimisiin ulkomaalaisen kanssa, joten puolisoista on tullut maahanmuuttajia Suomeen. Kotouttaminen on paperilla laki- ja asetusteksteissä ihan erilaista kuin käytännössä.

Näin elämän ja käytännönkokemuksella maahanmuuttajien kotouttamisesta ja kieliopinnoista keskusteleminen on helppoa. Aihe on hyvin tärkeä ja ajankohtainen.

Kerroin paneelissa käytännön ongelmista ja byrokratian vaikeuksista. Maahanmuuttajanaisten kieliopintoihin pitää kiinnittää enenmän huomiota. Naiset jäävät helposti syrjään pienten lasten, iän tai mies hoitaa kaiken - kulttuurin takia. Kielitaito ja ammattiopinnot ovat varmin tie kotouttamisen onnistumiseen.

Ulkomaalaistaustaiset paneelisti kertoivat, että he haluavat oppia suomea, maan tavat ja noudattavat Suomen lakia.

Perussuomalaiset eivät ole rasisteja. Olemme maahanmuuttorealisteja. Suomalaisessa yhteiskunnassa pitää säilyttää sananvapaus ja oikeus omiin mielipiteisiin. Ketään loukkaamatta ja kenenkään loukkautumatta.

Hieno keskustelu ja kiitos kaikille osallistujille!


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: politiikka, naiset, tasa-arvo, maahanmuutto

Politiikkovauva syntynyt!

Tiistai 28.8.2012 klo 8.08 - Pia P

Minua on arvosteltu, että en ole poliittisesti kokenut. Etten ymmärtäisi asioiden käsittelytapoja ja päätöksen tekoa. Ja varsinkin en ymmärrä mitä kaikkea pitää ottaa huomioon.

Politiikassa on ns. broilereita- politiikkoja, jotka ovat olleet -jos ovat edes olleet- töissä poliittisissa järjestöissä. He ovat kasvaneet järjestöjien ja samanhenkisten keskellä. Ainoa kamppailu on ollut yhdistysten johtopaikoista. Valtio maksaa puolueiden nuorisojärjestöille isot summat näiden hautomoiden ylläpitämisestä.

Nyt väitetään, että on syntynyt ihmisiä, jolla on politiikka hallussa. Nämä kokeneethan ei ole ikinä aloittanut kunnalliselämää. Eli heidän on pitänyt syntyä valmiina kunnanvaltuutettuna. Eroaakohan ulkonäöllisesti politiikkovauva muista palleroista? Tai eroaako eri puolueiden vauvat muiden puolueiden vaippapöksyistä?

Niin kauan kuin minulle tuodaan nähtäväksi ihminen, joka on ollut syntyessään politiikko, uskon, että jokainen on aloittanut touhun joskus. Liittynyt ensimmäistä kertaa puolueeseen (No monessa puolueessa vanhemmat hoitavat tämän nuorten puolesta...), ensimmäistä kertaa asettunut ehdolle ja ensimmäistä kertaa uskoo, että voi itse vaikuttaa paremman tulevaisuuden puolesta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: valtuutettu, kokemus, politiikka