Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:693263 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Suonenjoen politiikkaa...

Lauantai 18.1.2014 klo 12.59 - Pia p


Suonenjoen politiikassa on viime aikoina kuohuttanut kaksi asiaa ja on  kaksi muuta  asiaa mitä me Perussuomalaiset vastustamme ja muut päättäjät eivät ymmärrä - moni kaupunkilainen kyllä ymmärtää...

Puhutuin asia numero1.

Suonenjoen pakolaiset.

Kaupungin valtuusto päätti joulukuussa 2013 tiukassa äänestyksessä hyväksyä vanhamäki-säätiön ja Suonenjoen kaupungin välisen sopimuksen, jossa Suonenjoelle otetaan pakolaisia. Keskustalaiset vastustajat hävisivät jopa omassa ryhmässä äänestyksessä, joten en oikein ymmärrä näitä "hyvän miehen kahveja" - jos ei saa edes omia puolilleen. Helppoahan se on vastustaa, kun tietää häviävänsä jo omilleen.Valtuuston äänestykseen keskustalainen ei ottanut edes varaa, koska vara olisi äänestänyt erilailla kuin esijäävännyt.

Ymmärrän hyvin pakolaislasten puolustajia, mutta kyllä tosiasiat pitäisi olla hallussa. Moni tekee päätöksiä tunteella ja mielikuvilla. Oli meillä päätöksen teon tukena kaupunginjohtajan virkavastuulla tekemä laskelma miten paljon ne lapset tuottavat Suonenjoelle - yli 100 000 e. Pidän  huolen, että tämä laskelman todennäköisyys tarkastetaan ajan kuluessa ja voipi olla, että virkavastuutakin kysellään...

Runnomistaktiikalla pakolaisasiaa ajanut on nyt vanhamäkisäätiön hallituksen puheenjohtaja. Ymmärrän hänen inhimillisen hädän ja huolen pakolaislapsista, jos hän ilmoittaa, ettei ota mitään palkkiota hallituksen puheenjohtajuudesta ja sitoutuu muutaman lapsen omaohjaajaksi. Kyseinen henkilö kun leimasi  ei -äänestäjät rasisteiksi.

Missään vaiheessa ei ole vielä selvennyt maksajaa. Puhutaan, että ELY maksaa, mutta yhtään paperia en ole siitä nähnyt. Tällä sopimuksella Suonenjoen kaupunki ostaa Suonenjoen asukkaiden, jotka ovat pakolaislapsia, asumisen ja hoidon kalliilla hinnalla vanhamäkisäätiöltä. Piste.

Puhutuin asia numero 2

Huonekalutehdas

Pakkosaada- kauppa. Erilaisia näkökulmia on heitelty ilmaan- on kuulemma ruma, estää näköalan junasta, kaupungin pitää saada purkaa rakennus ja siivota saastunut maaperä, on vaarallinen ja me nyt se vaan ostetaan ja pakko saada lisää asuinrakennusmaata.

Ja mikä on todellisuutta: Rakennus on puolisuojeltu eli sitä ei noin vain pureta, Rakennus on teollisuustontti eli ei siihen noin vain rakenneta asuintaloa. Suonenjoella on tyhjiä valmiiksi kaavoitettuja tontteja valmiina rakentamiseen. Rakennuksen voisi korjata ja puhdistaa maaperän ihan nykyinen omistaja. Ja tosiasia numero yksi: meillä ei ole varaa tälläiseen. Pelkkä käyttökelvoton kiinteistä maksaa yli 400 000 e, siihen päälle auki oleva piikki kaikille muille kustannuksille.

Kaipa tässä on jonkun jotenkin hyödyttävä eikä pelkästään myyjän vai miltä kuulostaa?

3 ja 4 Perussuomalaisten "valitukset"

Luottamuspalkkioiden nostaminen ja laajakaista kaupungin omilla varoilla. Nostetaan omia palkkioita ja laitetaan ensimmäiseen erään laajakaistan rakentamiseen velkarahaa 700 000e ja samalla kerrotaan, että kaupunki alkaa irtisanomaan työntekijöitä... Ja me olemme valittajia kun emme hyväksy tälläistä?

JK. Budejttivaltuustossa joulukuussa 2013 Suonenjoen kaupunginjohtaja sanoi, että kaupungin työntekijöiden pitää arvostaa sitä, ettei ketää irtisanota tai lomauteta. Tammikuussa 2014  kaupunginhallituksen puheenjohtaja kertoo maakunnallisessa lehdessä, että kaupungin työntekijöistä on irtisanottava 25 henkilöä.

Pieni ristiriita?

Avainsanat: perussuomalaiset, pakolaiset, suonenjoki


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini