Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

puh 046 593 7968

Suonenjoki

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:190886 kpl

Pikakysely

Joulu- parasta on...

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Titanic - hallitus

Tiistai 13.5.2014 klo 7:32 - Pia P


Eduskuntavaalien 2011 jälkeen Suomeen muodostettiin kunniahimoinen kuuden puolueen hallitus. Oppositioon jäi kaksi suurta puoluetta eli hallitukseen kelpasi selustaa varmistamaan polittikan ääripäätkin.

Hallitusohjelma sovittiin jo silloin tiedetylle liian positiivisen talousnäkemyksen varaan. Suomi oli elvyttänyt velaksi, Suomi oli tukenenut velaksi yrityksiä ja jopa muita valtioilta sekä pankkeja ja Suomi eli ja elää velaksi. Kolme vuotta sitten sammuteltiin eduskunnassakin tulipaloja puheissa, kun perusteltiin miksi meidän pitää jatkaa jo silloin vääräksi huomattua tuki-apupolitiikkaa. Euroopan pankkeja on nyt tuettu ja tuetaan jatkossakin. Pankkien sijoittajat ja mahtavia optioita käärivät johtajat eivät joudu tästä lamasta maksamaan. Sijoittajavastuu tarkoittaa käytännössä sitä, että säästäjät menettivät talletuksensa.

Nyt ollaan siinä pisteessä, että Titanic -hallituksesta lähti jo pelastusveneellä turvaan apupojat (vasemmisto) -  pelastusliivit kaulassa on hyvä haukkua omia kurssiohjeita. Seuraavana ilmoitti laivan kapteeni, että hän haluaa isomman paatin alle ja hyppäsi ilmaan odottamaan puhelinsoittoa Euroopan vesiltä -oma laiva tosin jatkaa matkaa alta pois jonnekin päin. Nyt laivan keittiöväki eli kuka vastaa, että ruoka ja juoma riittää kaikille koko matkalle äänesti keittiömestarin pois porukasta. Tilalle tuli suoraan lapionvarresta hiiliosastolta mies, joka ei ole päivääkään vastannut ruokahuollosta eikä ole edes ollut keittiössä. Ilmeisesti syömällä saa pätevyyden (siis hoitanut AY -liikkettä oman "maun mukkaan", niin on pätevä hoitamaan Suomen taloutta...) koko keittiön johtoon.

Suurin osa laivanpäällystöstä on ilmoittanut haluavansa ihan minne muualle kuin olemaan Titanic -laivan komentosillalla (EU - vaaliehdokkuudella).

Mitä tästä seuraa? Suomen luottoluokitus laskee syksyllä. Se on ensimmäinen varma asia. Nyt jo ilmoitettiin, että maaseudun asuntojen vakuusarvo on nolla eli velkaisiin eli kiinitettyihin taloihin tullaan vaatimaan lisävakuuksia. Eli aletaan vaatimaan reaalivakuuksia tai henkilötakuuksia. Aikuiset ihmiset, jotka ovat vuosia eläneet ja maksaneet kaikki lainansa ja laskunsa ajallaa joutuvat pyytämään vanhempiensa jo maksettua asuntoa takaukseksi omaan asuntolainaansa. Tällä tavalla varmistetaan ja nopeutetaan omaisuuden uusintajakoa. Menee kerralla kaksi asuntoa pakkomyyntiin. Niinkuin 90 -luvulla. Omaisuus myyntiin niille, jolla oli jo paljon omaisuutta ja rahaa. Joissakin maissa valtio ottaa omaisuuden haltuun sosialisoinnin nimissä. Euroopassa halutaan, että omaisuus siirtyy rikkaille. Suomessa äänestämällä kahta oikeistopuoluetta voi ilmoittaa halunsa  omaisuuden uusjakoon. Tosin harva äänestäjä tulee itse olemaan saamapuolella.

No mitäpä seuraa kun työmies tuli laivan keittiönpäälliköksi? Ensimmäiseksi hän ilmoitti, että ruoka-annoksia pitää lisätä. Ruokavaraston pitäjät ilmoittivat, että ruoka loppuu ennen määränpäätä sillä tavalla.Uusi mestari sanoi, ettei se haittaa, voihan lapset ja heidän lapset ja heidän lapsensa maksaa ajallaan meidän ruokalaskun- pääasia on, että meillä on hauska matka ja mistään ei tingitä. Toisekseen uusi keittiöpäällikkö ilmoitti, että muille laivoille annetut lainat voidaan itse maksaa. "Ei reilu mies rahoja kaipaile.ja voidaanhan sitä jakaa enempi muillekin laivoille". Taas varastokirjanpitäjät olivat kauhuissaan ja ilmoittivat, ettei onnistu. Keittiöpäällikkö haluaa pitää niin kovastu sanansa, että työväki lämmityshuoneessa päättää laittaa sittenkin laivan keittiöpäälliköksi toisen miehen -miehen, joka on vartioinnut majakan valoa (Eduskunnan puhemies?)

Virasta pois äänestetylle entiselle keittiömestarille pitää keksiä joku sopiva ja hyväpalkkainen työpaikka -olkaa huoleti, kyllä se löytyy.

Mitäpä Suomi -Titanicille käy? Viulun soidessa ruori pyörii ilman ohjausta minne vaan. Tyhjää poliittista liirunlaarumia hokevat  laivan työväki tunkee itseään ensimmäisten joukoissa pelastusveneisiin. Matkustajat ovat kauhuissaan.

Onneksi on suunnan muutosvaalit - EU -vaalit! Nyt on aika äänestää uusi suunta ja tiukka ote ruoriin!

Äänestä! Käytä valtaasi!

Ennakkoäänestys 14.-20.5 ja vaalipäivä 25.5. Koko Suomi samaa äänestysaluetta.

Avainsanat: hallitus, Eu -vaalit


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini