Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:247456 kpl

Pikakysely

Hyttysiä on suojeltava!

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Asiakasmaksulaki

Keskiviikko 9.1.2019 klo 23:02 - Pia P

Monia kiinnosti mitä hyväksyttävänä oleva asiakasmaksulaki sisältää. 
.
Kaikkea " kivaa" mitä hallitus eli keskustan, kokoomuksen eikä sinisten edustajat ole muistaneet (?)  mainostaa. Kaikessa kiireessä...
.
192 sivuisesta lakiluonnoksesta löytyy esim
.
- terveyskeskusmaksun kolmen käyntikerrat jälkeinen maksukatto poistuu eli jatkossa tk- käyntejä maksetaaan vuodessa 683 euroon asti nykyisen noin 63 euron sijaan
.
- Hengityshalvauspotilaiden hoito muuttuu maksulliseksi. Alaikäisen vammaisen lapsen muualla asumisesta alkavat vanhemmat maksamaan.
.
- Tuleva maakunta saisi rajoittamattoman oikeuden tutkailla eri paikoista tietoja, työnantajista jopa pankkitiliin. Ajatelkaa maakunnan laskutuspuolen ihmiset saa tietää kaiken asiakkaan ja hänen puolison  taloudellisesta tilanteesta. Pankkisalaisuus murretaan SoTe -lailla.
.
Maksukatot ovat erikseen lääkkeissä (niissä vielä erikseen alkuomavastuu 50€), kulkemisessa/kuljetuksessa ja hoitomaksuissa eli yhteensä 1600 euroa vuodessa. On siinä maksamista paljon sairastavalla tai monisairailla! 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sote, lainsäädäntöä, hallitus

Maaseutu vetää asukkaita

Lauantai 8.11.2014 klo 9:18 - Pia P

Maaseutu vetää asukkaita ja varsinkin lapsiperheitä. Tämänlaista viestiä saadaan muuttovoitaja kunnista ja maaseutukaupungeista. Lapsiperheet haluavat asua turvallisessa, helpossa ja lapsille hyvässä paikassa. Isotkin talot ovat kaupunki-kaksioiden hinnoissa. Elämään tulee laatua kun naapuri ei jumppaa korvan vieressä ohu seinä välissä kerrostalossa.

Moni on paluumuuttaja. Ne, ketkä vannoivat yläasteella, etteivät ikinä asu enää tuppukylässä, ovat nyt muuttamassa oman perheen takaisin. Vuodet ruuhkaseuduilla, kiireessä, ihmispaljoudessa ja saasteissa on saanut paluuhaaveet itämään. Netissä surfataan etsimässä sopivaa omakotitaloa ja pottumaata.

Mitä Suonenjoki tarjoaa tähän? Rakenteilla olevan tiiviin kerrostaloalueen junaradan varteen. Se on meidän ainoa kohde mihin laitetaan rahaa ja tarmoa. Onneksi asuntokauppa ei ole kaupungin käsissä. Asuntoja löytyy varmasti kaikille halukkaille, vaikka enää ei rakennettaisi yhtään kerrostaloa ostomaalle keskustaan.

Mikä täällä vetää? Puhdas luonto, turvallisuus, hyvät koulut, erityisen hyvät liikuntapaikat, harrastuksia laidasta laitaa ja helppo asuminen. Täältä löytyy kaikki ja on silti lyhyt matka isoihin kaupunkeihin.

Mikä täältä karkoittaa? Kallis asuminen - osa valtion syytä ja esim. veroprosentti osin kunnan syytä.

Mitä valtio tarjoaa maalle muutolle? Hallitusohjelma mukaan maaseutu pitää tyhjentää isojen kaupunkien lähellä Etelä- Suomeen. Hallitus ohjelman mukaan Suomeen jää vain Oulu ja Turku - Helsingin ympäristö - Tampere - kolmio. Muu Suomi jää alkutuotanto ja luonnonvara-alueeksi.

Tämän pohjalta hallitus tekee päätöksiä. Koulut ei saa enää rahoitusta eli ne joudutaan lakkauttaa. SOTE -palvelut saa vain isoista kaupungeista (yöpäivitys lähti jo). Liikkumisen hinta (polttoaine tai matkaliput) nostetaan ja samaan aikaan julkisia kulkuyhteyksiä lakkautetaan koko ajan. Mikä ristiriita tässäkin puheissa ja teoissa - käytä julkisia, mutta me lakkautettiin jo ne... Taajaman ulkopuolelle ei saa enää rakennuslupia (Keski- Suomen puolella ennakkotapaus, joka tulee laajenemaan). Jätevesiasutus iski suoraan syrjäseutujen asukkaan kukkaroon. Puunpolttominen halutaan kieltää lämmitysmuotoina ja sen käyttö kotiuuneissa ja - saunoissa (taajamissa menossa läpi jo), Sähkönhinta on niin korkea ympäristöverojen takia, ettei sitä ole varaa käyttää suurikulutuksissa omakotitaloissa. Valtion virastojen "pakkomuutto" on pysähtynyt, kukaan ei muista, että niitä haluttiin joskus hajasijoittaa.

Valtionosuusrahoitus tulee laittamaan suurimman osan kunnista ja kaupungeista polvilleen ja anomaan pääsyä isoon kaupungin kylkeen. Iso kaupunki sitten lakkauttaa palvelut syrjäseuduilta, niin silloin viimeistään ihmisten on pakko muuttaa isoihin kaupungin keskustan läheisyyteen.

Masentavaa ajatella, että osan ihmisten on pakko muuttaa pois maalta. Mutta on hienoa, että joskut haluavat uhmata hallitusohjelmaa ja muuttavat tännepäin. Joskus oli asuttamispolitiikkaa, nyt pitäisi olla maalla asumispolitiikkaa eikä maalta pakottamispolitiikkaa.

Tervetuloa, tänne maalle mahtuu!

Jk. Olen asunut yhteensä 20 vuotta Helsingissä ja loput ympäri Suomea. Minulla on tässä kokemuksen syvä rintaääni. Maalla on paras asua! Kaupungissakin elää.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: maaseutu, hallitusohjelma, maalta pakottaminen

Titanic - hallitus

Tiistai 13.5.2014 klo 7:32 - Pia P

Eduskuntavaalien 2011 jälkeen Suomeen muodostettiin kunniahimoinen kuuden puolueen hallitus. Oppositioon jäi kaksi suurta puoluetta eli hallitukseen kelpasi selustaa varmistamaan polittikan ääripäätkin.

Hallitusohjelma sovittiin jo silloin tiedetylle liian positiivisen talousnäkemyksen varaan. Suomi oli elvyttänyt velaksi, Suomi oli tukenenut velaksi yrityksiä ja jopa muita valtioilta sekä pankkeja ja Suomi eli ja elää velaksi. Kolme vuotta sitten sammuteltiin eduskunnassakin tulipaloja puheissa, kun perusteltiin miksi meidän pitää jatkaa jo silloin vääräksi huomattua tuki-apupolitiikkaa. Euroopan pankkeja on nyt tuettu ja tuetaan jatkossakin. Pankkien sijoittajat ja mahtavia optioita käärivät johtajat eivät joudu tästä lamasta maksamaan. Sijoittajavastuu tarkoittaa käytännössä sitä, että säästäjät menettivät talletuksensa.

Nyt ollaan siinä pisteessä, että Titanic -hallituksesta lähti jo pelastusveneellä turvaan apupojat (vasemmisto) -  pelastusliivit kaulassa on hyvä haukkua omia kurssiohjeita. Seuraavana ilmoitti laivan kapteeni, että hän haluaa isomman paatin alle ja hyppäsi ilmaan odottamaan puhelinsoittoa Euroopan vesiltä -oma laiva tosin jatkaa matkaa alta pois jonnekin päin. Nyt laivan keittiöväki eli kuka vastaa, että ruoka ja juoma riittää kaikille koko matkalle äänesti keittiömestarin pois porukasta. Tilalle tuli suoraan lapionvarresta hiiliosastolta mies, joka ei ole päivääkään vastannut ruokahuollosta eikä ole edes ollut keittiössä. Ilmeisesti syömällä saa pätevyyden (siis hoitanut AY -liikkettä oman "maun mukkaan", niin on pätevä hoitamaan Suomen taloutta...) koko keittiön johtoon.

Suurin osa laivanpäällystöstä on ilmoittanut haluavansa ihan minne muualle kuin olemaan Titanic -laivan komentosillalla (EU - vaaliehdokkuudella).

Mitä tästä seuraa? Suomen luottoluokitus laskee syksyllä. Se on ensimmäinen varma asia. Nyt jo ilmoitettiin, että maaseudun asuntojen vakuusarvo on nolla eli velkaisiin eli kiinitettyihin taloihin tullaan vaatimaan lisävakuuksia. Eli aletaan vaatimaan reaalivakuuksia tai henkilötakuuksia. Aikuiset ihmiset, jotka ovat vuosia eläneet ja maksaneet kaikki lainansa ja laskunsa ajallaa joutuvat pyytämään vanhempiensa jo maksettua asuntoa takaukseksi omaan asuntolainaansa. Tällä tavalla varmistetaan ja nopeutetaan omaisuuden uusintajakoa. Menee kerralla kaksi asuntoa pakkomyyntiin. Niinkuin 90 -luvulla. Omaisuus myyntiin niille, jolla oli jo paljon omaisuutta ja rahaa. Joissakin maissa valtio ottaa omaisuuden haltuun sosialisoinnin nimissä. Euroopassa halutaan, että omaisuus siirtyy rikkaille. Suomessa äänestämällä kahta oikeistopuoluetta voi ilmoittaa halunsa  omaisuuden uusjakoon. Tosin harva äänestäjä tulee itse olemaan saamapuolella.

No mitäpä seuraa kun työmies tuli laivan keittiönpäälliköksi? Ensimmäiseksi hän ilmoitti, että ruoka-annoksia pitää lisätä. Ruokavaraston pitäjät ilmoittivat, että ruoka loppuu ennen määränpäätä sillä tavalla.Uusi mestari sanoi, ettei se haittaa, voihan lapset ja heidän lapset ja heidän lapsensa maksaa ajallaan meidän ruokalaskun- pääasia on, että meillä on hauska matka ja mistään ei tingitä. Toisekseen uusi keittiöpäällikkö ilmoitti, että muille laivoille annetut lainat voidaan itse maksaa. "Ei reilu mies rahoja kaipaile.ja voidaanhan sitä jakaa enempi muillekin laivoille". Taas varastokirjanpitäjät olivat kauhuissaan ja ilmoittivat, ettei onnistu. Keittiöpäällikkö haluaa pitää niin kovastu sanansa, että työväki lämmityshuoneessa päättää laittaa sittenkin laivan keittiöpäälliköksi toisen miehen -miehen, joka on vartioinnut majakan valoa (Eduskunnan puhemies?)

Virasta pois äänestetylle entiselle keittiömestarille pitää keksiä joku sopiva ja hyväpalkkainen työpaikka -olkaa huoleti, kyllä se löytyy.

Mitäpä Suomi -Titanicille käy? Viulun soidessa ruori pyörii ilman ohjausta minne vaan. Tyhjää poliittista liirunlaarumia hokevat  laivan työväki tunkee itseään ensimmäisten joukoissa pelastusveneisiin. Matkustajat ovat kauhuissaan.

Onneksi on suunnan muutosvaalit - EU -vaalit! Nyt on aika äänestää uusi suunta ja tiukka ote ruoriin!

Äänestä! Käytä valtaasi!

Ennakkoäänestys 14.-20.5 ja vaalipäivä 25.5. Koko Suomi samaa äänestysaluetta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hallitus, Eu -vaalit

Ilon pilaaja...

Perjantai 25.4.2014 klo 10:15 - Pia P

Onnea Äänekoski! Mahtavaa! Hienoa! Suomeen investoidaan! Hallituksen yhteisöveron alennus vaikuttaa!

No investointiin mietitään vuoden päästä... Monta mutkaa onpi eessä ... Teemme tarkat tutkimukset ... Edes Äänekosken kaupungin johto eikä Suomen hallitus tienyt mitä oli tulossa... Tarvitsee nopeaa lupamenettelyä ja paljon tukia...

Mikä tässä oli kyseessä? Kiinan ympäristön tuhot on jo käsillä kosketeltavissa ja ilmaa ei pysty hengittää eli siellä kiristetään tai lähinnä aloitetaan vaatimaan jotain tolkkua ympäristön tuhoamiseen. Tehtaat tulevat siirtymään toiseen "kehittyvään maahan", jossa voi halvemmalla tehdä tuotettta ja siten kääriä isommat voitot osakkeiden omistajille. On oikeasti kornia, että Suomen vihreiden vaatimukset siirtävät tehtaa maihin, missä ei tarvitse mitään noudattaa. Työntekijöiden oikeudet ovat "kehittyvissä maissa" aivan alkeelliset. Puhdas omatunto vihree -vasemmistolla - ei tehtaita eikä työtä Suomessa, jossa hallitaan jo puhdistus yms toimet vaan tehtaat ovat jossain kaukana ja tuotteet rahdataan Suomeen?
 Kiinan yhteiskuntatakuu, että länsimaiset tehtaat pysyvät länsimaisten hallussa, on aika ohut. Samoin se on Venäjällä. Saas nähdä kuinka kauan Fortumin jätti-investoinnit ovat valmistumisen jälkeen Fortumin hallussa vai ottaako Venäjä ne haltuunsa uuden lain voimin? No onneksi maksaja on aina selvillä: suomalaiset sähkönkäyttäjät. Suomeen voidaan investoida, koska täältä saa ilmaiset koulutetut työntekijät ja valtio maksaa paljon tukia eri tukimuodoilla. Niitä maksataan siis ihan tuottaville yrityksille, esim. Nokia sai vuosittain isoja summia tukia kehitystyöhön yms, vaikka maksoi pääjepeille isoja bonuksia yms.

Miksi tälläinen uutinen julkistettiin kesken selvitystyön - vuosi ennen päätöstä? Ensin vaikutti siltä, että hallituspuolueet tarvitsevat sitä imagon kohotukseen: on tehty hyviä ratkaisuja -yhteisöveronlasku. Ja siitähän kaikki hallituspuolueet ja yksittäiset kansanedustajat repivät hyödyn ja ilon irti, pari opposition edustajaakin tepastelee kuin riikinkukko omalla äänestysalueellansa - siis kotimaakunnassansa.

Taitaa olla perimmäinen syy, että demarien puheenjohtaja kisa tarvitsi tukituuppausta. Täti tiukka on tehnyt viisaan ratkaisun, vaikka demarit itse vastusti veron alennusta. Onko oikeasti niin, että demarit vuosi tämän julki? Joku siis niistä? Vastaehdokashan ei hyödy tästä tiedosta, että Suomeen olisi tulossa työpaikkoja.

On siis luvassa miljardi-investointi savolaisilla lupauksilla. Onko samanlaisia lupauksia kuin esim.elintarvikeviraston tulo Suomeen (demarin lupaus erään vaalikamppailun aikana...) ? Silloinkin media repes pöksyistä. Repesiko media pöksyisytä silloin kun selvisi, että Suomen vapaaehtoisen rikkidirektiivin (ei ole kaikki maat siinä mukana) yms. ympäristölakien lisäkustannusvaikutus on miljardiluokkaa vuosittain Suomeen?

Onnea silti Äänekoski, peukku pystyyn, että oikeasti tulee!


Ps. Oletteko huomanneet, että meillä on EU -vaalit kuukauden päästä?

Uutiset ovat täynnä vain kahden puolueen puheenjohtaja kisaa. Jotkut hyötyvät alhaisesta äänestysprosentista, siksi ei haluta, että rahvas käy äänestämässä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sellutehdas, äänekoski, demari, puheenjohtajakisa, hallitus

Nyt ne sit erosi....

Sunnuntai 6.4.2014 klo 12:02 - Pia P

Pääministeri ilmoitti sitten mitä on odotettukin. Hän on saanut paremman paikan jostain muualta. Eikun hän ilmoitti, että on valmis vastaamaan puhelimeen "vapaana miehenä" kun soitto tulee. Saksan täti tiukka oli varmaankin nyökännyt. Olin ensin ihan varma, että pestikutsu kolahti. Mutta sitten tuli mieleen, että ytimen kutsuja on ennenkin tulkittu reippaalla kädellä. Eli on tehty tarvittavat teot ja odotettu, että kutsu käy. Esimerkiksi Herra Pöö vei Suomen Euroon tiukalla tahdilla ja kädellä, kun hänelle oli luvattu Eu:n pressan virka. Mitä jäi käteen... Vuosien jälkeen homma pelotella telkussa ihmisiä. Pöön myötä demarit sai historian huonoinman vaalituloksensa. Ei mennyt homma ihan putkeen. Pohjatietona, että Suomi oli jo luvannut liittyä yhteisvaluuttaan heti Suomen äänestettyä EU -liittymisestä. Tätä ei muistettu tosin kertoa Suomen kansalle silloin. EU: sta äänestettiin Suomessa kesken neuvotteluiden, niinhän se on nykyisin eduskuntavaaleissa. Luvataan höttöä ja tulloo mitä tulloo. Vaalilupauksia ovat höttöä ...

Onneksi Perussuomalaiset pitivät ja pitävät sanasa. Me olemme oikeita vastuunkantajia, luvattiin, että emme hyväksy muiden maiden pankkien tukemista ja se on pitänyt. Sen voi sanoa suoraan, eikä viestitellä sukan väreillä.

Toisen kokoomusherran "onnen kyyneleet" taisivat olla ihan jotain muuta... Hän tajusi, että taitaa mennä komissaarin paikka nenun edestä. No, kyllä verkosto pitää omistaan huolen. Monta hyvää ja tosihyväpalkkaista pestiä tulee auki Eu:ssa tai Suomessa. Suomessa voidaan jopa keksiäkin sopiva virka tai homma, jos meinaa tippua taviksen tasolle leipäjonoon. Esimerkiksi eräs vihreä ex- ministeri antoi ministerinä rahaa kirkon ulkomaan avulle projektiin ja nyt hän voi laskuttaa niitä projektirahoja hyvän eläketukensa lisäksi. Meinasi kiireessä unohtua firman perustaminenkin, vaikka sopimukset oli jo tehty.

Nyt tulee tiukka ennustusosuus: Syksyllä meillä on eduskuntavaalit. Demarit ja Kokoomus uusien puheenjohtajien johdolla on taas kisassa mukana. Kukaan ei muista kahta vastuunkantajia- he ovat jossain mukavissa viroissa- ei tosin niissä mihin luulivat pääsevänsä, mutta jossain kuitenkin "maistamassa uutta elämää". Vasemmisto yrittää imuun vastuunkannolla, mutta työläisväestö (se mitään jäljellä tällä alasajolla...)ei  innostu edelleenkään hipsterimieheen. Kun taas vasemmiston johtohenkilöt haluavat mielummin edustaa henkilöitä, jolla on tonnien kello ranteessa eikä mitään lökäpöksy- rasvanahkaduunaria.

Keskustakin on taas eduskuntavaaleissa tiukasti mukana. Heidän puheenjohtaja myi SOTE -ratkaisussa maakunta- kotikuntamallin mahdollisesta hallituspaikasta. Herra itse osti taas puolueenpuheenjohtajan paikan rahalla -hän hoiti keskustan velat pois. Mutta tuo maakuntamallista luopuminen ei käy keskustalaisille. Maakunnallisessa hallinnossa on niin monta kepupaikkaa, ettei välilypsysasemasta haluta luopua. Joka portaassa, missä on luottamushallintoa voidaan lypsää 1. kotiinpäin omaksi tai läheisten eduksi 2. itselle kokouspalkkioita ja lisää luottamuspaikkoja. Tästä lypsyasemaverkosta hyötyy muutkin puolueet, muttei samassa mittakaavassa. Joka julkisen puolen hommassa on polittinen luottamushallinto. Osa sinne valituista edustajista ei ymmärrä siitä hallinnon alasta tai päätettävästä asiasta mitään eikä näköjään ei tiedä tai muista mitä on päätetty. Kaipa ne on sopivia joojoo- henkilöitä. Äänestävät niinkuin sanotaan. Mitä itua on istua kokouksissa vuosia sanomatta muuta kuin "paikalla" ? Sillä taikasanalla saa kokouspalkkion... Voipi olla, että keskustakin saa uuden puheenjohtajan, nykyinen käy paremmin muille kuin keskustalaisille.

Mutta se miksi tämä kaikki Ero- touhu? Ettei vaan heti eduskuntavaalien jälkeen tulisi EU:n ja rahoitussektorin suunnalta emäsytky? Suomen kansan se pistäisi polvilleen. Mallioppilaasta tuleekin oikeasti maksaja ja joka laitetaan ruotuun. Loputkin Suomen kansasta huomaa, että ne vakuudet olikin höttöä (kaikki ei myönnä sittenkään...)  Nyt on jo kerrottu, että Suomi saa todellakin rahaa lainoista, mutta harva muistaa kertoa, että ne tuottorahat annetaan Kreikalle ei Suomen kansalle...

Toivottavasti olen väärässä tässä laskun lankeemisessa. Mutta velat maksetaan, joko lainaaja (ei tässä tapauksessa) tai takaaja. Jos ovat eri rahoitussektorien luottotappioita, niin senkin maksaa osaltaan suomalaiset... "Täti tiukan" vakuuttelut ovat yleensä tarkoittaneet muuta eli viime aikojen puheet ovat hyvin huolestuttavia kun hän  vakuuttaa, ettei anneta lainoja  anteeksi ja Suomi ei maksa toisten velkoja. Ennen syksyä?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hallitus, eduskuntavaalit, uudet vaalit, vastuunkanto

Vastuuta kannetaan tai sitten ei...

Keskiviikko 26.3.2014 klo 9:11 - pia p

Viime eduskuntavaalien jälkeen vasemmisto ilkkui ja moitti Perussuomalaisia takinkäännöstä kun PS kävi isomman puolueen - kokoomuksen - juttusilla hallituksen muodostamiseksi. Kynnyskysymys oli muiden maiden aputukipakettien hyväksyminen. Useimmat puolueet, mukana myös vasemmisto ja Ps, olivat luvaneet vaalitaistossa Suomen kansalle, etteivät hyväksy rahan mättöä muille maille. Pelkkä neuvottelu tulevan ja siis nykyisen pääministerin kanssa oli vasemmiston mielestä takinkääntöä.

Mutta kukapa siellä hallituksessa istuu ja hyväksyi miljardien aputukipaketit? Ja nyt kun on maksujen aika (Suomessa eletty yli varojen), niin sanotaan, ettei se vastuu kiinnosta.

On vastuullista mennä hallitukseen ja on vastuullista lähteä hallituksesta? Se on vastuullista sille, jolla on eniten raitoja sukissa?

Muistin virkistämiseksi kopio linkki selaimeesi ja ihastele kuinka puheet ovat totetuneet

http://youtu.be/FI9qHASYvI4

Vasemmistoministeriä taitaa nyt vain harmittaa, että VIP -liput, esim. futiksen kisoihin jää saamatta.Toista vasemmistoministeriä harmittaa, ettei saanut vietyä läpi kansalaisten seurantalakia, jonka kehitteli Ollila ja maksaja olisi suomalaiset autoilijat. Suomen rikkaat hyötyvät kalliiden autojen hinnan laskusta ja köyhemmän väen häviämisestä tieliikenteestä ja vasemmisto tykkää seurata ja kontroiloida kansaa- hyvä diili molemmille? Ideologisesti ääripuolueet ajavat samaa asiaa eri syistä?

Ajokortti- ja autoilun hinnoilla saadaan muuten myös maaseutua tyhjennettyä ja köyhemmät pysymään kotona. Mutta sitten ne pakotetaan kolmen tunnin työmatkan päähän töihin, josta ei saa palkkaa. Taas kerran hyvä yhteinen diili - vasemmisto haluaa kaikki töihin "yhteiskuntatakuulla"" syrjääntymisen estämiseksi" "työharjoitteluun" ja oikeisto haluaa kaikki -paitsi rikkaat, omista äänestäjistä ei niin väliä - palkattomiin töihin.

Varsinaista oikeisto- vasemmistoa - kaikki töissä ja yhteiskunta maksaa "palkan" ja yritykset jakaa tuoton omistajilleen. Isommat yritykset saavat toimintaansa tukirahaa, että voivat jakaa voittorahaa omistajilleen.

Paras kuitenkin oli kehysriihen "innovaatiotuki" lehdistölle. Ihan siksi, että jaksavat vielä kirjoittaa hallitusmyönteistä "asiaa".

Saas nähdä, miten käy vihreiden. Jaksavatko uskotella itselleen, että ovat päätöksen teossa mukana vai huomaavatko viimeistään ydinvoimaluvan kanssa, että roikkuvat laidan ulkopuolella? Vasemmisto ei tule paukkuja säästämään arvostellessaan entistä hallituskumppania ydinvoima-asian kanssa - molemmathan ovat sitä vastaan ja vain toinen joutuu nyt sanomaan kyllä.

Mutta yksi asia on varma, tämä tuo uutta potkua EU - vaalitaistoon! Mikä puolue on sanojensa mittainen ja mikä puolue lyö hanskat tiskiin kesken leikin....

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vasemmisto, hallitus, perussuomalaiset, kehysriihi

Mielenkiintoiset ajat...

Keskiviikko 19.2.2014 klo 6:47 - Pia P

Toissa viikolla valtionvarainmininisteri (sdp) sanoi, että 3 miljardin euron sopeuttaminen on jaksotettava tulevan hallituksen kaudelle asti. Hetken kakisteltuaan pääministeri (kok) oli samaa mieltä - mitäpä me sopeutetaan, seuraavat tehköön nämäkin teot. Tosiasiallinen sopeutustarvehan huitelee jo tällä hetkellä 9 miljardissa eurossa.

Pääministeri (kok) aikoi esittää kutsun oppositiolle ja oli loukkaantunut kun oppositio ei vastanut kyllä hänen ideaan. Siis ennen kuin kutsu lähti... Julisti, että oppositio ei ole kiinnostunut Suomen tulevaisuudesta.

Keskusta ilmoitti viime viikolla, että hoitakoon hallitus homman kun se on sen homma. Nyt eilen keskusta ilmoitti silmät sädehtien, että kyllä haluamme mukaan seuraavan hallituksen säästötalkoisiin nyt sovitulla tavalla. Demarit taas ilmoitti, että he eivät suostu omaan ehdotukseensa.

Mitä tapahtui?

Ollaanko nyt lähellä hallituksen hajoittamista? Onko uusi hallitus tulossa kokoomus -keskusta ja pikkupuolueet. Perussuomalaisten kantaa odotetaan eli jos nyt luvataan, ettei Ps tarvitse hyväksyä kaikille muille käyvää kreikka... ööh olkoon vitospakettia, niin Ps kelpaa hallitukseen?

Jos Ps ei hyväksy nytkään lisäaputukirahan mättämistä Saksan pankeille, niin ne jäävät nytkin hallituksen ulkopuolelle? Siis Suomen hallituksen, ei Kreikan tai muun valtion... Eikös olekin kummallisia kynnysasioita edellisissä Suomen hallitusneuvotteluissa? Luulisi, että Suomen  hallitus olisi kiinnostunut alusta pitäen Suomen asioista ja Suomen pelastamisesta, mutta eu oli ja on tärkeämpi ja me tavikset elämme tämän politiikan ratkaisuja kurjistuvassa Suomessa.

Politiikka on arvovalintoja, Haluammeko, että Euroopalla ja varsinkin Saksalla menee hyvin vai haluammeko, että Suomella ja suomalaisilla menee hyvin? Talous kasvaa muualla, muttei Suomessa. Olemme itse kohta tukipaketteja vailla - kunhan vielä eläkevarantomme on imuroitu takuu- vakuuksiin. Mutta pääasia, että euro pelastuu? Sekin tosian tulee kaatumaan omaan mahdottomuuteen, mutta toivottavasti hetken huuma - ajatus koko Euroopan pelastamisesta- täyttää köyhempien ja keskituloisten ruokapussit ja lämmitää talot tai kojut... Rikkaat ovat suojaneet elämänsä myös eläkkeellä.

Tai sitten menee pupu pöksyyn ja ei tapahdu mitään julkisuudessa. Demarit ja kokoomus nokittelevat toisia, kaiken syy on oppositiossa -varsinkin perussuomalaisissa.

Kokoomuksella ja demareilla on omissa puolueissa ankara kisa seuraavasta puheenjohtajasta. Eihän siinä kerkiä miettiä Suomen tulevaisuutta kun on oma palli heiluu.

Edellisetkin kehysriihen kuntatason 3,4 milj euron leikkaukset on toteuttamista vaille valmiit. Tosin puuttuu edelleen tieto tai ajatus, mistä voi kunnilta leikata. Siis lakisääteisistä asioista.

On niin helppoa heitellä lukuja ilmaan, mutta on niin vaikea toteuttaa sitä. Kaikki tietää mitä pitää tehdä, mutta harva tietää miten se tehdään. Ja heitä ei kuunnella...

Selvyyden vuoksi, minulla ei ole mitään sisäpiirin tietoa hallitusneuvotteluista. Ihan veikkaamalla mennään : )

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perussuomalaiset, hallitus, vaalit, eduskunta

Savolainen ennustus

Torstai 30.1.2014 klo 21:26 - Pia P

Hallituskriisi on totta. Jokainen hallituspuolue yritää erikseen irtisanoutua hallituksesta. Silti on yhdessä menty - laitoja hakaten jo yli pari vuotta. Yhdessä sovittuja asioita (hallittusohjelma) ja nyt ollaan hämmästyneitä, että sitä pitää toteuttaa..

Hallituksen alkutaipaleella moni sanoi, että  on liian ruusunpunainen tulevaisuuden kuva ohjelman pohjalla. Lama tuli, vaikka Suomi takasi 50 miljardin lainavakuut- Rouva demari tosin yritti kusettaa valokuvalla, että täystakuut tuli vakuuksille...  Suomen eläkevarannolle on siis keksitty "parempi" käyttökohde kuin Suomen eläkkeet..... Lama tuli, vaikka annettiin suoraan rahaa pelastutalokoisiin -aluksi lainana ja nyt laina-aikoja pidentäen. Lama tuli, vaikka rikkaille annettiin verohelptukset. Lama tuli, vaikka yrityksille annettiin miljardin yhteisöveroalennukset. Lama tuli, vaikka yrityksiltä pienennettiin työnantajamaksuja. Lama tuli, vaikka pumpattiin ennennäkemättömät tuet yrityksille. Lama tuli, vaikka konsulttiyritykset ovat joka välissä antamassa ohjeita. Lama tuli, vaikka monille paikkakunnille annetaan isoja sopeutusrahoja - jotka vievät konsultit.

Lama ei tullut Saksaan, mutta jaksaako se meitä ilostuttaa? Jaksaako meitä ilostuttaa se, että aputukipaketeista meni suurin osa pankkien tukemiseen? Jaksaako meitä innostaa, että pankkien omistajat eli sijoittajat saivat sijoituksensa takaisin suomalaisten rahoista? Kreikka on ajettu täysin alas, ei siellä meidä tukirahat- vakuudet näy? Lohduttaako espanjalaista työtöntä tietää, että suomalaiset maksoivat Espanjan pankeille (sijoittajille) tukea, joita suomalaiset saavat lainata monenkertaisella korolla nyt takaisin?

Hallituksen kuntauudistus on jumissa kun kukaan ei keksi siitä mitään hyötyä tai säästöjä. Perustuslakia uhmaten sitä silti runnotaan eteenpäin. Tehokkain konsti taitaa olla valtionosuusuudistus, siinä pikkukunnat lyödään viimeistään polville.

Sote- uudistus juuttui jo alkuaan lähtökuoppiin, kun kukaan ei tiedä mitä pitäisi tehdä ja minkä päivän versio on totta. Ay- liikkeen halusta huolimatta siihen ei ole tulossa viiden vuoden työsuojaa.

Nytpä se ennustusosuus: Voipi olla, että toteutuu ja voipi olla, ettei toteudu.... Voipi olla, että on totta, voipi olla, ettei ole totta ...

- Vasemisto haluisi edes vähäsen pelastaa nahkaansa ja nostaa vaalimenestystä vaaleihin lähtemällä hallituksesta. Tietäen, etteivät pääse enää hallitukseen, eivät uskalla tehdä sitä. Parempi nauttia ministerieduista ja rahan tulosta loppuun asti, vaikka jo itseäkin hävettää.

- Vihreät todellakin haluaisivat olla hallituksesta. TosinSuomeen kaavaillaan lisäydinvoimalaa ja ilmastosopimukset eivät menee heittämällä läpi. Tahraa on tuonut ministerierot ja maan vävyn naisten hakkamiset, muttei se vihreitä haittaa. Hehän ovat suvaitsevaisia kaikkea kohtaan - paitsi Perussuomalaisia.

- Demarit ovat rikkoneet kaikki vaalilupaukset ja nyt on vain pelko, että jos omat jäljelle jääneet äänestäjät saavat lopputilin. Tarkoitan naisia, jotka ovat julkisella puolella töissä. Heidän palkkansa maksetaan vero- tai lainarahoilla. Siksipä rva demari ilmoitti tänään 30.1, että julkisen puolen sopeutusohjelmaa ei viedä läpi vaan jatketaan velkarahalla elämistä."Herrajestas! Kuka nyt haluaisi irtisanoa omat äänestäjänsä? Mitä siitä, jos 100 miljardia velkaa pasahtaa rikki tänä vuonna? Maksakoon lapset ja lapsenlapset ja lapsenlapsenlapset meidän hyvänhauskan" - Tosi reilua demariajattelua? Reilu ei ole demarien tuontituote Vartiainenkaan: "Ruokaa syö kaikki eli sen veroa voidaan nostaa"

- Keskusta hyppii jo malttamattomana odottaen eduskuntavaaleja. Nyt on käyrä korkealla. Kansa on unohtanut lautakasan, vaalirahakohut, tuomiot vaalirahoituksesta, eikä kansa jaksa miettiä miten ääripäään ehdokkaat ovat samassa puolueessa ehdokkaina eu- vaaleihin. Eikä suomalaiset muista enää, että keskusta aloitti rahan mättämisen Etelä-Eurooppaan. Edellisillä eduskuntavaalitaisteluissa keskusta puolusti tukipaketteja ja nyt oppositiossa vastustaa niitä... Mutta on valmis jatkamaan niitä hallituksessa.

- Kokoomus hajoittaa hallituksen ja haluaa uusien vaalien jälkeen muodostaa tosioikeisto hallitus - kokoomus, keskusta, rkp ja kd. Vaalituloksella  ei niin väliä...

- Mitäpä Perussuomalaiset? Media on aloittanut vaalikampanjoinnin- siis Perussuomalaisia vastaan. Olemme kuulleet, miten hyvin kaikilla menee. Kaikki on niin mahtavasti. Erilaisia "asiantuntijoita" haastatellaan. Kaikki puhuu Perussuomalaisista. Ne on niin populisteja, ei niillä ole ryhmää yms.

Mutta arvatkaa mitä, me ollaan me. Täältä pesee! Seuraavia vaaleja odotellessa -oli ne mitkä tahansa.  Suomalaisilla on auennut silmät- kaikki kusetus ei mene enää läpi.

Jihuu!

2 kommenttia . Avainsanat: tulevaisuus, hallituskriisi, velkaantuminen

hallitus

Perjantai 29.3.2013 - Pia P

Minultakin on monta kertaa kysytty, että miksi Perussuomalaiset eivät lähteneet hallitukseen kun olivat vaalivoittajia eduskuntavaaleissa. Perussuomalaisia syytettiin vastuunpakoilusta.

Vaalivoittajia olimme kannatuksen nousussa, mutta emme koko vaalin voittajia. Eduskuntavaalien 2011 suurin puolue kokoomus muodosti sekstetin- äärilaitojen yhteenliittymähallituksen.

Nyt viime päivinä kehysriihen tulosta selvitellessä osa hallituspuolueista  huomasivat mitä tarkoittaa kokoomuspolitiikka. Hallitus ihan oikeasti ajaa rikkaiden asioita.

Eu- kriisimaiden tukitouhut ovat olleet rikkaiden varojen turvaamista. Veronmaksajat siirtyivät tukipäätöksillä remmiin kun alkoi maksun aika. Sijoittajat käärivät jo voiton. Tavallinen kansa kriismaissa ja tukijamaissa maksaa herrakerhon seikkailua. SDP luulee, että tässä pelastetaan veljeskansojen ihmisiä. Ei ne rahat mene kriisimaiden ihmisille vaan pankkien tappioiden peittämiseen!

Uutiskuvat näyttävät -jos näyttävät- ympäri Eurooppaa mellakointia ja mielenosoituksia. Ei ne ihmiset vastusta sitä, että saavat rahaa vaan sitä että eivät saa rahaa. Tavallinen kansa maksaa sielläkin päässä.

Nyt tuli uutena keinona, että viedään rahat pankkitililtä. Taisi mennä sijoittajat ja säästäjät sekaisin? Miten mummon säästörahat pankissa on voinut viedä Kyproksen tuhoon? Onneksi sanktioraja nostettiin vastoin Suomen hallituksen tahtoa edes talletussuojaan, 100 000e. Sijoittajathan vetivät rahat esim. kyproslaisen pankin Lontoon konttorin kautta pois kun pankkien piti olla Kyproksella kiinni.

Muistin virkistämiseksi vaalilupaukset: http://youtu.be/FI9qHASYvI4

Eu:n kriisimaiden tukeminen on vastoin EU.n omaa perussopimusta..

Voitot yksityistetään ja tappiot maksaa tavallinen kansa. Missään tässä yhtälössä ei Suomen työpaikat lisäännny eikä se kasvu ala.

Ja onko jatkuva kasvu edes teoriassa mahdollista?

Ja kantani Perussuomalaisten hallitukseen menosta viime eduskuntavaalien jälkeen:

Olisin eronut puolueessta, jos vaalilupaukset olisi sitä varten pitänyt rikkoa. Perussuomalaiset pitivät ja pitävät vaalilupaukset isossa asioissa- linjauksissa. Muut sanasa pitäneet puolueet olivat kokoomus ja RKP. He ajavat oikeasti rikkaiden asioita, ei esim.asuntovelkaisten

Toivottavasti meillä on kohta uudet eduskuntavaalit - eiköhän tämä sekstetin touhu nähty jo!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hallitus, vaallupaukset