Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:685989 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Kuitua ei sitten pukanut

Torstai 29.9.2016 klo 8.17 - Pia P


Suonenjoen perussuomalaiset ovat yksin vuodesta  toiseen vastustaneet talousarviossa rahoitusta valokuidun rakentamiseen. Rakentaja olisi ollut Savon kuituverkko oy. Vastustuksestamme huolimatta rahaa olisi ollut tarjolla vuosittain vain ko yritykselle 400 000 €.
Emme vastusta valokuitua vaan toimimatonta järjestelyä ko yrityksen kanssa. Vaikka rahaa on ollut tarjolla ja suunnitelmia valmiina, Savon kuituverkko ei ole rakentanut Suonenjoelle. Suunnitelmissa oli Halolanmäki - Rieponlahti ja Lempyyn alueen saaminen valokuidun pariin. Nämä alueet olisi ollut valtion tukikelpoisia.
Suonenjoen Iisveden valokuituverkon rakensi ja maksoi kaupunki ja sen omistussuhdetta  - takaisin maksua- hallintaa- lainaohjelmaa on vatkattu moneen kertaan Savon kuituverkon kanssa. Yleensä kaupungin omistama verkko on avattava kaikille yrityksille tai se on yhden yrityksen lainvastainen tukeminen. 
Valokuidun tilaaminen Savon kuituverkon kautta maksaa vielä kaikkien verorahoilla annettujen tukien lisäksi yksittäiselle tilaajalle ainakin 1800 € ( jos piuha lähellä rakennusta, joka lisämetristä lisälaskua) ja kuukausihinta on 50- 100 euroa - aivan liian kallista.
Valokuitua Savoon on markkinoitu Savoon yli miljoonan euron hankkeilla.  Sitä ollaan oltu valmiina rahoittamaan sadoilla tuhansilla euroilla, valtiolta olisi tullut tukirahaa maaseudun alueen rakentamiseen ja nopean yhteyden tarvitsevat asukkaat ovat olleet innoissaan suunnitelmista. Puuttuu vain se tärkein asia eli tekeminen. Savon kuituverkko ei rakenna verkkoa.
Tästä puuttuu vain, että Savon kuituverkko ilmoittaa olevan talousvaikeuksissa ja pyytäisi kunnilta rahaa tai takauksia lainoilleen.
Toivottavasti olen väärässä edes tässä asiassa.

Avainsanat: Valokuitu, tukirakentaminen, Suonenjoki


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini