Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697777 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Suonenjoen sosiaali ltk

Keskiviikko 5.10.2016 - Pia P


Suonenjoen kaupungin sosiaalilautakunnan kokous 5.10.2015

Kirjallinen vastaesitys § 101

Palveluseteliyrittäjähakemus/ Suonenjoen vanhainkotiyhdistys

Esitän, että päätösesitystä ei hyväksytä.

Perusteenani on, että päätöksen osa sisällöstä on lain ja asetusten vastainen.

Esityslistan otsikossa luki palveluseteliyrittäjähakemus.

Mikäli Suonenjoen vanhainkotiyhdistys täyttää laissa asetetut määräykset ja tekee hakemuksen, voi sosiaalilautakunta hyväksyä ko yhdistyksen Suonenjoen kaupungin palveluseteliyrittäjäksi. Esityslistasta puuttuvat asiaan liittyvät liitteet, en tiedä onko Suonenjoen vanhainkotiyhdistys hakenut palveluseteliyrittäjäksi. Pyytäisin esityslistan tekijää muistamaan liittämään hakemuspaperit jatkossa mukaan.

Esityslistassa olevat § 101päätösehdotuksessa mainittuja kotona ja palveluasunnoissa asuvia hoivan kriteerit täyttäviä asiakkaita pitää kohdella sama-arvoisesti ja tasa-arvoisesti. Päätösesityksessä erikseen mainittuna ehdot, rajaukset ja määräykset, jotka koskevat vain vanhainkotiyhdistyksen asiakkaita, ovat lain vastaisia.

Kun Suonenjoen asukas täytää kotihoidon myöntämiskriteeritt ja Suonenjoen kaupungin viranhaltija on tehny asiakaalle kotihoidon hoito- ja palvelusuunnitelma, asiakkaalle esitellään vaihtoehdot.

Tämän jälkeen asiakas voi valita kunnan tuottaman tai palveluseteteliyrittäjän tuottaman palvelun. Mikäli asiakas haluaa palveluseteliyrittäjän hän voi valita sen vapaasti kunnan hyväksymisistä palveluseteliyrittäjistä.

Samalla esitän, että sosiaalijohtaja ja asianvalmistelija tutustuvat palvelusetelin asetuksiin ja lakeihin, ettei palvelusetelillä Suonenjoella yritetä vahingossa tehdä muuta kuin lisätä asiakkaan valinnan vapautta.

Pia Pentikäinen

Suonenjoen kaupungin

sosiaalilautakunnan jäsen

Kokouksen jälkeinen lisäys:

Esitys muutettiin ja pöytäkirjaan tuli päätös, että lautakunta hyväksyy Suonenjoen vanhainkotiyhdistyksen palveluseteliyrittäjäksi. 

Esityksestä ja päätöksestä lähti ehdot, rajaukset ja vihjeenä ymmärrettävä osuus pois.

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini