Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:685961 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Mansikkakarnevaali - tuki

Maanantai 11.12.2017 klo 20.33 - Pia P

Suonenjoen kaupunginhallitus käsitteli mansikkakarnevaalien tukemista kokouksessaan 11.12.2017.

Karnevaalit esitti, että  " kaupungin vuosien 2018-2020 budjetteihin varattaisiin 80 000 euron avustus mansikkakarnevaalien järjestämiseen."  Hakemuksesta ei selvinnyt, että oliko tarkoitus hakea päätöstä noille vuosille ja tuolle summalle eli per vuosi vai haetaanko tuota summaa yhteensä noille vuosille.

80 000 euroa on paljon rahaa ja esitys olikin 75 000 euroa.

Kaupunginhallituksen kokouksen päätöksessä 75 000 euroa on jyvitetty kolmelle vuodelle eli 2018- 2020 Monimutkaisella esitystavalla. Päätös mahdollistuttaa, että kahtena vuotena nostetaan jo 70 000 euroa ja kolmantena vuotena huomataan, että eihän 5 000 euroa riitä ja haetaan lisää rahaa?  

Vastustin esitettyä summaa ja maksutapaa. Esitin, että pysytään entisessä, joka on 24 000 euroa vuosittain.

En siis vastusta avustusta karnevaaliyhdistykselle vaan esitin, että pidetään entisellään. Sekin on tosi paljon kaupungissa, jossa on pidetty tiukkaa talouskuria yhdistyksiin ja esim moni muu hakijayhdistys ei edes saa tukea tai saa vähäsen. Säästötoimena asukkaiden harrastetilojen maksua nostettiin, mutta nyt on taas hanat auki - vain joillekin?

Monta outoa asiaa on matkassa. 

Kesäkuun kokouksessa 19.6.2017 kaupunhallitus ei nimennyt mansikkakarnevaaleille entiseen tapaa kaupungin edustajaa, koska tapahtumaa hoitaa osakeyhtiö. 

Joulukuun kokouksessa 11.12.2017 kaupunginhallitus päätti tukea mansikkakarnevaaleja, koska tapahtumaa hoitaa yhdistys.

Lain mukaan kaupunki ei voi tukea osakeyhtiötä, joten yhdistys onkin hakija. Missään kaupungin tukiehdoista yms ei huomioitu, että yhdistys ei voisi maksaa, ostaa, käyttää jne oman osakeyhtiön palveluita.

Kaupungihallituksen jäsenet saivat kesällä 2017 ensimmäistä kertaa kaksi lippua karnevaaalien vip- alueelle ruokatarjoiluineen. En käyttänyt lippuja, koska luottamushenkilöt eivät saa mielestäni ottaa vastaan mitään lahjoja sellaiselta, jonka asioita kaupunki päättää tai tukee. 

Asiat menee hyvin helposti läpi kun viettää pari mukavaa päivää Mansikkarnevaaleilla?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mansikkakarnevaali, tuki, yhdistys

Kuitua ei sitten pukanut

Torstai 29.9.2016 klo 8.17 - Pia P

Suonenjoen perussuomalaiset ovat yksin vuodesta  toiseen vastustaneet talousarviossa rahoitusta valokuidun rakentamiseen. Rakentaja olisi ollut Savon kuituverkko oy. Vastustuksestamme huolimatta rahaa olisi ollut tarjolla vuosittain vain ko yritykselle 400 000 €.
Emme vastusta valokuitua vaan toimimatonta järjestelyä ko yrityksen kanssa. Vaikka rahaa on ollut tarjolla ja suunnitelmia valmiina, Savon kuituverkko ei ole rakentanut Suonenjoelle. Suunnitelmissa oli Halolanmäki - Rieponlahti ja Lempyyn alueen saaminen valokuidun pariin. Nämä alueet olisi ollut valtion tukikelpoisia.
Suonenjoen Iisveden valokuituverkon rakensi ja maksoi kaupunki ja sen omistussuhdetta  - takaisin maksua- hallintaa- lainaohjelmaa on vatkattu moneen kertaan Savon kuituverkon kanssa. Yleensä kaupungin omistama verkko on avattava kaikille yrityksille tai se on yhden yrityksen lainvastainen tukeminen. 
Valokuidun tilaaminen Savon kuituverkon kautta maksaa vielä kaikkien verorahoilla annettujen tukien lisäksi yksittäiselle tilaajalle ainakin 1800 € ( jos piuha lähellä rakennusta, joka lisämetristä lisälaskua) ja kuukausihinta on 50- 100 euroa - aivan liian kallista.
Valokuitua Savoon on markkinoitu Savoon yli miljoonan euron hankkeilla.  Sitä ollaan oltu valmiina rahoittamaan sadoilla tuhansilla euroilla, valtiolta olisi tullut tukirahaa maaseudun alueen rakentamiseen ja nopean yhteyden tarvitsevat asukkaat ovat olleet innoissaan suunnitelmista. Puuttuu vain se tärkein asia eli tekeminen. Savon kuituverkko ei rakenna verkkoa.
Tästä puuttuu vain, että Savon kuituverkko ilmoittaa olevan talousvaikeuksissa ja pyytäisi kunnilta rahaa tai takauksia lainoilleen.
Toivottavasti olen väärässä edes tässä asiassa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valokuitu, tukirakentaminen, Suonenjoki

Sossusta rahaa

Torstai 1.9.2016 klo 18.44 - Pia P

Selvitin jo keväällä 2016 Suomessa laittomama olevan henkilön oikeudesta toimeentulotukeen. Sosiaalijohtaja vastasi, että kysymys on absurdi, koska sellainen ei ole mahdollista kun kielteisen oleskeluluvan tai kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet poistuvat Suomesta.

Tinkasin vastausta ja Suonenjoen sen aikanen sosiaalijohtaja vastasi, että jos henkilöllä ei ole muita varoja tai tuloja, niin hän voi hakea kunnan tarjoamaa toimeentulotukea.

Kysyin vielä, että millä varmistetaan ettei ko henkilö hae toimeentulotukea toisesta kunnasta vaikka seuraavana päivänä, niin vastaus oli ettei millään. Ei ole olemassa mitään rekisteriä paperittomien henkilöiden varalle ja henkilön nimen oikeellisuuttahan ei voida mistään todentaa.

Minulle siis naureskelttiin keväällä ja nyt järjen vastaisesti apulaisoikeusasiamies Milja Sakslin kertoi, että Suomessa myös laittomasti oleskelevalla on oikeus Suomen sosiaaliturvaan.

Suomesta ei tarvitse lähteä pois, vaikka ei saa turvapaikkaa tai oleskelulupaa vaan saa vielä toimeentulotukea eli rahaa olemalla täällä...

Tajuatteko minkälainen vetovoimatekijä tämä on maailmalla? Suomi jakaa rahaa kaikille täällä oleville ja tuleville? Tervetuloa maailma?

Apulaisoikeusasiamiehen kanta perustuu hänen perustuslain tulkintaan.

Jos tämä tulkinta jää voimaan, niin vaihtoehtoina on Suomen perustuslain muuttaminen tai suomalaisten perusturvan supistaminen/lopettaminen tai kuntien toimeentulomenojen jyrkkä kasvu ja siten kuntatalouden romahtaminen.

Mites perustuslakia muutetaan? Pikainen muutos vaatii eduskunnan 5/6  kansanedustajien myönteinen päätös. Onnistuuko? Ei. Hitaanpi keino on kahden eri eduskunnan päätös ja määräenemistö pitää olla 100 lain muutoksen myönteistä edustajaa. Onko todennäköistä? Ei.

Kun kannatat ja äänestät demaria, vihreitä, vasemmistoa tai rkp, niin ajat samalla suomalaisten perusturvan alasajoa. Pieni toive on keskustan ja kokoomuksen järkeen, koska he ymmärtävät vähäsen rahan päälle.

Perussuomalaiset nostavat tämänkin esiin. Minä jo keväällä Suonenjoella.

Jos suomalainen joutuu hakemaan toimeentulotukea, niin hän joutuu toimttamaan monelta kuukaudelta pankkitiliotteet, kuitit ja laskut. Tulot ja varat selvitetään tarkasti ja jopa tilille tullut synttärilahjaraha huomioidaan tulona. Pääsääntöisesti kaikki omaisuus pitää myydä ennen toimeentulotuen saamista.

Mutta jos paperiton ja laitomasti Suomessa oleskeleva ulkomaalainen hakee toimeentulotukea, niin hän saa kun ilmoittaa: "no money",  niin silloin sosiaalivirkailija kirjoitaa hakemuksen ja päättää rahasta ja antaa maksulapun, että voi nostaa rahat käteen? Ja sama toisen kunnan sossussa?

Miten niinkuin noin omasta mielestä menee?

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Toimeentulotuki, paperiton, sossu, raha

"Suonenjoki -lisä" lasten kotihoitoon

Perjantai 2.10.2015 - Pia P

Kela maksaa kotihoidon tukea 9 kk -3 v lapsesta, joka hoidetaan kotona. Lapsen mahdolliset sisarukset voivat olla hoidossa subjektiivisen päivähoidon turvin samaan aikaan kunnan tarjoamaasa päivähoidossa.

Kelan hotihoidon tuki ei ole kaikille perheille realistinen vaihtoehto tuen pienuuden takia vaan lapset viedään hoitoon ja vanhemmat menevät töihin, opiskeluun tms.

Kelan sivuilta löytyy tieto :

Hoitorahaa maksetaan jokaisesta tukeen oikeutetusta lapsesta erikseen. Hoitoraha on

  • yhdestä alle 3-vuotiaasta 342,53 e/kk

  • muista perheen alle 3-vuotiaista lapsista kustakin 102,55 e/kk

  • yli 3-vuotiaista, alle kouluikäisistä lapsista 65,89 e/kk kustakin.

On taloudellisesti kannattavampaa olla työtön ja subjektiivisen päivähoito-oikeuden ansiosta viedä lapset päivähoitoon.

Moni kunta ja kaupunki maksaa kelan maksaman kotihoidon lisäksi ns. kuntalisää tekemään kotihoidon tuesta houkuttelevammaksivaihtoehdoksi päivähoidolle.

Ehdotan, että Suonenjoen kaupunki selvittää mahdollisemman nopeasti kuntalisän vaikutukset, hyödyt ja kustannukset sekä sen tuomat säästöt.

Suonenjoki -lisä” toisi perheiden kaipaaman vaihtoehdon lapsen päivähoitotarjontaan.

Esitän, että asia valmistellaan pikaisesti kaupungin vuoden 2016 budjettiin.. Summa voi olla esim. 200 euroa kuukaudessa per perhe, kun perheen kaikki alle esikouluikäiset lapset hoidetaan kotona kotihoidontukea saavan lapsen lisäksi.

Suonenjoki -lisä ” voisi olla määräaikainen tai voimassa kunnes uusi päivähoitolaki tulee voimaan. Määrärahakin voisi olla vuosittain sidottu, niin ”Suonenjoki -lisä” ei tee määrärahaylityksiä.

Tiedän, että tällä ”Suonenjoki- lisällä” saadaan kustannuksia laskettua päivähoidon puolella ja purettua päivähoidon jonoa.

Päiväkotipaikka maksaa keskimäärin tuhat euroa kuussa per lapsi ja vanhemmat maksavat siitä tulojen mukaan 0 – 283 euroa kuukaudessa.

Monessa kunnassa onnistuu kuntalisän maksaminen, joten uskon sen onnistuvan Suonenjoellakin. ”Suonenjoki -lisä” olisi kaupungillekin imagollisesti hyvä asia tänä säästämisen ja leikkaamisen aikana.

2 kommenttia . Avainsanat: kuntalisä, kotihoidontuki, Suonenjoki

Pari ajatusta....

Lauantai 19.9.2015 - Pia P

90- luvun lamassa verotuksessa poistui lapsvähennys ja yksihuoltajavähennys - korvauksena lapsilisä nostettiin huimasti. Seuraavaksi lapsilisää laskettiin huimasti.
Sen jälkeen on poistunut yleisvelkojen korkojen vähennysoikeus, jäljelle on jäänyt asuntolainan koron koko ajan pienevä vähennysoikeus. Työmatkakustannuksiin on tullut iso omavastuu verotuksessa.
Tällä hetkellä verotuksessa saa vähentää vain liittojen ja työttömyyskassojen jäsenmaksut ja puolueille menevät luottamuspalkkioiden "puolueverot", esim. luottamushenkilöiden kokouspalkkioista tilitetään 10-30% puolueille (paikallisyhdistykselle tai piirijärjestöille) ja se vähennetään automaattisesti maksajan ilmoituksen mukaan verotuksessa. Eli puolueet saavat piilotukea vielä verotuksen kautta, kun luottamushenkilö ei joudu "omasta pussista" maksamaan puolueveroa.

Jospa nämä kaksi "pyhäälehmää" poistettaisiin? Miksi kaikkien suomalaisten on osallistuttava ammattiliittojen ja puolueiden toimintaa verovähennyksien suoman edun kautta?

Ammattiliitot korostavat sopimisen vapautta, eikö ole todellista sopimusvapautta, että jäsen itse maksaa jäsenmaksunsa eikä sitä kompensoida verorahoilla?

Liitot ja kassat maksavat n 5 % ansiosidonnaisesta, muut maksetut rahat menevät organisaation pyörittämiseen.eli mistä ihmeestä tulee sanonta "liiton rahoilla" - hienoa mielikuvamarkkinointia?

---

Olin aikoinaan kotiavustaja ja töihini kuului kodeissa tapahtuva arkityöt, esim. siivous, lapsen hoito.

Ihmettelin kerran toimistolla, että miksi selvästi terve kätinen ja touhuun pystyvä mies istuu sängyllä ja katsoo kun naiset siivoavat hänen kotinsa. Kysyin, että eikä henkilöä voisi ottaa mukaan siivoukseen kun ei näytä olevan fyysistä vikaa? Vaikka mattoja ulos kantamaan. Arvaatte varmaan mitä mies teki kun kerroin hänen olevan terve kätinen... Vastaus oli, että heidän ei tarvitse siivota, se on meidän tehdäVä. 

Toiminta on nyt muuttunut kuntouttavksi eli asiakas itse osallistuu oman kodin siivoukseen ja maksaakin siitä.

Nyt meillä on taas ihmisryhmä, jonka ei tarvitse tehdä mitään. Auttajat ja vapaaehtoiset petaavat sängyt, siivoavat ja antavat ruuankin valmiiksi nenän eteen. Ajatus on, että ovat rajalla tuhansien kilometrien matkan jälkeen muuttuneet hoidettavksi ja huollettavksi. Kaikki näkevät, että he ovat hyvin terveen oloisia.

Kirjoitan siis turvapaikanhakijoista. Mikä ihme meitä suomalaisia vaivaa?

Me haluamme hoitaa jotakin, mutta emme sellaisia, jotka tarvitsevat hoitoa ja hoivaa. Tällä hetkellä on menossa massiivinen suomalaisten muuttoaalto - laitospaikat puretaan lakisääteisesti ja joko se olemassa oleva asumispaikka muutetaan kevyemmäksi hoivan paikaksi tai asukas sitten palautetaan kotiin. Tällä hetkellä i ei edes oteta asumaan hoivan pariin huonokuntoisia vanhuksia tai muita apuja tarvitsevia - vammaisia, päihdeongelmallisia, mielenterveydellisiesti ja fyysisesti sairastavia.

Kirjoitetaan nyt sivujuonena eläkeläisten asumistuesta. Kun laitospaikka muutetaan tuetuksi asumiseksi, haetaan "asuntoon" valtion asumistukea asunnon vuokrapapetin perusteella. Siis tällä tavalla saadaan kuntien menoja siirrettyä valtiolle. Eläkeläisten asumistukimenot räjähti käsiin, ei suinkaan eläkeläisten tulojen vähentymisen takia vaan kuntien - ihan laillisten- kikkailujen takia. Nyt on ollaan lopettamassa koko erillinen eläkeläisten asumistukijärjestelmä ja jää jäljelle vain yleinen asumistuki. Sinällään ihan viisasta yksinkertaistaa byrokratiaa, mutta yleinen at laskee eläkeläisten asumistukea. Tästä nousi ihan syystäkin mekkala ja huoli. Eläkeläisten asumistuen leikkaa kuntien maksukikkailu, ei suinkaan hallituksen ilkeys. Mitäpä tapahtuu sitten tuetuissa asumispaikoissa? Vuokra on edelleen olemassa, asukkaalle jääs vähemmän rahaa ja jos eläke ei riitä kaikkiin menoihin, niin silloin haetaan toimeentulotukea, jonka maksaa vielä tällä hetkellä kunta.  Järjestelmässä kärsii tavallisissa vuokra-asunnoissa asuvat ja ei toimeentulotukea saavat eläkeläiset, koska tuki tulee olemaan joillekin pienempi.

Erillinen asumistuki eläkeläisille tehtiin inhimillisistä seikoista aikoinaan. Monella naisella oli hyvin pieni eläke ja leskeksi jäätyään asumistuen avulla ei tarvinnut heti muutaa kenties isosta ja kalliista asunnosta pois. Asumistuki jäi normaaliksi tulon lisäykseksi ja sen avulla pystytään pitämään asuntoa, johon muuten ei olisi varaa. Jätän ilmaan ajatuksen mietittäväksi, onko tarpeellista, että velkarahalla pyörivä valtio mahdollistuttaa asumisen jossakin mihin omat tulot ei riitä. Miksi meillä on näin kalliit asunnot ja yleensä asumisen hinta, että valtio maksaa siitä osan? Kuka hyötyy?

Takaisin itse juttuun---

Miksi me paapotaan selvästi terveitä nuoria ihmisiä? Sängyt pedattu, leivät voideltu ja ruoka valmiina lautasella. Entä jos ja kun joku saa kansalaisuuden ja muuttaa omaan kotiinsa. Onko siellä palvelija, napatanssija ja pullan tuoja, unohtamatta niitä kuuluisia villasukan kutojia? Eikä ole vähän kornia, että ensin levitetään punainen matto jollekin ryhmlle ja kun vapaaehtoiset väsyvät, niin se on sitten " pärjätkää ihan ite", niin kuin suomalaiset on tottunut.

Rahan loppumisen takia ei tule olemaan kielikursseja, työpaikkoja eikä sosiaaliturvaakaan - ei kantasuomalaisilla eikä edes maahanmuuttajilla.

" Meillä oli unelma, johon meillä ei ollutkaan varaa..."

Nyt sitten joku parahtaa, ettei voi sotkea samaan asiayhteyteen maahanmuuttajia ja vanhuksia. Miksi ei? Onko maksajat eri?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jäsenmaksu, eläkeläisten asumituki, veroraha, lasku

Rahalla saa, muttei pääse

Tiistai 28.4.2015 - Pia P

Eduskuntavaaleissa paloi rahaa ja paljon. Puolueet, puolueen piirit ja yhdistykset, ammattiliitot yms sekä -ja varsinkin - ehdokkailla paloi rahaa.

Moni ehdokas laittoi paljon rahaa, osa jopa omaa rahaakin. Joilakin oli oma rahoitus 100€ ja muualta tullut rahoitus kymmeniä tuhansia. Jotkut ehdokkaat ottivat lainaakin vaalityöhön.

Mutta  pääsikö rahalla läpi? Ei aina. Onko vika ehdokkaassa, puolueessa vai runsaassa samantyyppisten ehdokkaiden tarjonnasta, ettei esim. 60 000 eurolla päässyt läpi Savo- Karjalassa?

Miten on mahdollista, että jotkut pääsee läpi eduskuntaan alle kymppitonnilla ja toinen ei lähes sadalla tuhannella?

Siihen ei varmasti löydy kattavaa vastausta. Sopiva puolue, asiapitoinen kamppanja ja uskottava polittiinen työ auttaa läpimenoa pienelläkin rahalla.  Siihen ei auttanut rahan lisäksi söpö puolueenjohtaja eikä stailattu kampanja. Monestakin paistoi läpi teennäisyys kun oli mietitty kohderyhmää yms. puhetapaa myöten -jopa vaatetuskin taisi olla stylistin maun mukaan.

Haluaisin nostaa vaalirahoituksesta pari seikkaa ylös....

Miksi ay-liitot antavat vaalirahoitusta siis tukea ehdokkaille? Ammattiliitot keräävät rahaa jäsenmaksuilla. Olisi hyvin reilua, että jäsen voisi raksia kyllä/ei haluan, että ehdokkaita tuetaan ja vieläpä kysymys "kyllä" jälkeen, mitä puoluetta.

Tiedän,että vaalitukiasiatkin päätetään jossain ammattiliitton instanssissa valituilla edustajilla. Kun on näin päätetty aina ennenkin... Tai joskus on näin päätetty, niin jatkossakin.

En hyväksy minkään liiton tms vaalitukia. 

Toinen asia mikä tuli mieleen vaalirahoista, että miettiiköhän kuntalaiset miten jollakin paikkakunnilla on varaa vaalikahviloihin ja yleensä mittaviin kampanjoihin? Kunnallisista luottamustehtävistä maksetaan luottamuspalkkioita ja siitä maksetaan ns. puoluevero eli joku prosenttimäärä (10-20%) kaikista palkkioista menee kunnallisen puolueyhdistyksen tilille. Eli kuntalaisten verorahoja siellä vaaliteltoilla, kahviloissa nautitaan. Jos on paljon valtuutettuja, on paljon luottamuspaikkoja ja siitä seuraa paljon luottamuspalkkioita. Ja siitä taas paljon vaalirahaa -vaikka reippaasti tarjotta isompaa ääneen reilusti kahvia kaikille.

Kolmantena kehoitan kaikkia käymään tutkimassa vaalirahoitus sivua. Ja miettimään onko hyvä asia, että joku voi laittaa kymmeniä tuhansia rahaa.

ja joku vaikka erityisen hyvä kansanedustaja -ehdokas ei saa tukea mistään, ei saa naamansa esille (tunnettavuus) eikä saa asiaansa esille, kun ei ole rahaa. Ja ei pääse läpi.

Mietinnän paikka on, että esim. Savo-Karjalan vaalipiirissä keskusta ja sen ehdokkaat laittoivat savon sanomien mainoksiin arvioiden 200 000 €. Perussuomalaisten piiri laittoi 400 €, PS puolue 800 €,  PS ehdokkaat noin 15 000 €. Ei ole kauhian vaikea arvata kummasta edelleen kirjoitetaan postiivisempia, kattavampia ja näkyvämpiä juttuja ao. lehdessä?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vaalirahoitus, eduskuntavaalit, puoluetuki

Lusikka soppaan...

Perjantai 3.10.2014 klo 12.46 - Pia P

Jätevesilaki

Mikä meni väärin?

1. Ympäristön suojeleminen on hyvä asia, mutta mittasuhteet ja kohteet eivät aina kohtaa.

Pellon vieressä mäen päällä asuintalo, jossa toimiva jätevesijärjestelmä  Kolmen sakokaivon (säännöllinen tyhjennys) ja imeytyskenttä. Vieressä pelto, johon vedetään lietelantaa raakana ja pilaantuneena käymisen jälkeen karsean hajuisena lieruna.  Vesitö löytyy pellon alareunasta. Kummasta valuu vesistöön sitä ihteään? Kumpi joutuu lakiin perustuvan pakon takia ostamaan  ja asentamaan vähintään 15 000 euroa maksavan järjestelmän?

Miksi toimivia järjestelmiä piti ja pitää muuttaa?

2. Raha ja kuinka sitä tehdään.

Keskustan nykyinen puheenjohtaja omisti yrityksen, jonka tuotteesta tuli markkinoiden suurin toimittaja. Puoluekaverit järjestivät sopivan lain yritykselle. Puoluekaverit järjestivät sopivasti rahaa lain markkinointiin kuntiin, ns.jätevesineuvojat. Muut silloiset hallituspuolueet "suojelivat luontoa" ajamalla yhteistyöllä tämän lain voimaan.

Nyt keskusta kyseenalaistaa lain eduskunnassa, härskiyden huippu!

Keskustan velat maksoikin uusi puheenjohtaja, hyvä diili.

3. Laitteiston toimimattomuus

Laitteistoja myydään CE -merkinnällä. On kuulemma hyväksyttyjä. SYKE (Suomen ympäristökeskus) irtisanoutuu toimivuuden testaamisesta ja kertoi, että CE -merkintä tarkoittaa, että pöntöt kestää maanpaineen ja pakkasen. Ei siis kerro, että ne toimii.

Toimivuus on vain laitteen omistajan vastuulla, ei valmistajan tai myyjän.

Täydellinen kupla.

Laki pakottaa ostamaan hyvin kalliilla  ja asentamaan jotain, minkä itse joutuu vastaamaan, että se toimii. Vaikka ennestään olisi toimivat järjestelmät.

4. Nykyinen  "lypsylehmä"

Valtio maksaa tuulivoimasta suuria energiatukeja. Suurimpia tuen nostajia löytyy ihan keskustan lähipiiristä. Oli jopa neuvomassa miten tuet kanavoidaan "oikein".

Ei se tuulivoima pelastanut Suomen energiavajetta eli

5. Tulevan hallituksen "lypsylehmä" on...

Paikalliset voimalaitokset saanee tukea kotimaisen polttoaineen käyttämiseen. Eli kuka toimittaa pienvoimaloita?  Risupaketti 2 tulossa. .Arvatkaas kuka omistaa pienvoimaloita tekevän yrityksen?

1 kommentti . Avainsanat: jätevesilaki, lypsylehmä, tuki, raha,

Miljardi sinne tänne.... muttei Suomeen

Perjantai 21.3.2014 klo 7.39 - Pia p

Viime eduskuntavaalien aikaan ja sen jälkeen nähtiin Suomessa virallinen kusetusnäytelmä nimeltään Suomen kasvuennuste ja lainanottotarve sekä velkaisuus. Jos oltaisiin rehellisesti kerrottu missä mennään, olisi ollut vaikeampi saada läpi rahan antamista ja lainanvakuus-takuuksia Saksan pankeille. Euron pelastamistalkoilla pelastimme Suomea. Muu puhe oli pölhöpopulismia. Suomi on nyt virallisesti lamassa. Ja pitkään ja osa rahoista jossain muualla.

Nyt sitten kuulemme lähestyvien vaalien takia uudet höttöpuheet. Pääministeri ilmoitti, että leikkaustarve on 3- 4 miljardia ja toisen puolueen edustaja - rahaministeri- kertoi, että pitää kiristää vain (?) 3 miljardia. Eroahan siinä on tuhat miljoonaa eli pikkutarkennus vain? nollissa.  Todellisuus on, että säästöjä pitäisi löytää 9 miljardia ja nyt venäjäpakotteiden takia kohta 15 miljardia.

Kukapa tuollaista haluaa sanoa ääneen? Tai kuka murehtii, että Kreikan lainoja on pakko antaa anteeksi - nyt kun sijoittajat ovat saaneet omansa takaisin. Outo pelastaminen -Kreikalla on nyt velkaa huomattavasti enemmän kuin ennen kuin sitä aloitettiin pelastaa- päälle vielä myyty valtion omaisuutta ja kurjistettu maan kansa. Onneksi Kreikalla on ollut varaa ostaa Saksalta sotakalustoa yms. Suomelle Kreikka on tärkeä - joidenkin mielestä todella tärkeä - kauppakumppani, ostammehan me sieltä ainakin oliiveja. Ja käymme lomalla.

Suomessa ei murehdita, että Kreikka saa lisää lainaa - Suomi on mukana sponsoriryhmässä. Uusi Kreikka- paketti ei puhuta hallituspuolueita. Suomessa ei murehdita, että pankkiunioni tiivistyy ja suomalaiset pankkiasiakkaat todennäköisesti joutuvat maksamaan heikommassa hapessa olevia Euroopan pankkeja ja niiden riskisijoituksia. Suomessa ei murehdita, että USA:n ja Euroopan välisellä kauppasopimuksella mahdollistuttamme, että Suomen valtion korvausvelvollisuus alkaa mitä mitä ihmeellisempiin asioihin, esim. menetetyn tuoton korvaukset jos rajoitamme esim. kaivosteollisuutta ikävillä ympäristöluparajoitteila. Hallituspuolueita ei murehdita miten saamme maksettua kaikki sosiaaliturva Suomen ulkopuolella asuville (esimerkiksi Suomessa työssäolevan virolaisen miehen perheelle Viroon Suomen lapsilisä ja kotihoidontuki) tai miten paljon maksaa tarjota koko maailman paperittomille Suomen terveydenhuolto. Siitä on tulossa terveysturismia - Suomen maksamana.

Ilmeisesti suomalainen saa jatkossa helpommin, varmemmin ja parempaa terveydenhuoltoa Suomessa syömällä ensin passinsa?

Nyt ollaan siinä pisteessä, että saamme huomautuksia velkaantumisasteesta. Me, jotka tunnetaa täti tiukan kansana ja olemme sormi pystyssä muita neuvomassa!

Mutta mistä leikataan? Ei ainakaan supereläkkeistä, ei ainakaa suurista tuloista enempi veroja, ei ainakaan omaisuusveroa takaisin, ei ainakaan ammattiliitonmaksuvähennestä pois verotuksesta jne. Sitten ei saa puuttua verotuksellisesti kivihiilenkäyttöön tai muihin tuontienergioihin -pyhä asia näin päin.

No mistä leikataan - vihjettä on tullut, että lapsilisät menisi verolla, ruuan ja lääkkeiden arvonlisäveroa nostetaan ja muita perinteisiä -köyhiltä roposetkin pois tyyliin.

Ja mitä gallupit keroo? Kokoomukset EU - vaalimenestystä povataan eli suomalaiset haluavat edelleen jatkaa näyttämistä komialta ja rikkailta edes ulkomaille. Sen näyttämisen maksajat eli oma kansa voivat jo huonosti.

Mikä meitä suomalaisia vaivaa? Itse äänestän Perussuomalaista - ainoa vastavoima tälle pöllöydelle!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU, vaalit, kehysriihi, tukipaketit, perussuomalaiset

Säästöt

Sunnuntai 6.10.2013 klo 16.38 - Pia P

Suonenjoen sosiaalilautakunnan kokouksessa 26.9.2013 käsiteltiin loppuvuoden rahantarvetta. Budjetoidut rahat on loppunut ajat sitten ja kolmen viimeisen kuukauden menojen leikkauksesta puhuttiin säästöinä. Ei se ole mitään säästöä, jos rahaa ei ole vaan se on, että vähemmän tarvitaan lisää- Suonenjoki ei siis saa säästettyä vaan joutuu leikkaamaan hurjasti kasvavia menojen takia loppuvuoden sosiaalipuolen palveluja, lakisääteisiä tukia ja rahoja. Menot lisääntyvät esim. lakisääteisten asioiden ja vanhusten määrän lisääntymisen sekä työttömyyden kasvun takia. 

Viranhaltijan  esityksestä oltiin "säästämässä" lakisääteisistä lastensuojeluasioista, tarveharkinnaisesta toimeentulotuesta, vammaispalvelulain avustajista yms ja lopettamassa omaishoidontuen maksamisen loppuvuodeksi 2013. Omaishoidontuki on määrärahasidonnainen, mutta sen lopettaminen kostautuu nopeasti ja kalliisti vanhustenhoitopaikkatarpeen kasvaessa.

Näillä rajuilla loppuvuoden poistoilla, lopetuksilla ja leikkauksilla olisi rahaa tarvittu reilu 130 000 e vähemmän. Rahaa pitäisi löytyä vielä  tai tehdä lisää leikkauksia reilun 800 000 e edestä. Ajatelkaa, vielä tämän kaiken jälkeen! Rahamäärä vastaa 20 työpaikan lopettamista sosiaalipuolelta- työstä, joka näkyy ja tuntuu joka päivä.

Toimeentulotuki on lakisääteinen asia. Sitä voidaan leikata, esim. jos henkilö toistuvasti kieltäytyy työ- tai koulupaikoista. Silloinkin 20- 40 % määräajaksi. Laissa ei lue, että jos kunnalla on rahapula, niin silloin voidaan leikata lakisääteisiä asioita.

Valtuuston pidettävä huoli, että lautakunnilla on riittävästi rahaa edes lakisääteisten palveluiden ja asioiden hoitamiseen.

Monikaan sosiaalitoimiston asiakas ei huuda asiaa julki eikä vaadi oikeuksia. Meidän on huolehdittava, että kaupunkimme noudattaa lakia kaikissa päätöksissä. Sosiaalilautakunnan päätös sai huomioita, koska siinä leikattiin ihmisen perusoikeutta, oikeutta toimeentuloon. Monet saman kokouksen muut - laittomatkin- päätökset olisi hyväksytty hiljaa ja päätöksistä olisi kärsinyt yksitäiset ihmiset ja perheet.

  Tein lautakunnan päätöksistä valituksen AVIin. Toivon, että AVIn virkahenkilöiden ohjauksella jatkossa lautakunta  ja viranhaltijat tekevät kaikki päätökset lainmukaisesti. Toivon jatkossa, että vaikka maanoston tulevaisuutta varten yms. moni päättäjä  kokee ilmeisen tärkeäksi Suonenjoella, keskitytään tässä taloudellisessa tilanteessa tärkeimpiin asioihin- oman kaupungin asukkaiden huoltapitämiseen ja hoivaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suonenjoki, toimeentulotuki, säästö

Kuollut lokki

Perjantai 6.9.2013 klo 8.46 - pia p

Hei, katso tuolla on kuollut lokki! Missä ? kysyy toinen ja tähyilee taivaalle. Viime aikaiset keskustelut tuntuvat tälle. Kiinnitetään huomio johonkin helppoon – mieltä kuohuttavaan – asiaan ja jätetään se iso asia huomioimatta.

Tälle hetkellä se kuollut lokki on kotihoidontuki. Kun järjestelmä tehtiin noin 30 vuotta sitten, niin demarit vastustivat sitä edes vaihtoehtona kunnalliselle päivähoidolle, koska järjestelmä antoi ”ilmaista” rahaa maanviljelijöille, jotka muutenkin hoitivat lapsensa kotona. Demarit halusivat vastaiskuna, että  kaikki lapset valtion hoiviin eli luotiin subjektiivinen päivähoitojärjestelmä. Se tarkoittaa, että kaikki lapset hoidetaan päiväkodeissa tms., vaikka vanhemmat olisivat kotona. Päiväkotipaikka maksaa kunnalle nettona tonnin kuussa, vaikka vanhemmat maksavat osan hoitomaksuna. Jos maksavat - maksu on tuloperusteinen.

Summasta mistä  puhutaan, on 336 euroa miinus 20 % veroa. Jos esim. kolmihenkisen perheen kaikki tulot bruttona on 1430e/kk voi saada 180e/kk miinus verot hoitolisää. Summa on alle työttömyysrahan.

Tällä kuolleella lokilla hallitus meinaa kuroa 10 miljardin euron vajeen umpeen? Kotihoidontukea maksetaan Suomessa 361 miljoonaa euroa ja kunnat maksavat lisäksi 97 milje eli summa on yhteensä 458 milje (lähde kelan tilastot). Ihan päässälaskutaidolla kysyn, miten tämä summan jakaminen isälle ja äidille pienentää mitään? Varsinkin jos laki pienentää vanhempien valinnan vapautta ja laittaa lapset päivähoitoon aikaisemmin. Päivähoitoon, joka maksaa kunnalle reilun tonnin kuussa per ipana. On meillä säästötalkoot.

No, näin minäkin kirjoitin monta riviä kuolleesta lokista… Olisihan voinut kirjoittaa, miten autoverotustakin muutetaan kokoomuksen halun suuntaan. Suunnitellusta uudistuksesta hyötyisivät uuden kalliin auton ostajat, jotka ajavat vähän. Miten me ihmiset, jotka eivät edes haaveile ostavansa uutta autoa ja asuvat syrjässä – millä me ajetaan jatkossa? Polkuautoilla ja fillarilla? Tai asutaan kaikki lähiöissä ja ollaan lopetettujen julkisten kulkuyhteyksien varassa? No ajokorttikin on niin kallis, ettei kaikilla ole varaa siihen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kotihoidontuki