Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:702820 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

MeToo Suonenjoki

Lauantai 20.1.2018 klo 0.15 - Pia P


Perussuomalaisten Suonenjoen valtuustoryhmä teki joulussa 2017 valtuustoaloitteen MeToo- kampanja hengessä.

Aloitteen luetaan valtuustokokouksen lopussa ja ne laitetaan kaupunginhallitukselle eteenpäin käsittelyyn.

Kokouksessa (julkinen kokous, siksi saan kertoa) monia nauratti asia  ja osa oli närkästynyt, että on joutavaa tälläistä aloitteita tehdä.

Kerrotaanpa tässä nyt syitä.

Demarien presidenttiehdokas aloitti vaalikampanjansa näkyvästi, myös maailmalla pyörivällä, MeToo - kampanjalla. Ajattelen, että näinkin hyvä asia lähtee koko Suomeen käsiteltäväksi. Että demarit tuovat tämän joka paikkakunnalla keskusteluun. Se olikin van pelkkää eduskuntapuhetta. 

Eduskuntapuheissa sanottiin, että metsien miehet lähentelee ja ahdistelee. Loukkaannuin metsien miesten puolesta tälläisestä syytöksestä, suorastaan leimaamisesta.

Vasemmistoliiton Kontula on sanonut, että kalapuikkoviiksimiehet lähenteli.  Haastattelussa hän kertoi, että he olivat uusia keskustalaisia. Voiko loukkaantua keskustalaisten puolesta ja voiko ,oukkaantua kalapuikkoviiksi- miesten puolesta? Saako jonkun viiksityypin miehet leimata näin?

Miltä metsien miehistä ja viiksimiehistä tuntuu? Voidaanko maakunnista laittaa viestiä eduskuntaa, ettei saa miehiä leimata? Ei kai kukaan ole kähmijä asuinpaikan takia vaan hän on sen takia, että käyttäytyy huonosti.

Aloitteen tärkein asia oli kuitenkin seksuaalinen häirintä ja sen lopettaminen. Se on valitettavan yleistä ja siihen suhtaudutaan useasti naureskellen ja sanoen, ettetkö ymmärrä leikkiä yms.

Kurjinta on, että tutkitusti 30% koulujen oppilaista kokee häirintää ja ahdistelua koulussa. Siis meidän lapset! Siihen on puututtava. Nyt on noussut julkisuuteen joidenkin opettajien epäsopiva käytös. Koulu on voinnut vaieta siksi, että ei haluta pilata koulun mainetta. Ajatelkaa koulun maine on tärkeämpi kuin lapsen koskemattomuus!

Nyt on aika tarttua haasteeseen - turvataan edes lapsillle hyvä ja turvallinen oppimispaikka ja vapaa-aika. Enää ei vaieta!

Suonenjoki on hyvä paikka opiskella. Koulumme on uusia, sisäilma on puhdasta ja nyt käymme rohkeasti vakavan asian kimppuun. Luomme sovitut toimintatavat ja reagoimme asioihin. 

Perussuomalaiset uskaltavat ottaa tämän aiheen käsittelyyn, vaikka jotkut naureskelevat. Olen pettynyt feministi-demareihin- heille riittää vain kameroiden edessä puhuminen presidenttivaalien takia. Miksi MeToo - kampanjaa ei käsitellä ollenkaan kunnissa heidän aloitteesta? Oliko demarien MeToo oikeasti vain pelkkää vaalipuhetta ilman asiaan puuttumista?

Olkoon koulumme ja työpaikkamme häirintä - ja ahdisteluvapaita. Nyt loppuu hymistely.

Ps. Naisetkin ahdistelee ja häiritsee sekä puhuu loukkaavia! Miksi MeToo on kohdistunut vain miehiin?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini