Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:692940 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Politiikkakirjoittelu

Maanantai 12.3.2018 klo 20.41 - Pia P


Kerrataas vielä politiikan kirjoitussääntöjä. Valtuustokokouksen puheista ja tapahtuneista saa kirjoittaa, koska se on julkinen tilaisuus. Lautakuntien, hallituksen yms kokouksen keskusteluista ei saa kirjoittaa eikä kertoa muutenkaan, paitsi omat puheet saa kertoa. Ei siis toisten puheita. Kokouksen pöytäkirja on julkinen ja siitä saa kirjoittaa. Suonenjoen kaupungin kokouksien pöytäkirjat löytyvät netistä ja niitä voi tilata ohjeiden mukaan ja maksua vastaan kaupungin tietopalvelusta. Valtuustokokouksiin voi tulla yleisöksi kuuntelemaan kokousta.

Minulla saa olla omia mielipiteitä ja niiden ei tarvitse olla kaikille miellyttäviä. Politiikasta ja politiikoista saa kirjoittaa, mutta ei saa panetella eikä valehdella.

E-si-mer- kik-si en saa kir-joit-taa, että to-ve-ri-ma-jal-la teh-dään vii-sai-ta pää-tök-si-ä, kos-ka se on jos-kus va-le. Mut-ta saan kir-joit-taa, et-tä en hy- väk-sy po-li-tii-kas-sa uh-kai-lua, kos-ka se on mi-nun mie-li-pi-de.

Ylläoleva on toverimajalle, koska siellä kuulemma luetaan juttuni hyvin tarkkaan ja hitaasti. Luetun ymmärtämisen helpottamiseksi tavuviivotin tekstin, koska niin tehtiin ennen vanhaan.

Olen luvannut korjata kaikki asiavirheet ja olenkin korjannut, jos joku on ilmoittanut sellaisen. Olen luvannut julkaista vastineen, jos kokee sellaisen tarpeelliseksi.

En ikinä kirjoita esim muiden puheista suljetuissa kokouksissa, vaikka siellä uhkaltaisiin. En kirjoita asioista mitä minulle kerrotaan esim kahden kesken tai kahvipöytäkeskusteluissa.

En kirjoita lehteen kokouksien kulusta, jossa en itse ole edes läsnä. En kirjoita, että olen vastustanut jotain asiaa, jos olen itse ollut kokouksen läsnä ja jopa siellä puheenjohtaja ja pöytäkirja kertoo, ettei kukaan ole vastustanut. Sekin on Suonenjoella nähty.

Suonenjoella on ollut tapana yhden asian totuus, jota levitetään suusta suuhun menetelmällä. Se on aika yksipuolista tiedon välitystä, koska "tieto" tulee tietystä kulmasta ja tiettyyn tarkoituksen ylläpitämiseen. 

Ja jos pörpätykseni ärsyttää, niin ei kannata lukea. Se on ihan vapaaehtoista!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini