Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:701373 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Keksiä luvalla

Keskiviikko 14.3.2018 klo 8.21 - Pia P


Aika moni päätyy jotenkin keksin nauttimiseen - no, kaikki keksilajit tai keksin nauttimiskerrat eivät ole aina yhtä hyviä tai edes koskaan nautittavia, mutta ei nyt puhuta siitä. Jos ottaa väkisin piparin, niin siitä tulee oikeusjuttu ja yleensä tuomio.

Nyt mietitään kahden aikuisen keksin nauttimisesta kun ovat samalla piparipurkilla.

Molemmat tykkäävät jollakin tasolla keksistä. Molemmat haluavat eri määrin ja ei välttämättä samaa aikaan tai samanlaista piparia, mutta jotenkin homma saadaan hoidettua yhdessä. Tai sitten joutuu nauttimaan keksistä yksin. Ei sekään ole huono vaihtoehto. Yleensä keksin nauttiminen on ihanaa ja mukavaa.

Nyt eduskunnassa on päästy asian ytimeen eli halutaan suostumus keksin nauttimiseen. Pitäisi etukäteen selvästi todentaa, että on piparihommat mielessä vapaaehtoisesti. Jos tälläistä molemminpuoleista tahdonilmaisua ei löydy, voi piparihommat mennä poliisijutuksi.

Yhteisen kirjallisen kaavakkeen täyttämisellä voidaan estää tulevaisuudessa oikeusjutut. Kaavakkeessa voisi olla tietojen lisäksi molempien allekirjoitus - kahden todistajan läsnäollessa. Sopimus voisi olla kertaluontoinen, määräaikainen tai toistaiseksi voimassa. Sopimusta tehtäisiin kolmena kappaleena- yksi molemmille ja yksi viralliselle keksivalvojalle toimitettavaksi.

Lomakkeessa voisi olla erilaisia keksin nauttimismuotojen ilmentymät ja niihin raksi ruutuun, mitä lupa koskee. Muotoja voisi olla esim domino -keksin kansien avaaminen ja sisällön nuolaisu, keksin kastaminen kahviin, maitoon..., saako keksiä nauttia sängyssä (tulee kuitenkin muruja), saako lisätä jotain- kastiketta, kermavaahto, nonpparellejä..., saako nauttia kerralla koko paketti vai pitääkö jättää vieraille osa, saako nauttia vieraan antamaa keksiä, nautitaankin keksiä vieraiden kanssa (yhdessä vai erikseen), saako kuvata, saako sitä video levittää, saako nauttia yksin koko paketti loppuun....

Keksi- sopimusta varten voisi tehdä uuden viraston. Se suunnittelee, käsittelee, valvoo ja tallentaa lupa-asiat sekä tekee tarkastuskäyntejä keksin nauttiville, että onko lupa-asiat kunnossa. Montakohan sataa työntekijää olisi sopiva määrä?

Tälläisellä sopimuksella voidaan ehkäistä riidat jos piparipurkki lähtee eri henkilön luokse tai toinen vie mennessään eli eron sattuessa. Ilman sopimusta voisi ilman piparia jäävä tai muuten mielensä pahoittaa viedä keksi-asian poliisille. Todistustaakka on vaikea ilman sopimusta.

Keksi -sopimus ei ratkaise oikeasti mitään. Osa keksi- rikosasioissa tapahtuu väkisin eli ilman sopimusta. Yhteisin tuumin harrastettu keksin nauttiminen ei ole ongelma mihin pitäisi huomio keskittää vaan ongelma ilman lupaa tapahtuvaan. Oli piparipurkki omassa kodissa tai ulkona.

Kaikilla ihmisillä on oikeus itse määritellä omat keksi-asiat. Muuten se voi mennä rikki. Murusista on vaikea saada ehjää.

_____

Parisuhdeväkivalta raiskauksineen ja ns puskaraiskaukset ovat vakava ja äärinmäisen inhottava asia. Niiden ehkäisemiseen ja pois saamiseen pitää keskittyä ja rangaistukset pitää olla kovempia. Se, että halutaan seksi harrastamiseen lupa etukäteen vie koko asian vakavuudesta huomion. Todistustaakka ilman kirjallista sopimusta on mahdoton. Jälkikäteen voisi haastaa jopa parisuhteen aikana tapahtunee seksistä oikeuteen, vaikka kostona. Menee ihan älyttömyyksiin. Ei paljoa naurata.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini