Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:692791 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Keskusta pyöräilee...

Perjantai 23.3.2018 klo 21.12 - Pia P


Keskusta - puolueen eduskuntavaalimenestyksen osatekijä oli vihreät jopo-polkupyörät, jolla puolueenjohto kurvaili eri paikkakuntien toreille. Pyörien myynnillä paikattiin myös puolueen taloutta.

Nyt keskustan ministeri Berner on ottanut jatkokopin fillari-aatteesta ja on esitellyt erilaisia tukitoimia.

Ensin pötkähti julkisuuteen 400€ sähköpolkupyörätuki, joka sai varmaan jo pyörien hinnat nousemaan 400€... Sähköpolkupyörän pitäisi syrjäyttää auton kaupungeissa. Tosin lataaminen on paloturvallisuuden kannalta joskus epäilyttävää. Ja akut ei kestä pakkasta. Ja latauskustannuksen pitäisi maksaa kaikki taloyhtiön asukkaat. Umpilumessa ei pelaa mikään vehje. Ja maallaan näillä ei ajella, koska meillä ei ole kohta edes teitäkään mitä myöten ajalle. Maalla on totuttu alamäkiavusteisiin polkupyöriin. Kaupungissa ajelee tiukkoihin makkarakuoritrikoisiin ahtautuneet (pepputoppauksilla) kamikaze-pyöräilijät baanalla...

Tähän on varattu 16 miljoonaa euroa!

Nyt tuli julki lisäsuunnitelmia... Työssäkäyvän kilometriperusteinen verovähennysoikeus on sama -kuljet sitten fillareilla tai autolla. Loistava ajatus maaseutupuolueelta- puolueelta, joka haluaa pitää koko Suomen asuttuna. Ei kyllä siltä tunnu.

Työssäkäyntialuetta on lisätty 80 km suuntaansa, on siinä kova homma fillarilla vetää aamulla töihin. Ja vielä kovempi illalla kotiin -jos enää kerkiää. Teitä ei enää aurata, kun ei ole rahaa... lumi-ajan ulkopuolella saa väistellä monttuja, kun ei ole enää rahaa tien kunnossa pitoon. 

Olen naureskellut, että kohta pitää olla kaikilla maastoauto, että pääsee liikkumaan. Fillari -vaihtoehto ei tullut mieleen....

Jotkut työnantajat tarjoavat työpäivisin autoparkin työntekijöille. Sekin on liikaa. Jos kuljet autolla, niin maksa itse 300 €/ kk parkkimaksu, että saat tulla töihin. Kallista työssäkäyntiä. Keskustan ministeri ei ole hoksannut, että joukkoliikenne ei toimi joka paikassa tai joka paikkaan. Aika harvassa paikassa toimii.

Onkohan keskusta nykyisin kaupunkilaisten puolue? Kosiskelee uusia city- äänestäjiä 16 milj euron tuella? 

Väyrynen taitaa saada lisäkannatusta näistä fillarijutuista? 

Eiköhän se kyttäyslaite- valvonta eli km-perusteinen tielaskutus vielä pomsahda julkisuuteen. Laitetaanko sellainen fillariin?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini