Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:696076 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Pienen ihmisen asialla, rahaa lisää aikuisille

Sunnuntai 8.4.2018 klo 21.15 - Pia P


Mikkonen (vas) kirjoitti todella tärkeästä asiasta SS 8.4.2017 "varhaiskasvatus ammattina on nostettava kunniaan."
Hän kertoi kirjoituksessa, että Kuopion budjettikokous- valtuustossa ei innostuttu hänen esityksestä, että lastentarhanopettajien palkkoja on nostettava.
 
Populistisesti esityksessä oli kolme huonoa pointtia.
Ensinmäinen on, että on väärin käyttää poliittista esitysvaltaa itseään hyödyttävän asiaan eli oman ammattipalkansa nostoon.
Toinen on, että tuodaan hyvin etukäteisvalmisteltuun  eli lautakunnissa paljon työtä tehtyyn  puolen miljoonan lisäesitys ilman kertomista mistä raha tulee.
Kuopiossa oli vuonna 2015 lastentarhanopettajia 298 henkilöä. Jos jokaiselle 100€/kk lisää palkkaa on se sivukuluineen 298 hlön x 135€/kk x 12 kk on 482 760 euroa. Lisänä sijaiset, määräaikaiset yms. Summa on siis vähintään. Sellainen lisäraha vaatii jo Kuopion kuntaveron nostoa, leikkausta jostain muualta tai velanottoa palkkoihin.
Kolmas pointti on, että lastentarhanopettajienkin palkat sopivat työmarkkinajärjestöt, ei Kuopion valtuusto. Työntekijöiden liitto ja työnantajien järjestö sopivat palkat neuvotteluissa ja se on oikea paikka ja aika vaatia lisää palkkaa.
Ammatin arvostus ei nouse sillä, että populistisesti vaaditaan lisäpalkkaa paikassa, jossa siitä ei päätetä. Kaikki ovat samaa mieltä, että varhaiskasvatus tekee tärkeää työtä. 
Mikkonen käyttää kirjoituksessa arvonaan varakansanedustaja (vas). Sellaista ammattia ei ole, varsinkaan jos on itse loikannut edellisestä puolueesta. 
Mikkonen oli eduskuntavaaleissa Perussuomalainen ja pääsi varakansanedustajaksi. Hän meni kuntavaaleissa läpi Perussuomalaisena Kuopion valtuustoon. Kuntavaalien jälkeen Vasemmisto tarjosi jotain parempaa, joten nyt kirjoituksen perässä on (vas). Kenties syynä loikata oli lupaus kaupunginhallituksen paikasta kesästä 2019 alkaen?  Pitääkö lupaus? Mikä on loikkarin oikeusturva?
Kenties toiveena parempi mahdollisuus läpimenoon seuraavissa eduskuntavaaleissa? Edellisissä vaaleissa Mikkosen Perussuomalaisten riveissä saatu äänimäärä vasemmiston riveissä olisi tuonut paikan eduskuntaan. Puhdasta matematiikkaa ja laskelmointia.
Vaalien lähellä moni ehdokas aktivoituu, esim alkaa kirjoittaa populisti -kirjoituksia lehteen.
Suunnitelman epävarmin kohta on, että äänestääkö nyt vuorostaan vasemmiston kannattajat maahanmuuttokriittistä loikkaria? Huvittavin kohta on, että Savo-Karjalan PS kansanedustajien sinisiin loikkauksien takia Mikkonen olisi ollut nyt vahvoilla läpi menosta eduskuntaa Perussuomalaisena. Aina ei voi voittaa, ei edes loikatessa! 
 


Kommentit

8.4.2018 21.46  Sippe

Huvittavaa on, että rouvan kovin vaalityöntekijä oli kansankiihotuksesta tuomion saanut äijämys.
Mitä siihen sanoo vasemmiston äänestäjät?

8.4.2018 21.48  Ex-äänestäjä

Totuus kuulostaa niin ilkeältä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini