Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:695298 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

City- fillari

Sunnuntai 15.4.2018 klo 11.04 - Pia P


Suonenjoen kaupunginhallituksen esityslistalla 16.4.2018 pykälä 82 on esitys "virasto-fillareiden hankkimisesta".
Tarkoituksena on, että  kaupungin hajasijoitettujen toimistojen väki ajelisi toistensa luokse polkupyörällä työpäivän aikana. Pyörä tarvitsee lukon ja pyöräilijä kypärän. Kokonaiskustannus maksimissaan 3000 euroa. Pyöriä 8-10 kpl.
Ensinmäinen ajatus oli -luonnon ja liikunnan takia-, että loistavaa! 
Seuraava ajatus oli, että säännöllistä ja kohtuullista tai jopa hyvääkin palkkaa saavat työntekijät varmaan voisi ostaa itsekin omat pyöränsä.
Kolmas ajatus oli, että kaupunki on pitänyt tiukkaa talouskuria. Moni hanke tai pyyntö on evätty rahanpuutteen tai sen takia, että määrärahat ei riitä (budjetoitu siis). Nyt rahaa löytyy yllättäen vain omien työntekijöiden käyttöön.
Perussuomalaiset esitti kaupunginhallituksessa ja valtuustossa syksyllä 2017 kaupungintalousarvioon lisättäväksi " lisäsiipeä ostettavan auraan". Ns. tiensuu-aura olis ollutkin tälläisen talvena todella tarpeen. Sillä olisi saanut lumen aurauksen yhteydessä  tulevat lumivallit pois tien suista. Mikä apu ja helpotus se olisi ollut varsinkin huonokuntoisimmille ihmisille. Hinta oli alle 3000€- ei ollut varaa! Ja olisi hidastanut kuukausipalkkaisten työntekijöiden töitä kun olis joutunut palvella ihmisiä - veronmaksajia, jotka maksavat kaupungin työntekijöiden palkat.
Tehdään itse ry ei saa  avustusta edes koko vuokramäärään. Kolme tonnia olisi ratkaisut ongelman. 
Suonenjoella on paljon porukkaa, jotka eivät pysty ostamaan 200 euron pyörää itselleen. Se rahamäärä on melkein puolet koko kuukauden toimeentulotuesta, jolla pitää saada ruoka, vaatteet, puhelin yms.
Suonenjoella on työntekijöitä, jotka joutuvat ajamaan töissä omilla autoilla, esim kotipalvelu. Kyläajeluihin voisi työsuhdefillari olla aiheellinenkin. 
Miksi fillareilla ei saisi kylällä liikkuvat ajella? Turistit? Voisiko kirjasto lainata kaupunki-fillareita? Tai Suonenjoki- soutuveneitä jokea varten?
Hyvä ja halpa ratkaisu olisi laittaa kaikki kaupungin työntekijät samaan paikan - vanhalle lukiolle. Samassa rakennuksessa työskentelyssä ei tarvitsisi ajella millään vehkeellä työpäivän aikana toisten työntekijöiden luokse. Puhelinkin toki ajaa saman asian.

Avainsanat: Suonenjoki, fillari, yhteiskäyttö


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini