Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:247477 kpl

Pikakysely

Hyttysiä on suojeltava!

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Puheenjohtajien kamppailua

Tiistai 22.1.2019 klo 1:56 - PiaP

Moni puolue rakentaa imangoa puheenjohtajilla ja niiden valinnoilla. Halutaan olla tietynlaisille eli äänestäjille kelpaavia.

Demarit vaihtoi Jutta Urpilaisen mieheen, haluttiin olla työmiesten puolue ja ay-liikkeen poliittinen siipi. Demariäänestäjät ovat vanhenpaa väkeä ja ajateltiin, että mies vetoaa paremmin äänestäjiin. Sinällään hassu ajatus, kun puolue koko ajan puhuu tasa-arvosta ja haluavat esiintyä naisten asialla. Aika vaikea yhtälö - puheenjohtajan pitää kelvata telakkamies - ranelle ja konttori-pirkolle.

AY-liike PAM kuulemma maksaa Rinteen oikeudesta saamat sakot, kivahan se on ravintolatyöntekijän maksella liiton maksuja kun menee näinkin hyötykäyttöön.

Sama ongelma on vasemmistolla. Nykyinen puheenjohtaja Li kelpaa pussikaljaa puistossa -hipsteriväelle- hyvin toimeentuleville maailmanparantajille. Siinä rasvanahka- pertti ihmettelee työväen puolueen linjaa kun se haluaa lopettaa Suomesta teollisuuden, lihansyönnin ja autolla ajon. Onneksi punkun (punaviini) ympäristörasituksesta ja sen rypelepoiminnan epäinhimillisissä työolosuhteista ja alipalkatuista työntekijöistä ei kukaan puhu. Mitä sitten älyköt joisi, huh!

Pertti - työntekijä ei tykkää kun hipsterit- bokserit ei yllä vyötärölle, onneksi ne kalsarit ei kuulu puolueen jäsenyysehtoihin. Mutta miksipä hyvätuloinen vasemmistolainen ei saisi puhua köyhyydestä ja eläkeläisen pienistä rahoista, onhan sentään lukenut niistä lehdistä. Ja hallitushan on aina ihan ... piip... oli vasemmisto siinä mukana tai sitten ei tai lähteekö siitä kesken kauden pois - just ennen vaaleja. Piip.

Keskustan ongelma on se, että puolueen puheenjohtaja ajaa maaseudun tyhjentämistä omilla päätöksillä ja kurittaa maanviljelijöitä. Tälläkin hetkellä on kepulainen maatalousministeri ja tilat ovat ahdingossa. Konkursseja ja jopa itsemurhia.

Ammattikoulutus on ajettu isoihin kaupunkeihin- päättäjinä on keskustalaiset. Samat, jotka kirjoittavat lehdissä, että ammattikoulutus on säilytettävä maaseudulla. 

Tämän hetken keskusta-puolue on sijoittajien puolue. Maaseudun puolueen jäsenellä ja Helsingin herrojen välillä on iso kuilu.Sipilä osti puolueen puheenjohtajuuden lupaamalla hoitaa puolueen velanmaksun. Sen hän tekikin, tosin puolue on taas talousvaikeuksissa ja sen takia keskusta myi puoluetoimiston sijoittajille. Aivan, sijoitusyhtiölle- nykylinjan mukaan. Samoin myydään tai yritetään myydä koko Suomea - jopa maantiet haluttiin myydä. Rataverkosto meni jo. Yksityistäminen, valtion omaisuuden myyminen, yritystuet  ja kilpailutus on keskustan voimasanoja. Muut sitten kiroaa esim taksuudistusta  ja kelakyyti- sotkua. 

Tätä valtion omaisuuden siirtoa "anti-sosialismia" katselee kateellisena Kokoomuksen Orpo. Keskusta ajaa jo oikealta kokoomuksen ohi talouspolitiikassa. Mutta pääasia on, että kokoomus luottaa Suomeen ja suomalaisiin. Tavallisesti äänestäjät luottavat johonkin puolueeseen ja sen edustajaan niin paljon, että äänestää sitä. Jos luottivat.

Nyt puolue luottaa äänestäjiin. Aivan mahtava veto mainostoimistolta. Käännetään asetelma toistepäin. On niin hieno asia, että pakkohan on kokoomusta äänestää. Gallupitkin sen kertoo.

Mainostoimisto on rahansa ansainnut! Raju koulutusleikkaus onkin uudistus. Poliisien vähentäminen onkin turvallisuuden kokonaiskuvaan satsaamisen. Vapautetaan työmarkkinat eli tervetuloa kaikki tänne ja tervemenoa sosiaaliturva! Eikös ole mahtava uudistus, alipalkatut työntekijät polkevat suomalaistenkin palkat ja aina vaan sijoittaja rikastuu.

Niin ne puolueen puheenjohtajat, takaisin otsikkoon...

Vihreillä valittiin eduskuntavaaleja varten pätkähommiin äänestäjille miellyttävä leppoisa setämies, joka ei ole  enää hallitusneuvottelujen jälkeen mukana. Vihreillä on kesällä uusi puheenjohtaja - kenties sitten feministeille kelpaa nainen? Emma Kari?

Demarien puheenjohtaja makaa sairaalassa. Voimia parantumiseen. Puolueen pakka on ihan sekaisin. Sadan tonnin sähköauton hankintapakko kaikille suomalaisille ei ehkä ole puolueen vahvinta äänestäjiä kosiskeleva aatetta? 

 Keskustan puheenjohtaja ei kelpaa enää äänestäjille eikä omille ja siitä pitäisi päästä eroon. Millos seuraava puoluekokous on?

Perussuomalaisten puheenjohtaja kelpaa omille ja osalle äänestäjiä. Koko ajan isommalle osalle.

Kokoomuksen puheenjohtajaa saa olla kuka vaan ja aina löytyy tasaisesti äänestäjiä, jotka haluaisivat olla puolueen kaltaisia. Hyvätuloiseksi ei pääse isolla asuntovelalla. Ymmärrän hyvin miksi äänestää kokoomusta- kukapa ei haluaisi olla kuin he: hyvätuloinen, hyvä auto, ihana koti ja kellokin näkyy. Valitettavasti pelkkä äänestäminen ei nosta yhteiskuntaluokkaa eikä palkkatuloja.

Kansallispuolueen ongelma on se, että vaikka sitä mainostetaan Väyrysen perustamana, niin osa on jo tajunnut, että KaPu erotti Väyrysen ja on siitä oikeudessa. Väyrysen puolue ilman Väyrystä ei ole kovinkaan uskottava. En kyllä muista puheenjohtajan nimeä, ei se ainakaan Väyrynen ole. 

Parasta Suomessa on, että ihan jokaiselle löytyy oma äänestettävä puolue ja sen ehdokas. On niin paljon tarjontaa ja onneksi eroja. Vain äänestämällä voi vaikuttaa! 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puolueet, puheenjohtajat

Kielteinen päätös ei ole väärä päätös

Keskiviikko 15.3.2017 klo 10:52 - Pia P

Suomeen on rantautunut outo tapa. Paperittomat eli kielteisen turvapaikkapäätöksen tai ei-oleskeluluvan saaneet asuvat telttakylissä mielenosoituksen varjolla. Eri puolilla Suomea "solidaarisuus"- syistä on pidetty mielenosoituksia. 
Mieltä osoitetaan saatujen päätöksien takia. Suurin osa valittajista on saanutkin päätöksen Migrin viranomaispäätöksen lisäksi eri oikeusasteista. Ja se päätös on KHO:nkin jälkeen 95% tapauksissa edellen kielteinen. Eli Migri tekee lain mukaan oikeita päätöksiä, mutta jotkut eivät hyväksy lakiperusteita kielteistä vaan haluavat muuttaa niitä itselle tai kaverille tunnepohjaisesti myönteiseksi. 
RKP, SDP, Vihreiden ja Vasemmiston puheenjohtajat ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa kielteisen päätöksen saaneille pitäisi antaa oleskelulupa Suomeen toistaiseksi. Ko puolueet ovat eduskunnassa itse lakia säätämässä eli eivätkö he usko demokraattiseen päätöksen tekoon? 
Tahdommeko todella yhteiskuntakehitystä, jossa kovaääniset epäjärjestystä aiheuttavat -päätöksiä ja lakia noudattomat -torilla huutajat määräävät viranomaispäätökset? Vai voisimmeko edelleen luottaa viranomaisiin ja oikeuslaitokseen? Ja osa puolueista, kunnat, järjestöt, kirkko, media tai tukijoukot eivät kannustaisi ketään jäämään Suomeen yhteiskunnan ulkopuolelle paperittomana ja laittomasti maassa olevana?
Pia Pentikäinen
Suonenjoki (PS)

Tätä juttua ei julkaistu Savon Sanomien mielipidepalstalla. Tukimielenosoituksista oli kuitenkin sivun mittaiset jutut.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Turvapaikkapäätös, paperittomat, laittomat, puolueet

Suonenjoen vappupuheet - tiivistelmä

Maanantai 2.5.2016 klo 7:21 - Pia P

Suonenjoen torilla oli Vapputapahtuma 1.5.2016. Tässäpä tiivistelmä ja omavaltaiset tulkinnat eri puolueiden Vappupuheista, olkaas hyvä.

Ensimmäisenä puheen piti SAK:n edustaja. Puhujana oli viime vaaleissa tippunut demari ex- kansanedustaja Tuula Väätäinen. Hän kertoi kuinka väärin nykyinen hallitus tekee. Varsinkin perussuomalaiset ovat kaukana Vennamon opeista (Vennamo oli toisen eri puolueen edustaja aikoinaan...), mutta ehkä siinä oli sen ajatus: menneisyydessä on hyvä elää. SoTe- uudistus menee ihan varmasti väärin.  PS työministeri Lindström ei kuulemma noudata pääluottamusmiehen oppeja. (Ei kai, hänellä on vastuu Suomesta...). Puheen sisältö oli, että nyt on aivan kamalaa ja demarien -ja ilmeisesti hänenkin pitää päästä mukaan-hallituspuolueeksi.

Väätäinen asui siilinjärvellä ja vastusti kuntaliitosta Kuopion kanssa. Sitten hän muutti Kuopion puolelle ja ... Olisikohan siinä demaripolitiikan ydin. Vastustetaan omia esityksiä? 

Suurin kysymys jäi ilmaan, miksi SAK puhuu demarien suulla? Eikö ammattiliitot voisi ajaa kaikkien suomalaisten ja Suomen etua eikä haukkua hallitusta missä demarit eivät satu olemaan mukana?

Ammattiliiton opeilla, lakkoillaan kunnes saadaan kaikki entiselleen ei toimi koko Suomen mittakaavassa.

Vasemmiston puheen piti Jani From. Oli kuulemma helppoa keksiä puheen aiheet perskeko- hallituksen touhujen johdosta. Kaikk on väärin. Leikataan ja lopetetaan. Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy.. Osa puheesta hukkui torikansan jutustelun alle.

Kun oppositiossa on niin helppoa tietää mitä pitäis tehdä... No, oikeasti, oppostio tietää miten ei pidä tehdä ja mikä on väärin, mutta sieltä ei tule parempia ehdotuksia. Tai miksi nämä kaksi puoluetta ei tehnyt asioita kun olivat hallituksessa vielä reilu vuosi sitten?

Keskustan puheen piti Mikko Suihkonen. Hän kehui miten SoTen mukana saadaan koko maakunta uudistettua - keskustan mallin (mielen) mukaan. Suonenjoen kertaluotoinen hyvä tulos on keskustan ansiota. Monitoimi-hallli sai kannatusta puheessa.

Kokoomuksen puheen piti Reijo Kytölä. Hän kannusti nuoria ja lapsiperheiden vanhempia lähtemään mukaan kuntapäättäjiksi. Puheessa haluttiin myös monitoimi-urheiluhallia. Kokoomuksen periaateohjelma löytyy netistä.

Perussuomalaisten puheen piti Pia Pentikäinen eli minä. Kuulemma puheen paras asia oli sen lyhyys (torikommentti). Puhuja muistutti politiikan ja päätösteon vaikeudesta, vasemmisto lähti kesken kauden ja demarit äänesti omia esityksiä vasteen ollessaan hallituksessa. Suonenjoki on puhujan mukaan hyvä ja turvallinen paikka asua. Pitää uskoa, että huominen on aina parempi. Lopuksi puhuja kiitti Suonenjoen perussuomalaisten saamasta tuesta politiikan teossa. Puhe oli liian pintapuolinen ja yleistä liipalaapaa. (Olipa vaikeaa ulkopuolisesti omaa puhetta arvioida).

Kristillisten puheen piti Tapio Kivinen. Oli muuten ainoa kuka esitteli itsensä.

Lähdimme tässä vaiheessa pois torilta. Lähdimme jätskin ostoon, kun nuorimmainen lapseni oli (taas) jaksanut olla torilla pitkää puheita kuunnellessa.

Keskusta jakoi simaa ja munkkeja (vaikka oli etukäteen sovittu, että torikahvila- yrittäjää kunnioitetaan. Eikö keskusta tue yrittäjyyttä?). SAK- demarit jakoi ilmapalloja. Vasemmisto myi makkaraa.

Aurinko paistoi ja paljon oli porukkaa torilla. Se on kesän odotus avattu!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suonenjoki, Vappu, puolueet