Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

puh 046 593 7968

Suonenjoki

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:161848 kpl

Pikakysely

Hyttysiä on suojeltava!

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Pusuja ja haleja kaikille!

Torstai 14.2.2019 klo 8:04 - Pia P


Hyvää Ystävänpäivää!

Tänään muistetaan ystävää, haleja ja pusuja! Vaaleanpunaista höttöä joka kaupan mainoksessa! Osta sitä ja tätä, niin olet kunnon ystävä! 

Siitäpä suoraan aasinsilta aiheeseen eli vaalikoneet ja eri järjestöjen lähettämät "ehdokkaan vaalilupaukset"! Kun olen eduskuntavaaliehdokas, niin sähköpostini on täynnä vaikka mitä jännää.

Vaalikoneita on lehtiin, Yleen, maikkariin ja järjestöihin. Ehdokkaan vaalilupaus pyyntöjä on moneen erilaiseen järjestöön. Vaalipaneelikutsuja on todella paljon.

Eduskuntaan haluavan kannattaisi vastata jokaiseen kyllä, ehdottomasti tarvitaan sitä ja tätä ja lupaan kaikkeni antaa. Esimerkiksi kansalaispalkka, annetaanko kaikille Suomessa oleville 800- 1000€? Tottakai olisi viisasta vastata kyllä - sillä saisi monen äänen. Mutta kuka ihme sen maksaisi? Mistä rahat? Aika moni lopettaisi pienipalkkaisen työn jos saisi suorilta omalle tilille tonnin kuussa. Miten työssäkäyvät, varsinkin vähillä työtunneilla olevan tai matalapalkkalaisen motivoituisivat käymään töissä kun kaverit saisi kotona olemalla saman rahan? Toisaalta ymmärrän byrokratian raskauden ja monen luukun hakemisen. On ihan omaa kokemustakin. 

Mitäs vastataan ilmaisasioihin? Ilmainen varhaiskasvatus eli päivähoito kaikille lapsille? Ilmainen terveydenhuolto? Ilmainen joukkoliikenne? Ilmaiset kirjat kaikille kouluasteille? Tottakai kannattaa vastata kyllä. Varmasti saisi monen äänet kohderyhmistä. Mutta kun ei ole ilmaisia asioita, joku ne maksaa aina. Veronmaksja ja lainan maksajat eli lapsenlapsemme. Haluamme palveluita ilmaiseksi, jotka maksaa sitten lapsenlapsemme? Emme halua maksaa päivähoidosta, joten sen saa sitten maksaa lapsenlapsemme?

Pitää muistaa vaalikiimassakin, ettei kaikki lapsiperheet tai eläkeläiset ole köyhiä tai pienituloisia. Suomessa on paljon ihmisiä ja perheitä, jotka voivat maksaa palveluista jotakin. Todella harva kuntapalvelu on "oikean hintainen". Esimerkiksi koko vuoden terveyskeskuslääkärimaksut labroineen ja testeineen ovat 63€, sillä ei oikeasti pääse edes yhtä kertaa lääkäriin. Lopun maksaa toiset veronmaksajat. Mahtava asia. Tulevassa SoTessa koko vuoden maksu onkin 860€. Eli jos joku keskustan tai Kokoomuksen ehdokas on lupailemassa tällä hetkellä ilmaista terveydenhoitoa, niin puhuu muunneltua totuuutta.

Eikö ehdokkaan kannattaisi luvata kaikki ja vastata kyllä- saa varmasti ääniä. Mutta kun en pysty! Joku roti sentään. Annetaan mielummin halvemmalla tai ilmaiseksi pienituloiselle tai joka ei pysty maksamaan. En lupaa katteettomia lupauksia, jota en itsekään usko. En pysty. 

Mistä sitten ilmais- tai lisäpalveluiden rahat otettaisiin? Vasemmalla puolella sanotaan, että kiristetään rikkaiden verotusta ja  yritystuista. Oikealla puolella sanotaan, että kevennetään rikkaiden verotusta ja käyttöveroista, esim arvonlisäveroa korottamalla. 

Mitäs minä sanon? Panostetaan kohteisiin, jotka oikeasti tarvii rahaa, esim omaishoidontuki, hoivan laatuun,tiestön kuntoon, turvallisuuteen, perusasioihin yms. 

Suomi on todella rikas maa, valtion budjetti kasvaa koko ajan ja lainaa otetaan -ja on otettu huimat määrät- miten on mahdollista, että silti ei ole varaa mihinkään? Sen sijaan, että lupailtaisiin ilmaisia asioita voitaisiin miettiä mihin rahat menevät tällä hetkellä ja miten ne kohdennettaisiin järkevämmin.

Miten on mahdollista, että Suomessa on lapsiköyhyyttä, perheitä ja yksinäisiä koteja, jossa ei ole rahaa ruokaan? Vanhukset makaavat yksinäisinä ja hoitamattomana kotona ja laitoksissa? Ajatelkaa, peitellään lattialle jos tippuu yöllä sängystä- yksi hoitaja ei saa nostettua sänkyyn takaisin. Päiväkodit on homeessa, lapset ahtaissa tiloissa eikä sinne saa edes tarpeeksi hoitajia- sylejä ja nenän niistäjiä. Penskat saa rauhassa purra toisia ja itkeä lohduttomasti yksin, kun kukaan ei ota syliin. Minkä avun tuo päiväkotiin, jos hoito ei maksa mitään? Kunnat joutuisivat säästämään entistä enemmän eli vielä huonompia ja ahtaanpia tiloja ilman hoitajia... Ei kuulosta vaalilupauksen arvoiselle.

Meidän teiden, siltojen yms kunto ja hoidon taso sekä korjausvelka on todella iso. Moottoritietkin on kuoppaisia ja uraisia. Syrjäseudun teillä pääsee kohta vain hevospelillä tai traktorilla. Pienellä maavaralla olevalla autolla ei enää ajeta joka tietä.Veroja autoilusta kerätään silti huimasti. En vaalilupaa jostain ilmaista, moni asia jo nyt rahoitetaan autojen ja liikkumisen verorahoista.

Haleja voin luvata, mutta en lisää ilmaisia palveluita ja asioita. En, vaikka sillä saa ihan varmasti monen äänestämään itseään. Haastakaa ehdokkaanne ja kysykää mistä rahat! 

Jos allekirjoitan jonkun järjestön tms vaalilupauksen, olen todella sen takana. Tyhjiä lupauksia en tee.Olkoon muut populisteja, minä olen realisti.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini