Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

puh 046 593 7968

Suonenjoki

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:161848 kpl

Pikakysely

Hyttysiä on suojeltava!

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

MTK ja Yrittäjät vaalitapahtuma

Perjantai 22.2.2019 klo 1:36 - Pia P


Olin 21.2.2019 MTK ja Yrittäjien yhteisessä vaalitapahtumassa Hotelli Iso Valkeisessa Kuopiossa. Tapahtuma oli kaikille ehdokkaille avoin.

Tässäpä muutama huomio illan kulusta:

- Alkuun tarjottiin kahvit ja bageleita (rinkeli), jonka välissä oli parmankinkkua. En tiedä, että onko Suomessa lihatehdasta, jossa ilmakuivattaisiin kinkkua, joten on todennäköisesti tuontitavaraa Italiasta. Lisänä oli hedelmiä - meloneita, ananasta ja viinirypäleitä.

Paikalla oli kansanedustajaehdokkaita perussuomalaisista, keskustasta, kokoomuksesta, vihreistä, sinisistä ja demareista. Kristillisiä ja vasemmistoa ei yrittäjä-yhdistys tai maanviljely kiinnostanut.

Kahviherkuttelun jälkeen olikin hyvä siirtyä kuuntelemaan miten tärkeää on suomalainen ruuantuotanto. MTK esitelmästä ei jäännyt päähän kuin kehitysavun lisääminen ja ilmastomuutos. Odotin tietoa miten isolla voimalla aletaan pelastamaan maito- ja sikatiloja tai kuinka Suomi selviää EU-tukileikkauksien takia alaspäin menevästä maataloustuista. Miten tuetaan työ - ja velkataakan alle litistyviä viljelijöitä. Ei mitään sellaisia puheita, mutta kehitysapua pitää nostaa. En ymmärrä miten se kuuluu MTK, mutta kai sitten joku kehitysmaan apujoukko -yhdistys nostaa esiin Suomen maidon tuottajahintojen korotuksen?

Yleisökysymyksenä oli, että miten MTK suhtautuu rituaaliteurastuksiin. Ei kuulemma mitenkään, ei ole merkittävä asia. Suomessa noudatetaan lakia. Muut päättävät tälläiset marginaalisen pienet asiat. Oikeasti esim. halai- lihan käyttö ja tarve kasvaa voimakkaammin, suurempana kuin kasvisruokatrendi. On tärkeää puhua ja päättää, että eläimiä ei tapeta kiduttamalla avaamalla kurkkua ja vuodattamaan sitten kuiviin. Suomessa eläin pitää virallisesti vielä ensin tainnuttaa ennen kaulan avaamista.

Yrittäjien puheessa oli  monta järkevää asiaa ja lopuksi: maahanmuuttoa on lisättävä. Maahanmuuttajien yrittäjyyttä tuettava. Suomi tarvitsee kuulemma työntekijöitä, ei selvitä omalla porukalla. Niinpä, tulijoita oli ja on, mutta mistä tekijät? Halutaanko vain halpatyövoimaa? Ei tarvitse maksaa ihan niin paljoa. Miltäs suomalaiset työttömsitä kuulostaa, et kelpaa töihin kun joutuu maksamaan sovittua palkkaa ja sovittuja etuja, esim vapaat, lomat, sairasloman korvaukset? Kaikille ei niitä makseta. Ei edes palkkaa.

Omani yrittäjille antamani kolme vaalilupausta oli yrittäjän sosiaaliturva/eläke nostaminen, yksinyrittäjien tukeminen ja konkurssi/lopettamisen helpottaminen. 

Rautalammin keskustan ehdokas sanoi siellä sen mikä ero meillä on - hän haluaa maahanmuuton lisäämistä. Minä en kannata sitä.  Meillä ei ole pulaa tekijöistä, meillä on pula palkanmaksajista. Edes sellaista palkkaa, jolla elää. Ai niin, saahan niitä valtion antamia tukia, jos palkka on liian pieni. Hetkinen, eikös se ole tavan yritystukea- valtio maksaa loput tukina, jos palkka on liian pieni. Kätevää: osan palkanmaksusta voi  ulkoistaa yrittäjiltä muille veronmaksajille. Suomalaiset töihin kunnon palkalla!

Yrittäjäyhdistys on minun sydäntä lähellä. Olen yrittäjäperheen lapsi ja olen itsenikin ollut yrittäjänä. Olen asunut maatilalla ja olen maatalouslomittajakoulunkin käynyt. Minulla on paljon tietotaitoa ja ymmärrystä maa- ja metsätaloudessa.

Ajelin tapahtuman jälkeen kotiin. Kotona minua odotti suomalaisen miehen paistama suomalainen kuha. Ja lautasella oli kotimaista itse tehtyä pottumuussia kera Suonenjoen meijerin maidon.

Pelkkää puhetta - parmankinkkua suupielessä - vai elääkö oikeasti kotimaista ruokaa ja ruokatuotantoa kunnioittaen. 

Minusta viljelijät ansaitsevat parempaa edunvalvontaa ja jonkun toisen maatalousministerin kuin keskustalaisen - on ollut sen verran armotonta kuritusta maatalouspuolella!

Miettiikö ihan oikeasti ison polttoainelaskun saanut viljelijä, että pitääpä nyt nostaa kehitysapua?

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini