Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

puh 046 593 7968

Suonenjoki

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:190886 kpl

Pikakysely

Joulu- parasta on...

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

SoTe huipennus

Keskiviikko 27.2.2019 klo 20:09 - Pia P


Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sdp) piipahtaa valiokunnan kokouksen lopussa puheenjohtajien palaverissa 12 min ajan. Ja mitäpä sinä aikana varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk) -hallituksen- edustaja tekee? Lyö nuijaa pöytää ja valiokunta päättää, ettei kuuntele yhtään asiantuntijaa enää.  Koko oppositio on tyrmissään. Ennen ei ole eduskunnassa tähän tyyliin jyrättyä eteenpäin.

Aikaa on kolme päivää saada lakiesitys eduskuntaan äänestettäväksi. Aika on suhteellinen käsite, deadline on paukkunut monta kertaa. Nyt tosin loppuu eduskuntakausi.Neljä vuotta aikaa ja aina se jää viime tunneille.

Heikkisen riemusta töllön haastattelussa voi päätellä jotain. Tämä Sipilän luottonainen ja keskustan tahtonainen haluaa SoTe -paketin läpi. Todellakin. Vaikka kaalia rouskuttamalla. Onkohan joku kiva työ-tai lahjapaikka tiedossa? Eduskunnassa riittää paikkoja ja ne ovat todella parempi paikkaisia kun kansanedustajan pesti. Vai oisko  puolueen kiristynyt ruuvi vaatinut asian. Sipilän porukka ei petä!

Jos SoTe menee läpi, niin se tietää kurjat ajat Pohjois-Savoonkin. Hoivan ja sosiaalipuolen rahat menee ensin kunnille maksetaviin pakkovuokriin, 3+1 vuotta, kunnat ovat tämän ajan tyytyväisiä. Seuraavaksi rahoitus pienenee nykytasosta 100 miljoonaa euroa. Tulevat maakuntapäättäjät ratkaisevat mistä lopetetaan ja säästetään. 100 miljoonaa euroa on niin iso summa, että moni vielä kysyy, että kuka helv... tämän päätti. Muistetaan sillä hetkellä Heikkisen voiton hymy tänään! Kyllä, Sipilän luottoporukka. Ja syynä, että saadan toteutettua keskustan märkäuni eli maakuntahallinto.

Paikkalehdessä rautalampilainen keskustalainen kehui Sipilää ja kertoi lisäksi miten demokraattinen uudistus on ehkä tuleva maakuntahallinto. Muistakaa nämä sanat kun Rautalammilta ei tule menemään yhtään maakuntavaltuutettua läpi ja perusterveyspalvelut löytyy jostakin ja sosiaalipalvelut Kuopiosta. Rautalammilla voi käydä kerran viikossa terveysbussissa mittaamassa vyötärölihavuutta. Muut pitää itse osata mitata kotona ja laittaa sinne nettiin. Keskustavetoiset maaseutukunnat joutuvat kärsimään eniten keskustan lakiesityksistä. Lopputulos tulee olemaan ei ketään ja ei mitään.

Ihan oikeasti, jos tämä on keskustan parasta aikaa ja mahtavaa aikaansaannosta, niin kuka uskaltaa ajatella mikä on huonoa aikaa? Vai onko keskustan parasta valtion omaisuuden myynti, sosiaaliturvan alentaminen, työntekijöiden kiusaaminen kikyillä, taksisotkut, kelakyytisotkut jne.

No muutaman päivän päästä nähdään kuka hymyilee leveiden, runnomisen tahdosta päätellen se en ole minä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini