Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:725632 kpl

Pikakysely

Oliko mun juttuja ikävä?

Suonenjoen hankejuttuja

Torstai 28.3.2019 klo 7.14 - Pia P


IMG_3566.JPG
Saimme taas nähdä Suonenjoella talvella hypetyshankkeen, joka tosin suli käsiin. Jäälinna keskelle kaupunkia puistoon!
.
Kaupungin teknisen puolen työntekijät kuskasi maitotölkkejä, aurasi pajapuistoa, siirsi jäädytetyt purkit puistoon ja teknisen varikolla sai ilmaiset vedet jääpalikoihin - lumisena talvena kaupungin työntekijöillä ei ole muuta tekemistä kuin olla tukemassa jääpalikkalinnan rakentamista?
.
Paikallislehdessä saimme lukea monta juttua, miten monen takapihalla lapsen rakentamaa pienenpää jäälinnaa ja mäenlaskua varten koottua  lumikasaa hehkutettiin.
Jopa lapsia vietiin sitä rakentamaan - koululaisten oppitunteja laitettiin jäälinnan rakentamiseen.
Pajapuisto on vilkkaan tien varrella, joten paikka ei oikeasti sovellu lasten leikkipaikaksi ilman tarkkaa valvontaa. 
Kaupungin kulttuuripuoli teki mainoksia ja jakoi niitä.
Hankkeen vetäjät patsastelevat julkisuudessa ensin suunnitelmien takia, muutaman palikan jäädytystä, sitten 20 cm korkuisen linnan esittelyssä ja oli rakentamista sekä avajaisia. Alkuperäinen 40 neliön  ja  2 metrin korkeilla seinillä varustettu linna kutistui koko ajan - lopputulos oli parin metrin kokoinen ja 40 cm korkuiset seinät.
.
Ja mikä oli hankkeen lopputulos:
Paskajätekasa keskeisellä paikalla kylällä. Kun ei enää saa juttuja julkisuuteen, niin enää kiinnosta koko asia. Roskaläjä on ollut siinä monta viikkoa.
.
Kaupungin teknisen puolen työntekijöillä on taas tekemistä eli siivota puisto. Mikä ihme saa kaupungin mukaan aina näihin hankkeisiin? Edellisellä kerralla hankkeen puuhahenkilön hankkeesta tuli 13 000 € korvausvaade kaupungille ja nyt jäi roskakasa kaupungille. Miten ihmeessä muutama henkilö saa käyttää kaupungintyöntekijöitä ja heidän työaikaa sekä tiloja ja vaikka vesiä omiin juttuihin?
.
Mitäs kivaa seuraavaksi hankkeillaan?
.
ps. Ehkä minun oletukset jäälinnasta on erilaisempia kuin joidenkin suonenjokelaisten- olen käynyt monta kertaa talvella Lainiossa, Kittilässä. Siellä on Linna!

Avainsanat: Maitopurkki, jääpalikka


Kommentit

30.3.2019 12.16  Taidetta kaupungille

Tämä ei siis ole kansalaisopiston hanke, sillä ne ovat sellaisia jotka hyödyttävät Suonenjokelaisia.Meillä on laadukas opisto jonka työntekijät ovat matkustelleet hankkeiden puitteissa ulkomailla saamassa virikkeitä muuten tähän ahdasmieliseen ympäristöön.Tuo paskakasaksi mainittu taideteos kuvaa nyky-yhteiskuntaa kaikki muuttuu lopulta paskaksi, siksi kannattaa panostaa laatuun...

1.4.2019 14.56  Pia Pentikäinen

Olen melkein täysin samaa mieltä. Meillä on erinomainen kansalaisopisto. Olen muistanut kehua sitä joka vaalipaneelissa.
Ahdasmielisyyteen olen nähnyt yleensä vain korvien välissä.

Hankkeita saa tehdä kuka vaan ja hankkeeena saa pitää mitä vaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini