Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:246385 kpl

Pikakysely

Hyttysiä on suojeltava!

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Hallitusneuvottelut

Lauantai 30.3.2019 klo 7:19 - Pia P


Mediassa on monessa jutussa on kerrottu, että hallitusneuvotteluista tulee vaikeat. Juttujen pesruteella annetaan ymmärtää, ettei kannata äänestää Perussuomalaisia, siksi että meitä ei oteta hallitukseen ja siksi, että hallitusneuvotteluista sitä vaikeammat mitä parempi puolueemme menestys on.
.
On aivan totta, että hallitusneuvotteluista tulee pitkät. Ennen toukokuun lopun EU- vaalien lopputuloksen selviämistä ei tapahdu ratkaisuja. Moni politiikko odottaa EU-vaalien lopputulosta, pääseekö europarlamentiin vai joutuuko jäämään eduskuntaan. Samoin moni eduskunnastavaaleissa pärjäämätön tai jopa ei -ehdokas neuvottelee (kiristää) omaa ministerin pestiä. Ministerin ei kun tarvitse olla kansanedustaja. 
.
Tuleva EU-puheenjohtajakausi nostaa neuvottelut ihan uudelle tasolla. Ministerien tehtävät ovat kaudella todella monipuolisia ja näkyviä, moni toivoo julkisuuden myötä urapolulla jatkuvan jossain Suomelle räätälöidyilssä palkkioviraoissa. Kataiselle (ex-ministeri, kok) tehty virka on oiva esimerkki, johtajan paikka ilman valtaa.
.
Neuvottelut tulevat olemaan vaikeat.  Vanhaan hyvään aikaa kolmen isoimman puolueen kesken oli helppoa, yksi puolue oli aina syyllinen kaikkeen. Ja seuraavissa vaaleissa puolue oli taas mukana hallituksessa. Esimerkiksi edellisen hallituksen jälkeen demarien  (ihan syystä) kannatus romahti. Urpilainen ja Rinne leikkasivat kuntien vanhuspalveluista 300 miljoonaa, kuntien valtion osuudet pienenivät, koulutusleikkaukset olivat isot, lapsilisiä leikattiin ja jopa se 50€ omavastuu vuoden alussa lääkkeistä on demareiden valtionvarain ministeriön kynästä. Kelan järjestelmän tekeminen kesti (yllättäen?) niin kauan, että hallitus vaihtui.
.
Siis demarit kannatus romahti ihan syystä. Nyt neljän vuoden päästä ihmisten muisti on tyhjentynyt ja demarit koetaan pelastajana. Ainakin yritetään kokea, koska Rinteen  (sdp) puheet ovat vaikeasti tulkittavia. Mutta yksi on selvä, veroja tukee lisää ja olemassa olevia nostetaan. 
.
On demokratian halveksimista ilmoittaa syrjivästä jotain puoluetta hallitusneuvotteluissa. Ihmiset saavat äänestää itselleen sopivaa puoluetta Suomen vapaissa vaaleissa ja kaikkien pitäisi hyväksyä lopputulos ja sitä kunnioitetaan - eikös vaan? Jos vaalimenestys on iso, niin silloin se tarkoittaa, että Suomen kansa haluaa sen puolueen valtaan. Juuri heidän ajamat asioihin halutaan muutosta ja parannusta. Miksi joku puolue haluaa estää kansan tahtoa? Miksi joku puolue haluaa olla ylempänä kuin äänestät? Miksi media haluaa vaikuttaa äänestäjiin? Koulukiusaamista eduskunnassa - lapsille esimerkkiä- Mä en leiki sun kaa...
.
Minun ennuste on, että hallitus saadaan kasaan vasta heinäkuun puolella. Ja se vaikeus ei ole Perussuomalaisten syytä vaan vallan jakamisen vaikeus. 
.
Perussuomalaisia kannattaa äänestää!
ps. Moni ihmetteli, miksi Sipilä (ex-pääministeri, kesk) nosti täysin politiikan ulkopuolelta tulleen Anne Bernerin liikenneministeriksi- ohi kokeiden keskustalaisten, varsinkin kun Berner heti ilmoitti olevansa vain yhden kauden kansanedustaja. Syy selvisi, bisnes on bisnestä. Bernerin nimitys pankin hallitukseen kertoi julkisuuteen, että hän oli kaiken muun myymisen ja vapauttamisen tarkoitus myydä sijoittajille ihan oikeasti Suomen väylät - tiet ja rautatiet. Pankki on ilmoittanut halukkuutensa olla rahoittaja (suomennus rahastaja) Suomen väylähankkeissa. Raha autoilijoita tien käytöstä olisi otettu seurantalaitteilla. Aatelkaa nyt, varsinkin keskustalaiset, otitte ketun suoraan kanalan orrelle. Berner sai palkkiokin (hallituspaikan pankista), Suomen onneksi valmiteluaika loppui kesken.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini