Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:283895 kpl

Pikakysely

Hyttysiä on suojeltava!

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Corona

Torstai 27.2.2020 klo 12:57 - Pia P


Moni meistä syö epäterveellisesti ja sen takia lihoaa ja sitten sairastuuverenpainetautiin, diabetekseen, rasvamaksaan yms. Vaarat tiedämme ja varoitukset kuulemme ja silti tungemme pitsaa nassuun.

Moni meistä polttaa tupakkaa. Jokainen tietää tupakoinnin vaarat- keuhkosyöpää, suusyöpää jne. Ja silti käsi hamuaa tupakkaa ja laittaa sen huulille.

Vuosittain noin 800 tekee itsemurhan. Riski on iso masentuneille, syrjääntyneillä, huonosti kipuja hoidetuilla, yksinäisillä. Silti moni ei hoida itseään hakeutumaan hoidon piiriin tai kerro aatoksia, että edes voitaisiin hoitaa. Taloudelliset murheetkin ajavat epätoivoisiin ratkaisuihin. synkällä hetkellä moni ei tajua, että huominen tulee ja aurinko nousee vaikka olisi luottotiedoton.

Liikenne on myös vaarallista, kolareissa kuolee vuosittain alle 300. Loukkaantuneita on huima määrä. 

Vuosittain noin 2000 kuolee influenssaan ja sen jälkitauteihin. Silti pärskimme toisia päin ja kehomme miten urheasti olemme töissä - tartuttamaan toisia. Kättelemme toisiamme eli levitimme. Oven kahvat, liukuportaat käsihihnat, vessan pöntön nupit- Ah, mitä pöpöpesiä- mutta käsiä emme pese.

Aikoinaan oli hullun lehmän - taudin kohu. Ihmiset heittivät jääkaapista jogurtteja roskiin, koska niissä oli liivatetta ...

Kymmenen vuotta sitten ihmiset tappeli rokotusjonossa saadakseen sikapiikin, koska koko Suomi oli lamaantumassa influenssan takia.

Näkkileipä sairastutti syöpään. Kananmuna oli ja ei ollut epäterveellistä. Ruokaa syömällä kuolee ja syömättä vasta kuoleekin.

On niin helppo vouhkata coronasta verrattuna siihen, että pitäisi tehdä omille elintavoille jotain.

Nyt on kaupan hyllyt tyhjiä säilykkeitä ja käsideistä sekä hengityssuojista- koska corona leviää!

Muut maat pistävät rajoja kiinni ja Suomi esim lennättää porukkaa Suomeen suoraan pakolaisleireiltä, missä jyllää kaikki taudit. Suomalainen haluaa matkustaa tautialuilla, koska rajojen laittaminen kiinni on kauhian kamalaa...

Tälläisenä aikana korostuu kaksi ääripäätä. Osa ihmisistä linnoittuu kotiin säilykepurkkien kanssa ja osa haluaa pitää rajat auki kaikille tulijoille. Järkevä keskitie ei onnistu. 

Nyt ei ole pakko matkustaa tautikeskittymä aluille (jokuhan sen tuo tullessaan...) ja peskää käsiä ja älkää sorkkiko silmiä, nenää tai suuta. Suurinman osan tartuntataudeista laitamme itse kehoomme omin käsin.

Elämisen kuolleisuus on 100%. Jospa kuitenkin elettäis järkevästi?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini