Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:283856 kpl

Pikakysely

Hyttysiä on suojeltava!

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Uusi ratkaisu

Keskiviikko 11.3.2020 klo 0:47 - Pia P


EU:lta odotetaan ratkaisua pakolais-, siirtolais- ja turvapaikanhakijakriisissä. On odotettu jo monta vuotta.

Suomi nykyhallituksen ideologiapoliktiikan takia ottaa 175 ... Ööh, ensin ne oli syyrilaisia pikkuisia orpolapsia Kreikan pakolaisleiriltä, nyt he ovat jo lapsia ja perheitä monen eri maan leireiltä. Harva Euroopan maa on innostunut taakanjaosta eli siirroista suoraan leireiltä maihin. Kuulemma nihkeys on oikeistopopulistisen syy. Syynä ei ilmeisesti voi olla, että Turkki käyttää ihmispoloisia  politiikan teko välineenä (kiristää vapaakauppasopimukisa, lisää rahaa ja viisumivapautta sekä lupaa edelleen tappaa kurdeja rauhassa) tai se, että syyrilaisena markkinoidut lapset olikin marokkolaista aikuisia miehiä...

Kun (vielä) ollaan luhistuvassa ja arvovallan menettäneensä EU: ssa, niin pitäisi siitä saada jotain hyötyä, eikös vaan? Kaikista hölmöintä olisi olla vaatimatta mitään EU:lta kun ollaan (vielä) siinä. Maksettaisiin vain?

Minun ehdotus EU:lle on, että sovitaan ensin turvapaikkahakijoiden saavat taloudelliset hyödyt ja hoiva kaikille EU maille yhtenäiseksi. Sillä tavalla loppuisi elintasoshoppailu ympäri Eurooppaa.

Kaikki tulijat pitää ensin tallentaa yhteis- Eurooppalaiseen rekisteriin: nimi, kuva ja sormenjäljet. Sen jälkeen oli mikä maa tahansa turvapaikkahakuprosessi olisi samanlainen. Eli asumisentaso olisi määritelty, vastaanottoraha olisi määritelty, ruokailukerrat per päivä olisi määritelty, hakuprosessin kesto ja päätöksen tekoaika olisi määritelty, valitustapa ja kerrat olisi määritelty, palautukset olisi sovittu ( esim kehitysmäärärahoilla voidaan vauhdittaa palautussopimusta- jos ei sopimusta, niin ei yhtään rahaa lähtömaahan). terveydenhoidon taso olisi sama joka maassa.

Eli "tulija" saisi saman standartikohtelun ja rahamäärät oli hän käsittelyssä missä maassa vaan. Mikä tasa- arvo! Hakumaan sosiaaliturva ei enää vaikuttaisi turvapaikkahakijoiden tukiin vaan kaikkia kohdeltaisi samalla tavalla.

Tärkeää olisi saada paperittomat pois Pohjoismaista. 

Etelä- Euroopan maatilat ei pyörisi ilman paperittomien työntekijöiden armeijaa... Ja ne työolot ja palkkaus on kuulkaas ihan orjamaista! Harva miettii, että Espanjan tomaatin on voinut kerätä paperiton henkilö. Eli osallistumme riistoon.

Pienenpiä tukija nyt maksavat maat tuskin suostuvat nostamaan. Eli silloin moni maa laskisi omaa hoivan- ja rahanjaon tasoa. Suomi varsinkin. Puuro on pahaa olisi jatkossa "onpa kiva saada edes puuroa."

Tämän Eurooppalaisen tasa-arvoisen ja tasapuolisen ehdotuksen tyrmäävät vihreät, vasemmisto ja demarit. Demarit ovat nyt niin Afrikassa oman komissaarin kanssa, että antaa olla vaan siellä... 

Asuinpaikoista tulee pulaa jos hallituksen kaavailemat sadat tuhannet lennätetään Suomeen. Eikös olis eri reilua, että asian kannattajat ottaisi kotiin vaikka per viisi vapaata neliö yhden pakolaisen. Jonossa eturivissä olisi ottamassa omaa pakolaismiestä pikkuisten villasukkien neulojat ja silakkaliike facesivujen 28 000 tykkääjää... Ajatelkaas miten monta kotipaikkaa olisi siinä.

Lopuksi coronasta. Ikävintä nykyajassa on, että Italian pankkikriisi taitaa laueta Euroopan pankkien syliin. Siitä on varoiteltu vuosia. Suomi ja suomalaiset pääsevät taas maksamaan!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini