Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:247452 kpl

Pikakysely

Hyttysiä on suojeltava!

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Osaaja

Maanantai 14.1.2019 - Pia P

IMG_3158.JPGEurooppa vuonna 2015 avasi portit. Ruotsi viimeisenä maana ennen pussinperä Suomea osti matkaliput  ja jopa ilmaiseksi kuljetti Tornioon turvapaikanhakijoita. Suomi toivotti heidät komeasti tervetulleeksi. Syyria oli sodassa ja pitihän auttaa Syyrian lapsia ja naisia.

.

Pääministeri Sipilä lupasi Kempeleen kotinsa, se kutsu levisi arabian kielisenä lähtömaissa. Ilmaista taloa ja eloa buustasi (vauhditti) vielä kuva suomalaisista vaaleista neidoista.  Suomen sotilaat kantoivat väsyneiden matkahenkilöiden laukut- olihan merimatka vaarallinen ja kävely Euroopan läpi oli ollut pitkä.

.

Ensinmäiset kuvat ei ollutkaan naisia, lapsia eikä syyrilaisia. Tulijat olivatkin mm. irakilaisia miehiä. No ei se haitannut. ihkua yhteisöllisyyttä pussikaljojen kanssa koettiin Helsingissä "meillä on unelma" - konsertissa. Se jälkeen puhallettiin pilliin - "peli poikki". 

.

Vokkien kiinteistöjen omistajat ja toimijat repivät ennätystuottoa. Piikki oli auki. Kylpylöissä lilluttiin ja ruoka tuli eteen. Kamala kokemus oli, että oli itse joutunut sänkynsä kokoamaan eli ei ollut valmiina. Onneksi siivoukseen ei tarvinnut koskea. Mutta ruoka oli pahaa, puuro ei kelvannut valittajamiehen mukaan koirille eikä sen alemmille eli naisille. 

.

Suomalaiset kotouttivat -satojen tuhansien eurojen hankerahoilla-viemällä miehiä päiväkoteihin. Suomea opeteltiin pää, peppu, olkapäät laululla. Yrittäjyyskin oli kunniassa, mattotehdas ei tosin innostanut kun myymättömästä matosta ei saanutkaan rahaa ja kaarnavene bisneksen kohdalla alkoi jo hitaammatkin suomalaiset sanomaan... mitä hittoa tämä on... Ei tullut siitä Suomen uutta vientituotetta, vaikka rahaa meni 150 000 €.

.

35 000 tulijaa mahtuu monta iloa, surua ja pahojakin tapahtumia. Kielteisiä päätöksien valituksia käsitellään oikeuksissa. Vokeissa tai jossain on tälläkin hetkellä 9000 kielteisen päätöksen saanutta, joista suurin osa aloittaa hakukierroksen alusta, koska sitä ei ole rajattu laissa.

.

Kansliapäällikkö Päivi Nerg kertoi haastattelussa, että kaikki tulijat tiedetään ja tunnetaan. Tosin Turun puukkomurhaajan henkilöllisyys selvisi vasta Saksan avulla. Ei ihan ollutkaan syyrialainen koulupoika, vaikka opiskeli yläasteella. 

Nyt tämä tuntija - osaaja Nerg tekee SoTe - uudistusta. Kuka luottaa, että pukkaa priima tulemaan kun näytöt turvapaikanhakijoiden kanssa on tämä mitä nyt tulee julki?

Tiedättekö, miten pääsee näin monialan osaajaksi? Kun on uskovainen (kristillisten Räsänen nimitti ministerinä Nergin kansliapäälliköksi.) ja jatkopesti tuli toiselta uskovaiselta (keskustan Sipilä nimitti hänet SoTe-asiantuntijaksi). Päivi Nergin koulutus on utaretutkija. 

En moiti Päivi Nergiä missään tapauksessa, on hienoa, että on kavereita ja usko kantaa vaikka mihin tehtäviin. 

Moitin suomalaista hyväsisko järjestelmää. Ehkäpä joskus osaaminen ja kyky olisi nimitysten takana.!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Virkahenkilö, turvapaikanhakijat, SoTe