Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:725666 kpl

Pikakysely

Oliko mun juttuja ikävä?

Metsässä ei soi

Maanantai 26.6.2017 klo 9.45 - Pia P

Suonenjoen metsäsoitto - puisto oli hyviä hanke. Suonenjoki kaipaa kaikenlaisia kulttuurihankkeita. Olin oikein iloinen hankkeen rahoituksesta, jossa ulkopuolisen rahoituksen lisäksi Suonenjoen kaupungin osuus oli vain 300 työtuntia.
Hanke lähti jostain syystä heti väärille urille. Tiedettiin, että tälläinen tulossa, mutta päätöksiä ei löytynyt pöytäkirjoista. Hankkeen sijoituspaikkoja tuli julkisuuteen kun eri paikkojen alueen naapurit pitkin joen vartta  saivat kuulemisiskirjeitä.
Suurin ongelma oli, että hankesuunnitelmassa kaupungille ilmestyikin kustannuksia, mihin ei oltu varattu ollenkaan rahaa. 
Kaupungin maksettavaksi olisivat jääneet esteettömän tien ja pysäköintialueen rakentaminen sekä soittimien pystyttäminen. Alue olisi vaatinut rakentamisen, sen ylläpitämisen, huoltamisen, korjaamisen ja siistinä pitämisen. Kaupungin olisi pitänyt myös sähköistää alue. Kameravalvontaakin suunniteltiin. 
Sokerina pohjalla oli hankkeen "äidin"  12 900 euron korvausvaatimus ja lupaus tulevista oikeustaisteluista kaupunkia vastaan.
Viisaampi väistää ja siksi esitin kaupunginhallituksen kokouksessa, että hankkeesta luovutaan. Kannatan jatkossakin Suonenjoen kaupungin kultuurihankkeita- avoimen  ja kustannusrehellisen päätöksen teon kautta.
Veljeskodin asukaat ovat toivoneet istumaryhmää rantaan.. Suonenjoen kaupungilta olisi löytynyt salarahaa heti hankkeeseen, muttei tähän päivään mennessä ulkopöytään ja tuoleihin . Ehkäpä tässä olisi arvokeskustelun paikka? 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suonenjoki, metsäsoitinpuisto, hanke, kulttuuri