Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:446719 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Pääsitkö kotiin?

Keskiviikko 17.3.2021 - Pia P

MeToo - kampanja saa jatkoa. Nyt kysytään, että pääsitkö kotiin? 
Suomalainen nainen kokee todella paljon väkivaltaa, 49% tutkimuksen mukaan. 

Siihen perustuen on tehty uusi kampanja, "pääsitkö kotiin?" Miesten pitää mennä kadun toiselle puolelle kun kohtaavat naisen. Naisten pitää saada kulkea rauhassa. Mies on paha.

Istukaahan alas! Nyt ei tule yleistä höpinää...

Kuka kasvattaa miehet? Kuka opettaa miten naisiin ja yleensä ihmisiin suhtaudutaan? Kuka opettaa ja kannustaa empatiaa? Kuka opettaa hyvät käytöstavat? Kuka opettaa toisen koskemattomuuden kunnioituksen?

Kuka on estänyt miehiä olemaan lastensa lähellä. Harva nainen menee vanhenpain vapaalla töihin ja antaa miehen olla vauvan kanssa kotona. Niin harva, että tätä aletaan pakottaa lailla -miehille oikeus olla vauvansa kanssa. Entäs kun tulee parisuhde ero? Kuka haluaa lapset itselleen? 

Reilun vuoden iässä poikalapset (kuten tytötkin) kiikutetaan varhaiskavatuksen pariin eli päiväkotiin. Kumpaa sukupuolta siellä on enempi? Poikaa kasvattaa ja hoitaa varhaiskasvatuksen ammattilaiset. 

Seuraavaksi on koulumaailma. Kukas siellä nuoria ohjeistaa ja opettaa?  Ehkä harrastuksissa ja ehkä kotona voi nuori mies tavata miehiä.

Jos tulee ongelmia perheelle tai lapselle, niin sosiaalipuoli tai lastensuojelu tulee mukaan. Kumpaa sukupuolta suurin osa työntekijöistä on?

Eli vauvasta peruskoulun loppuun voi urospuolinen ihminen olla vain naisten keskellä. 


Sitten on kyllä perheitä, jossa mies on tasavertainen vanhempi - onneksi. Ja nykyaikana yhä enempi.

Ja sitten niistä pojista tuleekin yhtäkkiä naisia hakkaava ja raiskaajia sovinistisika miehiä? Ulkoavaruudestako ne tulee? Vai onko ne miehet samoja mitä naiset ovat koko ajan ympäröinneet? No nyt joku muistaa ulkomaiset raiskaajat ja vaimonhakkaajat... Niinpä, kukas heillä hoitaa lapset, mies ei kuulkaas osallistu mitenkää.

No, nyt sitten joku sanoo, että pojat oppii huonoille tavoille jos perheen isä ei kunnioita äitiä. No sanotaan kumppani ei kunnioita kumppania. Kuka sellaisen elämän hyväksyy? Äiti tai se kumppani, joka jää huonoon suhteeseen. Älkää uskotelko itsellenne, että lasten takia ei voi erota. Kyllä, se on vanhempien vastuulla turvata lapsille hyvä ja turvallinen lapsuus ja nuoruus.

Samalla kun syyllistetään kaikki miehet pahikseksi, niin syyllistetään myös hyvät miehet. 

Naiset, kannetaamme me vastuu ja opetetaan omat lapset tavoille. Oli ne mitä sukupuolta tahansa.  

Ei se mies ole yhtäkkiä olento, joka vaan alkaa hakkaamaan ja raiskaamaan naisia. Kyllä hänen lähellä vauvasta lähtien on ollut monta naista ja miestäkin - monta tilaisuutta opettamassa toisen kunnioitusta ja ihmisyyttä.

No ei se näin yksinkertaista ole, mutta hyvä alku Parempaa huomiseen. Parempi kuin se,että syytämme miehiä.

jk. Naisetkin hakkaa... toisiaan ja omia miehiä. Valitettavasti, siinäkin on työn sarkaa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kampanja, pääsitkö kotiin, väkivalta, naiset