Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:446718 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Pääsitkö kotiin?

Keskiviikko 17.3.2021 - Pia P

MeToo - kampanja saa jatkoa. Nyt kysytään, että pääsitkö kotiin? 
Suomalainen nainen kokee todella paljon väkivaltaa, 49% tutkimuksen mukaan. 

Siihen perustuen on tehty uusi kampanja, "pääsitkö kotiin?" Miesten pitää mennä kadun toiselle puolelle kun kohtaavat naisen. Naisten pitää saada kulkea rauhassa. Mies on paha.

Istukaahan alas! Nyt ei tule yleistä höpinää...

Kuka kasvattaa miehet? Kuka opettaa miten naisiin ja yleensä ihmisiin suhtaudutaan? Kuka opettaa ja kannustaa empatiaa? Kuka opettaa hyvät käytöstavat? Kuka opettaa toisen koskemattomuuden kunnioituksen?

Kuka on estänyt miehiä olemaan lastensa lähellä. Harva nainen menee vanhenpain vapaalla töihin ja antaa miehen olla vauvan kanssa kotona. Niin harva, että tätä aletaan pakottaa lailla -miehille oikeus olla vauvansa kanssa. Entäs kun tulee parisuhde ero? Kuka haluaa lapset itselleen? 

Reilun vuoden iässä poikalapset (kuten tytötkin) kiikutetaan varhaiskavatuksen pariin eli päiväkotiin. Kumpaa sukupuolta siellä on enempi? Poikaa kasvattaa ja hoitaa varhaiskasvatuksen ammattilaiset. 

Seuraavaksi on koulumaailma. Kukas siellä nuoria ohjeistaa ja opettaa?  Ehkä harrastuksissa ja ehkä kotona voi nuori mies tavata miehiä.

Jos tulee ongelmia perheelle tai lapselle, niin sosiaalipuoli tai lastensuojelu tulee mukaan. Kumpaa sukupuolta suurin osa työntekijöistä on?

Eli vauvasta peruskoulun loppuun voi urospuolinen ihminen olla vain naisten keskellä. 


Sitten on kyllä perheitä, jossa mies on tasavertainen vanhempi - onneksi. Ja nykyaikana yhä enempi.

Ja sitten niistä pojista tuleekin yhtäkkiä naisia hakkaava ja raiskaajia sovinistisika miehiä? Ulkoavaruudestako ne tulee? Vai onko ne miehet samoja mitä naiset ovat koko ajan ympäröinneet? No nyt joku muistaa ulkomaiset raiskaajat ja vaimonhakkaajat... Niinpä, kukas heillä hoitaa lapset, mies ei kuulkaas osallistu mitenkää.

No, nyt sitten joku sanoo, että pojat oppii huonoille tavoille jos perheen isä ei kunnioita äitiä. No sanotaan kumppani ei kunnioita kumppania. Kuka sellaisen elämän hyväksyy? Äiti tai se kumppani, joka jää huonoon suhteeseen. Älkää uskotelko itsellenne, että lasten takia ei voi erota. Kyllä, se on vanhempien vastuulla turvata lapsille hyvä ja turvallinen lapsuus ja nuoruus.

Samalla kun syyllistetään kaikki miehet pahikseksi, niin syyllistetään myös hyvät miehet. 

Naiset, kannetaamme me vastuu ja opetetaan omat lapset tavoille. Oli ne mitä sukupuolta tahansa.  

Ei se mies ole yhtäkkiä olento, joka vaan alkaa hakkaamaan ja raiskaamaan naisia. Kyllä hänen lähellä vauvasta lähtien on ollut monta naista ja miestäkin - monta tilaisuutta opettamassa toisen kunnioitusta ja ihmisyyttä.

No ei se näin yksinkertaista ole, mutta hyvä alku Parempaa huomiseen. Parempi kuin se,että syytämme miehiä.

jk. Naisetkin hakkaa... toisiaan ja omia miehiä. Valitettavasti, siinäkin on työn sarkaa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kampanja, pääsitkö kotiin, väkivalta, naiset

Ole rohkea!

Sunnuntai 11.12.2016 klo 15:40 - Pia P

Perussuomalaiset Naiset ry on Perussuomalaiset puolueen naisjärjestö. Yhdistys vietti tänä vuonna 20- vuotisjuhlia.

Marja-Leena Leppänen on ollut yhdistyksen puheenjohtajana kunnioitettavat 17 vuotta. Kukaan ei ole haastanut häntä ennen puheenjohtaja kisassa vaan hänet on aina nimetty ilman vastaehdokasta seuraavan vuoden puheenjohtajaksi. 

Yhdistyksen pitää olla sellainen ja toimia niin, että puheenjohtajaksikin pitäisi olla halua. Mitä kertoo yhdistyksestä jos vuodesta toiseen kaikki jatkuu ennallaan - syystä tai toisesta?

Kuntavaalien läheisyys ei ole syy tai este muutokselle. Demokraattisessa maassa on aina erilaisia vaaleja. Vaalit ovatkin polittisen toiminnan rytmittäjä. 

Minua pyydettiin asettumaan ehdolle ja suostuin pitkän harkinnan jälkeen. En epäillyt omia kykyäni puheenjohtajana vaan kunnioitan niin paljon Leppästä pitkästä urasta politiikassa.

Kiitän kauniista kannatuspuheista. Kiitän saamastani tsemppiviesteistä ympäri Suomen.

Olin rohkea! Asetuin ehdolle Perussuomalaiset Naiset ry:n vuoden 2017 puheenjohtajaksi 10.12.2016 Kajaanissa yhdistyksen syyskokouskessa.

Marja-Leena Leppästä esitettiin myös. Puheenjohtajasta äänestettiin ja Leppäsen voitti ääni 25-16. 

Olen tyytyväinen ja iloinen, että lähdin ehdolle- tein siinä historiaa.  Ja mikä äänitulos ensikertaiselle!

Iso kiitos kaikille - esittäjälle, kannattajille ja äänestäjille. Teimme historiaa!

Samassa kokouksessa minut valittiin jatkamaan viidettä vuotta Perussuomalaiset Naiset ry:n hallituksessa.

Olkaa Tekin rohkeita päätöksissä ja teoissanne!

Onnea Marru, tuen edelleen täysillä Sinua!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: PerusNaiset, puheenjohtajuus

2,5 v vanha kirjoitus ja silti ajankohtainen!

Perjantai 5.9.2014 - Pia P

Perussuomalaiset haluavat oikeudenmukaisen, tasa-arvoisen ja turvallisen Suomen suomalaisille.
Monet naiset ovat liittyneet puolueeseen nykyisen hallituspolitiikan takia, he ovat ”heränneet” poliittisesti.
Osa naisista ovat joko kovan tai tapahtumarikkaan elämän ansioista tulleet perussuomalaisiksi. Osa on jopa synnynperintönä kasvaneet perussuomalaisiksi. Jotkut ovat viisastuneet - vaihtaneet puoluetta paremmaksi. Entinen puolue pettänyt joko sorsimalla naisia tai politiikka ei vastannut puheita.

PerusNaisia on kaikennäköisiä ja -ikäisiä. Toimimme yhteiskunnassa eri asemissa erilaisissa ammateissa. Meillä on vapaa-ajan harrastuksia ja velvoitteita.

Kaikilla kuitenkin yhteistä halu vaikuttaa paremman tulevaisuuden puolesta. Emme halua jättää perinnöksi lapsille miljardivelkaa muiden maiden tukemisen takia. Haluamme hoitaa lapset, vanhukset ja muut avuntarvitsijat kunniallisesti ja parhaimmalla tavalla.

Haluamme pitää Suomen tasa-arvoisena asuinpaikasta tai varallisuudesta huolimatta. Emme halua, että paremminvointivaltio koskee vain hyvätuloisia kaupunkilaisia. Meitä asuu maalla paljon. Meitä asuu kaupungeissa paljon. Jokaisella on silti oikeus saada palvelut kohtuullisen matkan päästä.

Haluamme pitää Suomen turvallisena. Olemme huolissamme maanpuolustuksen, poliisin ja terveydenhuollon alasajosta. Turvallinen Suomi on kaikkien suomalaisten oikeus.

PerusNaiset eivät rieku julkkubileissä eikä meistä saada lööppejä. Me olemme tavallisia tai oman tien kulkijoita, olemme naisia, puolisoita, äitejä ja mummoja.

Me olemme naisia, jotka vuodesta toiseen tekevät puoluetyötä yhteisen hyvän vuoksi arjen pyörittämisen ohella. Me olemme uusia tulokkaita, jotka innosta puhkuen haluamme mukaan tekemisen meininkiin.

Käytämme paljon kuntapalveluita. Me tiedämme paremmin millaisia niiden pitäisi olla, jopa paremmin kuin monet nykyiset päättäjät joilla on varallisuutta ostaa palvelut rahalla. Ei silloin peruskuntapalveluiden kehittäminen kiinnosta.

Organisoimme kotona ja töissä monta eri asiaa samaan aikaan ja ymmärrämme rahan ja varsinkin sen niukkuuden päälle - pärjäämme sillä varmasti politiikassa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Perusnaiset, politiikka

NYTKIS

Keskiviikko 12.9.2012 klo 7:32 - Pia P

Olin 8.9.2012 Savon NYTKIS- keskustelupaneelissa Perussuomalaisten edustajana. Paneelin aiheena oli maahanmuuttajien kotouttaminen ja kielitaidon ja kielenopetuksen merkitys.

Jokaisesta puolueesta (paitsi RKP) oli edustaja ja keskustelu sujui leppoisasti eteenpäin. Kukaan ei vastustanut maahanmuuttojien kieliopintoja.

Olen ollut kahdeksan vuotta Helsingin kaupungilla töissä. Vastasin työpaikkakouluttajana myös maahanmuuttajien työssäoppimisesta omassa yksikössäni. Sijaispalvelutyöntekijöistä siivouspuolelle oli 95% somalimiehiä.

Lapseni olivat Myllypuron koulussa, jossa on hyvin paljon maahanmuuttajia- taitaa olla top3 eri kansalaisuustilastossa. Olin koulun vanheinpainneuvoston hallituksen jäsen.

Kavereitani on mennyt naimisiin ulkomaalaisen kanssa, joten puolisoista on tullut maahanmuuttajia Suomeen. Kotouttaminen on paperilla laki- ja asetusteksteissä ihan erilaista kuin käytännössä.

Näin elämän ja käytännönkokemuksella maahanmuuttajien kotouttamisesta ja kieliopinnoista keskusteleminen on helppoa. Aihe on hyvin tärkeä ja ajankohtainen.

Kerroin paneelissa käytännön ongelmista ja byrokratian vaikeuksista. Maahanmuuttajanaisten kieliopintoihin pitää kiinnittää enenmän huomiota. Naiset jäävät helposti syrjään pienten lasten, iän tai mies hoitaa kaiken - kulttuurin takia. Kielitaito ja ammattiopinnot ovat varmin tie kotouttamisen onnistumiseen.

Ulkomaalaistaustaiset paneelisti kertoivat, että he haluavat oppia suomea, maan tavat ja noudattavat Suomen lakia.

Perussuomalaiset eivät ole rasisteja. Olemme maahanmuuttorealisteja. Suomalaisessa yhteiskunnassa pitää säilyttää sananvapaus ja oikeus omiin mielipiteisiin. Ketään loukkaamatta ja kenenkään loukkautumatta.

Hieno keskustelu ja kiitos kaikille osallistujille!


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: politiikka, naiset, tasa-arvo, maahanmuutto