Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:725635 kpl

Pikakysely

Oliko mun juttuja ikävä?

Mä oon hyvis

Sunnuntai 7.11.2021 klo 22.01 - Pia P

 Siisku mä niiku suojelen maapallon- meidän ainoota niiku tärkeetä, niin mä siis mä esitin, et niiku nyt loppuu lihan syönti ja maidon juominen, yöks vauvalehmän juomaa niiku.

Mä en niiku jaksa kävellä istumaan Manskulle niiku, muta siks mä keksin, et nyt tehdään niiiin iso päätös et mä voin lentää intiaan joogaamaan muiden niiku tiedotavien kanssa niiku. Mutsi lupas maksaa kun se saastuttaa luontoa niiku jollain ajaa bensa-autolla ja tekee mainoksia jossain boring töissä jotain karseita ruokakuvia niiku eläimistä. 

Mut onneks tarjotaan ekokahvia ja -teetä, luomubanaaneja jne.mäkin voin syödä jotain niiku. Jossain missä mä niiku oon.

Joo, Helsingin kaupunki teki päätöksen, ettei kaupunki tarjoa lihaa eikä lehmän maitoa, paitsi kuninkaille ja muille herroille.

Miksi tarjotaan kahvia - se on ihan sama millä tyylillä viljelty, koska sen kuljetus Suomeen laivoilla on hyvin saastuttavaa sekä sen valmistus (paahto) hyvin paljon energiaa vaativaa? Kaurajuoma ei kuittaa hiilijälkeä. koska kaurajuoman hiilijälki on myös iso.

Kahvin/teen tilalla voisi Helsingin kaupunki tarjoata vaikka puolukkamehua tai villiyrtti -teetä, huom- suomalaista.

Banaani ei ole välttämätöntä - tilalle kotimaista omenaa. Samoin pois avokado, soija, pähkinät, riisi jne.

Sitten vasta voitaisiin puhua päätöksistä, jolla olisi merkitystä. Tosin ei oikeasti yhtään mitään ilmaston kannalta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsinki, ilmasto, liha, maito, päätöksen teko

Illan mietteitä

Maanantai 23.11.2015 - Pia P

Suonenjoen vanha lukiorakennus

Suonenjoella vanha lukiorakennus oli niin huonokuntoinen, että lukio piti siirtää ja rakentaa/korjata entisen ammattikoulun tiloja. 

Sen päätöksen -todennäköisesti - tukena oli lukiorakennuksen kuntoarvio. Nyt vanha lukiorakennus on muutaman vuoden tyhjillään olon ja muutaman vuoden muun vajaakäytön tervehtynyt/parantunut/korjaantunut. Kuin taiasta.

Nyt jo siis kerran tyhjennetty/hylätty ja purkutuomion saanut rakennus kelpaa reilun 70 oppilaan alakoululaisten väistötilaksi. Rakennuksen ihmekorjaantumisen aiheutti todennäköisesti tieto siitä miten kalliita kouluparakkirakennusten vuokra on.

väistötilasuunnitelman teki koulunkorjaustyöryhmä ja kaupunginhallitus on käsitellyt sen.

Suonenjoen päätöksen tekoa

Suonenjoen hätämajoituskeskus muuttuu joulukuun alussa vastaanottokeskukseksi eli VOKiksi. Lehdestä olemme lukeneet, että Suonenjoen kaupunki on suunnitellut kouluratkaisut.

Laki turvapaikkahakijalasten opiskeluoikeudesta määrää esi- ja peruskouluopetuksen järjestämisestä. Suonenjoella virkamiehet ovat lain velvoittaneina suunnitelleet ko lasten koulupaikat. Asiaa ei ole päättäneet koululautakunta, kaupunginhallitus eikä valtuusto. Mikä merkitys luottamushenkilöillä on? Se, että he saavat todeta kokouksissa miten menot ovat alkaneet kasvaa. Opettajia ja avustajia tarvitaan monta henkilöä. Ensi vuodeksi tehdään lisäbudjetti.

Valtion pitäisi korvata kustannuksia siis kustannuksia ei kustannukset. Ja milloin? Ja minkä verran? Ja minkä aikaan?

Mitä turvapaikanhakijoille tapahtuu ensi vuonna

turvapaikkahakemuksia käsitellään asianmukaisesti. Hakijoita on jo tänä vuonna tullut noin 30 000 ja koko ajan tulee lisää hakijoita. Lähtömaita luokitellaan uudelleen turvallisuustilanteiden muuttuessa ja palautussopimuksia neuvotellaan. Tällä hetkellä palautusprosenttiarvio on 60-70%. Yksinäiset miehet tietyiltä Irakin alueelta saavat todennäköisesti kielteisen päätöksn. Alaikäiset lapset ja lapsiperheet saavat todennäköisemmin turvapaikan.

Mitä sen jälkeen? Kielteisen päätöksen saaneet yritetään saada maasta pois. Jos palautusopimusta ei ole, niin ihmistä ei saada pois Suomesta, jos hän ei lähde vapaaehtoisesti. Meille jää paljon ihmisiä, jotka pitää elättää, asuttaa ja kouluikäisillä on opiskeluoikeus niin kauan kun ovat täällä- vaikka siis saivat kielteisen päätöksen.

Myönteisen päätöksen saaneet ovat kunnan asukkaita ja kaikki kunnan palvelut ovat heidän käytössä. Lapset päiväkotiin (turvapaikanhakijoilla ei ole tätä oikeutta), asunnot pitää olla ja perustoimeentulo. Sosiaalitoimi voi myöntää harkinnan varaista toimeentulotukea asunnon huonekaluihin yms peruskotitarvikkeisiin. Opiskeluoikeus alkaa koskemaan toisen asteen opintoja eli lukio ja ammattikoulut saavat lisää opiskelijoita.

Kunnan terveyspalvelut ovat uusien kuntalaisten käytössä. Samoin kotouttamispalvelut ja kieliopinnot järjestää kunta.

Tämän kaiken tarjoaa suomalainen veronmaksaja, joko kunnan tai valtion kautta. Maksaja on sama. 

Moni sanoo, että maahanmuuttajat muuttavat pois esim Suonenjoelta - isonpiin kaupunkeihin.siis mihin?Joka paikka on täynnä. Kaikissa isoissa kaupungeissa on jo nyt pitkät vuokra-asuntojonot. 

Terroristijahti aiheuttaa turvattomuutta?

Ei. Terroristit aiheuttaa turvattomuutta. Terroristiteot aihauttaa turvattomuutta - kuolemia, loukkaatumisia ja ainetuhoja. Mitä hyvää toi vapaa liikkuvuus ja avoimet rajat?

Me suomalaiset tarvitsemme suojaa ja turvaa. Sen saa valvonnalla ja rajoittamalla.

SPR toimivalta ja asema sekä asenne

SPR johtaja ilmoitti, että suomalaisten on nyt vain sopeuduttava tähän maahanmuuttomäärään. SPR on maahanmuuttoviraston yhteistyökumppanina avanut moniin kuntiin vastaanottokeskuksia. Kunta, kuntalaiset, päättäjät, poliisi yms saa lukea lehdistä, että on avattu vok tai hätämajoituskeskus. SPR ei tarvitse kertoa mitään kenellekään mitään. Toimintapa menee ohi kunnallisen itsemääräämisoikeuden.

SPR johtaja oli mm Ruotsissa diplomaattina. Yllättäen hyvät välit Ruotsiin helpotti (aiheutti) ennennäkemättömän turvapaikkavyöryn Suomeen, jossa yllättäen ? SPR sai hyvän bisneksen turvapaikkahakijoista. Mikään muu järjestö ei olisi saanut tälläistä määrää ilmaisia työntekijöitä töihin. Liekö tämä tarina totta?

Naiset kokevat turvattomuutta

Pariisin terroristiteot ja sen jälkeiset tapahtumat ovat haastattelujen mukaan aiheuttaneet pelkoja ja turvattomuutta suomalaisissa naisissa. Hmm, toivottavasti ei samoissa, jotka ovat tanssineet yms vastaanottokeskuksissa. Tuleehan siitä varmaan aika epävarma olo, jos markkinointiin syyrialaisten lapsiperheiden auttamisen tarvetta ja totuus olikin satojen irakilaisten miesten jäljeltä vessojen siivoamista.

Lunta

Kiva kun on lunta. Olkaa silti varovaisia kun on liukastakin!

Suonenjoen kohtalo

lakisääteinen kuntajakoselvitys ei tuonnut Kuopio- Siilinjärvi- Suonenjoki kuntaliitosta eli uutta Kuopiota. Yllättäen ? Siilinjärvellä ja Suonenjoella on nyt Pohjois-Savon eniten kunnalta kyselemättä tulleita turvapaikanhakijoita. Molemmilla on kohta omat VOK.

Jos ei neuvotteluilla, niin rahalla. Tässä tapauksessa rahan puutteella. 

Suonenjoki ei selviä uusista velvotteista. Ei säästämällä, leiikkamalla, supistamalla, lopettamalla  ja kuntalaiset äänestävät jaloilla (muuttavat pois)  jos veroprosenttia nostetaan. 

Onko oikein, että toisella kädellä karsitaan toisilta  ja toisella kädellä annetaan toisille?

Toisilta voidaan ottaa pois, lisätä ja leikata ja toisille vain annetaan, koska heillä ei ole mitään leikatavaa tai verotettavaa. Kuntalaiset nousevat vielä kapinaan! 

Teemme mitä ja miten paljon tahansa, niin mikään ei tule riitämään. Tulemme anomaan, että joku meidät ottaa.

Kannattaisko miettiä ratkaisuja tämän ajatuksen pohjalta? Laittaa kaikki kuntoon. Rakennuksia ei voida viedä pois täältä, esim urheiluhallia.

SoTe tuo helptuksen Suonenjoen sosiaali- ja terveysmenoihin aikanaan. Koulupuoli jää vielä kunnan maksettavaksi.

valtio ei kykene mitenkään hoitamaan tätä velvoitetta ilman, että sitä maksutaakkaa sysätään kunnilla. On itsepetosta ajatella, että valtio maksaa kaiken jatkossa.

Muistutan vielä, että syyllisiä tms tähän ei ole turvapaikanhakijat tai majoitustilan yrittäjät. Heitä ei pidä syyllistää, toisilla on lain mukaan oikeus hakea turvapaikkaa ja toiset ovat lain mukaisia yrittäjiä.

Syyllinen on tässä hetkessä huonosti sopiva turvapaikkahakusysteemi-sopimus ja varsinkin kykenemättömyys muuttaa sopimuksia. Sopimuksia voidaan muuttaa tai perua - ajatella!

Syyllisiä eivät ole myöskään perussuomalaiset. Olemme yrittäneet varoitella tästä vuosia, mutta kukaan ei uskonut. Kun paperittomille yritettiin saada ilmaista terveydenhuoltoa niin peruste oli, että kuka nyt tänne Pohjolan perukoille tulisi...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suonenjoki, vok, päätöksen teko

Sopuisa Suonenjoki

Tiistai 2.10.2012 klo 11.16 - Pia P

Tulevaan Suonenjoen kaupunginvaltuustoon on toivuttu, että se pysyisi sopuisana. Tähän asti valtuusto ja hallitus on sopuisasta päättänyt kaupungin asioista.

Avataan vähän tätä sopuisaa päätöksen tekoa:

- On helppo olla sopuisa kun jakaa hyvää.On ollut mukava jakaa rahaa velaksikin. Suonenjoki on ajettu  kriisikunnan partaalle. Nyt loppui rahat ja samalla mielenkiinto luottamustoimiin.

- Päätöksen teon vaikeus. Jäteveden puhdistamo on toiminut jo vuosia rahalla, kun on maksettu lisäaikakorvauksia ja hätähätäkorjauksia. Uusi puhdistamo olisi pitänyt rakentaa kymmenen vuotta sitten. On paljon sopuisanpaa vetkutella ja lykätä tärkeitä päätöksiä.Nyt on menossa kalliit pakkopakko- teot.

- Päätökset ovat olleet hyviä ja ehdottomia. Ensin ollaan pakkopakko- päätös tehty ja sitten sopuisasti vaihdettu uuteen. Tämä sopuisa menettely ei ole lisänyt kaupungin mainetta luotettava sopimuskumppanina. Jos tehdään päätös, vaikka se pakkopakko, niin kannattaisi pysyä siinä. Ehkäpä se päättäjien maine luotettavana kasvaisi siinä.

- On sopuisaa olla päättämässä jotain, mikä vaikuttaa todella hyvälle. Mutta mikä se oikeasti on ja hintakin jäi vähän epäselväksi... Esim. vaikka Savon kuituverkko Oy:lle rahan anto ja sopimuksen teko..

- Päätäjien jääveydet ja sitoumukset. Onhan se sopuisaa kun molemmat puheenjohtajat ovat kaupungin johtavia viranhaltioita. Ja moni muukin sopivasti valvoo päätäjänä omaa työpaikkaansa. Tai on päättämässä lautakunnassa  oman kiinteistön vuokraamisesta kaupungin laskuun.

- Vahvat kaupunginjohtaja ja puheenjohtajat. Kaikki ei taida uskaltaa avata suuta tai olla eri mieltä edes valtuustokokouksissa...

- Vahva ryhmäkuri, joka ulottuu yli puoluerajojen. Aika outoa olla yksityisesti eri mieltä, jos äänestää toisella tavalla päättäjänä.

Mutta mihin se sopuisuus päättyy?

Hallitus leikkasi kuntien valtionosuudet ja pakkoliittää Kuopioon. Harva päättäjä haluaa olla lakkauttamassa omaa kotikuntaansa eikä leikkaminen ja lopettaminen ole kivaa.

Vastuunkantajien kotiintulo aika täyttyi niin, ettei halua olla edes ehdokas.

Ps. Keskustan kansanedustaja kehui Suonenjoella 5.10, miten keskusta on saanut aikaa: uimahallin, palvelut yms. Jos keskusta on vain kaiken hyvän takana, niini kuka ilkimys on tehnyt kaupungille isot velat?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suonenjoki, päätöksen teko

Suonenjoen Linja-autoasema

Lauantai 25.8.2012 klo 8.02 - Pia P

Kiitos Suonenjoen Teboil, jossa sain hyvää linja-autoihin liittyvää neuvontaa. Sain selville bussin aikataulun, sain jopa aikatauluoppaan mukaan ja kerrottiin, että pysäkki on Teboilin pihassa ja sisällä sai odottaa.

Eikös nämä ole linja-autoaseman tunnusmerkit? Samasta paikasta löytyy myös matkahuollon palvelut. Hienoa, että Suonenjoella joku yrittäjä alkoi siihen ja siten on tällä hetkellä matkahuoltopalvelut ja linja-autoasema.

Suonenjoen kaupungin tekniselle lautakunnalle Teboil on ilmoittanut, että se ei harjoita linja-autoasematoimintaa. 14.8.2012 tekninen lautakunta päätti Teboilin lausunnon sekä huoltoasemilla yleisen matkahuollon toiminnan pohjalta, ettei tämä linja-autoasemana toimiminen ei ole linja-autoasematoimintaa. Nykyisella kaavalla paikka ei ole linja-autoasema. "Alueen käyttö linja-autoasemana edellyttää kaavamuutosta, sillä sitä ei voida katsoa voimassa olevan kaavan mukaiseksi toiminnaksi." (Suora lainaus pöytäkirjasta 14.8. tekninen lautakunta.)

Kritisoin tässä Suonenjoen päätöksen tekoa, toivoisin että lautakunnat lausuntojaan tehdessä kaupungin hallitukselle ryhdistäytyvät ja alkaisivat oikeasti miettimään näitä päätöksiä ja tutkimaan hieman taustoja. Varsinkin tekninen lautakunta: nyt joku joutuu noudattamaan jotain esim. kaavaa pilkulleen ja jotain taas katsotaan sormien läpi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: päätöksen teko, kaava