Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:701542 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Syylliset vanhemmat

Torstai 21.3.2013 klo 11.18 - Pia P

Viime aikoina kansan paheksuva katse on siirtynyt vanhempiin, jotka pitävät aina  lapsiaan päivähoidossa, jopa kesäloma-aikana.

Hesarin pääkirjoituksessa vedottiin tutkimukseen, jossa Lohjan lapsista on 10 % koko vuoden hoidossa. Perussuomalaisten valtuutettu Lohjalta kertoo, että oikeasti Lohjalla on heinäkuussa 10 lasta hoidossa. Hieno tutkimus - mitäs väliä jos lkm ja % -menee sekaisin?

Kesäajan päivähoito on erilaista. Lapsia kootaan päivystäviin hoitopaikkoihin. Hoidossa on vieraat lapset yhdessä vieraiden hoitajien kanssa vieraassa paikassa. Moni vanhenpi tekee kaikkensa, ettei joudu laittamaan lastansa tälläiseen heittopussi -sijaisjärjestelyn sijaispaikkaan.

Kunnat yrittävät parhaansa tehdä, että hoitajien lomat pyörivat ja päiväkoditkin pitäisi edes kerran vuodessa suursiivota (esim. lattian vahaus ja ikkunan pesu) ja samalla lapset tulisivat hoidettua.

Mutta ketä nämä "kurjat vanhemmat" ovat, ketkä tuovat lapset hoitoon heinäkuussa tai edes koko kesäaikana?

- Vanhempia, joilla ei ole lomaoikeutta. Esim työsuhde alkanut keväällä.

- Vanhempia, jotka opiskelevat ja joiden on tienattava rahaa kesän aikana tai pakollinen harjoittelujakso on kesän aikana

- Pätkätyöläiset. Työtä on pakko ottaa silloin kun sitä saa, esim. toisen kesäloman aikana. Pätkätyöläisten lomaoikeus maksetaan rahalla joka jakson lopulla. Ja uusi työ on otettava vastaan kun sitä tarjotaan. Hyvin yleistä ravintola-alalla tai hoitotyössä.

- Lastensuojelulliset tai muuten tuen tarpeessa olevat perheet.Vanhempi voi olla masentunut, sairas tms. ja lapsen etu voi olla parenpi olla hoidossa kuin kotona. Kunnalle hyvin paljon halvenpi ratkaisu kuin sijoitukset tms.

- Ja ajatelkaa, vanhempien loma voi olla jopa kesäkuussa tai elokuussa. Ei kaikki voi pitää lomia heinäkuussa juhannuksen jälkeen!

- Vähäinen joukko on myös vanhempia, jotka vievät oikeasti lapsen tarhaan kesälomallaan. Mielestäni lapsen paras paikka on silloin hoidossa kun vanhempansa luona, joka ei halua tai jaksa lastansa hoitaa. Toivottavasti tälläiset perheet osaavat hakea ja saavat muutakin apua.

Ensin Suomeen saatiin päivähoito-oikeus, melkeinpä pakko, koska kotihoitoa tuetaan niin vähän rahallisesti. Ja nyt syyllistetään vanhempia, jotka joutuvat sitä käyttämään!

Hallituksen suosikkikohteet, keneltä leikataan ja ketä syyllistetään:: lapsiperheet, vanhukset, sairaat ja opiskelijat! Hesari tukee pääkirjoituksilla tätä linjaa,

Siinäpä ne kohteet, kun budjettiriihi julkistetaan!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: subjektiivinen päivähoito-oikeus, kesäloma, syyllistäminen

Kansalaisen perusoikeudet

Torstai 11.10.2012 klo 9.51 - Pia p

Suomen kansalaisen perusoikeuteen eivät kuulu puhelin eikä tietokone nettiyhteydellä -eikä tosin pankkitilikään. Näitä Suomen valtion ei tarvitse turvata lain mukaan suomalaisille. Siihen vedoten puhelin tai tietokoneen-nettiyhteyden kuluja ei oteta huomioon toimeentulolaskelmissa, vaan kaikista köyhimmät tai muuten avuntarvitsijat maksavat nämä ruokarahastaan. Tai ovat ilman.

Suonenjoella työvoimatoimisto ja ulosottovirasto siirtyvät palvelemaan ajanvarauksella, joka tehdään puhelimen tai sähköisen yhteyden välityksellä tai kokonaan sähköiseen asiointiin. Kaikista heikommassa asemassa olevilta tämä asiointi on siten mahdotonta. Kirjastossa on ilmainen nettiyhteyteys, mutta harva haluaa hoitaa avoimessa tilassa hyvin henkilökohtaisia asioita. Matka ja sen kustannukset Kuopioon vievät viikon ruokarahat minimirahoista.

Onko valtion virastojen tarkoitus päästä asiakkaista eroon? Tapa se on tämäkin säästää, palveluja on, mutta niitä tarvitsevat eivät voi niitä käyttää. Palvelut ovat Kuopiossa ja Suonenjoella ollaan lukkojen takana, tätäkö se nykyajan lähipalvelujen turvaaminen ja jalkautuminen on?

3 kommenttia . Avainsanat: asiointi, viranomaiset, perusoikeudet

« Uudemmat kirjoitukset