Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:695213 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Valtuustonkokous 17.12 osa 2

Lauantai 22.12.2018 - Pia P

Talousarviokokouksissa on puolueiden ryhmäpuheenvuorot. Sen pitää jokaisen puolueen valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Kysyin puheessani: "Näiden todistajien läsnäollessa kysyn teknisen puolen viranhaltijalta, onko näihin mihinkään piilotettu soittimia? Onko senioripolku piirustuksien mukainen eli tekstiosasta on lupauksen mukaan poistettu sinne piilotettu soittimien osuus."

Hoivahenkilökunnan toiveena oli saada istumaryhmä Velkeskotiin ulos joen puolelle. Asiaa pahoitteli tekninen ja sosiaalipuoli rahanpuutteessa (arvio alle tonni), mutta onneksi Leijonat  lahjoittivat sellaisen.

Nyt suunnitelmissa on helppokulkuinen eli esteetön pikkulenkki laitureineen ja kuntoilupaikkoineen joen rantaan. Tekstiosasta löytyi yllättäen suunnitelmakarttaan merkitsemätön kuudes toiminto eli soittimet, joista tekninen johtaja oli silloin tietämätön.

Valtuuston käsittelyssä hän sanoi, että polkuun on tulossa UUDET soittimet, mm ksylofoni, joka on tosin huonompi kuin soitinpuiston alkuperäiset soittimet. 

Tekninen johtaja sanoi valtuustossa, että pitää kai sitten myydä ne vihatut soittimet. Vastasin hänelle, ettei kukaan vihaa soittimia vaan tyyliä miten asioita päätetään. Ilman selvää päätöstä, piilokustannuksilla oleva hanke ja asukkaita kuuntelematta tehtävät asiat eivät ole hyvä juttu.

Ajatelkaa, ensin ei ole varaa ostaa edes  pöytäryhmää ulos ja nyt on varaa ostaa soittimista lähtien vaikka mitä ulos. Joko kaupungilla on nyt paljon investointirahaa tai sitten joku on taas keksinyt jotain kivaa ja pakko saada... Suurin ongelma tässä senioripolussa on se, että ei riitä hoivahenkilökuntaa ulos viemiseen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suonenjoki, valtuustokokous, viranomaiset

Kansalaisen perusoikeudet

Torstai 11.10.2012 klo 9.51 - Pia p

Suomen kansalaisen perusoikeuteen eivät kuulu puhelin eikä tietokone nettiyhteydellä -eikä tosin pankkitilikään. Näitä Suomen valtion ei tarvitse turvata lain mukaan suomalaisille. Siihen vedoten puhelin tai tietokoneen-nettiyhteyden kuluja ei oteta huomioon toimeentulolaskelmissa, vaan kaikista köyhimmät tai muuten avuntarvitsijat maksavat nämä ruokarahastaan. Tai ovat ilman.

Suonenjoella työvoimatoimisto ja ulosottovirasto siirtyvät palvelemaan ajanvarauksella, joka tehdään puhelimen tai sähköisen yhteyden välityksellä tai kokonaan sähköiseen asiointiin. Kaikista heikommassa asemassa olevilta tämä asiointi on siten mahdotonta. Kirjastossa on ilmainen nettiyhteyteys, mutta harva haluaa hoitaa avoimessa tilassa hyvin henkilökohtaisia asioita. Matka ja sen kustannukset Kuopioon vievät viikon ruokarahat minimirahoista.

Onko valtion virastojen tarkoitus päästä asiakkaista eroon? Tapa se on tämäkin säästää, palveluja on, mutta niitä tarvitsevat eivät voi niitä käyttää. Palvelut ovat Kuopiossa ja Suonenjoella ollaan lukkojen takana, tätäkö se nykyajan lähipalvelujen turvaaminen ja jalkautuminen on?

3 kommenttia . Avainsanat: asiointi, viranomaiset, perusoikeudet