Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:694612 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Joo, ai mitä?

Perjantai 11.7.2014 - Pia P

Vääpeli Körmy elokuvassa oli kohtaus, jossa päättäjät tulivat kokouksesta ja ihmettelivät mitä tuli sovittua ja harmiteltiin, ettei tullut edes sopimuksesta kopiota mukaan lukemista varten.. Sadepäivän iloksi katsottu elokuva nauratti hetken kunnes tajusin, että se on suoraan tästä päivästä. Kehysriihen jälkeen piti vasemmiston silloiselle ministerille kertoa, mikä meni väärin ja miten sitä voisi muuttaa. Nyt  RKP:n ministeri ei ollut ymmärtänyt mitä tuli sovittua, ennen kuin yksityisen puolen terveysfirmat kertoivat etteivät he hyödy tarpeeksi tästä mallista. Onneksi ? löytyi ministeritasosta joku sijoittajien suulla puhumaan.

Isommassa mittakaavassa oli täti tiukan ja hänen saaman nyökkäyksen aiheuttama sopimus. Kaikki suomalaiset eivät ole vieläkään ymmärtänyt miten kallis kusetus oli vakuustakuus lavastettuineen valokuvineen Suomelle oli. SDP tiesi ja sai sillä ostettua selityksen vaalikampanjoinnin jälkeiselle takinkäännölle.

Politiikassa puhutaan julkisesti toreilla ja turuilla vaikka mitä ja äänestettän toisin. Tai oman ryhmän enemmistö äänestää toisin eli häviää jo omalle ryhmälle. Mitä merkitystä on äänestää henkilöä hänen mielipiteiden takia jos puolueen kanta on toinen?

Joka puolueessa on tälläisiä henkilöitä, jotka profiloituvat puolueen virallista kantaa vastaan. Rumin esimerkki on keskusta -  EU -vaaleissa ehdokkaista löytyivät ääripäät mielipiteissä, mutta samaan pottiin äänet meni ja samassa maataloustukia vastustavassa ja liittovaltiokehitystä ajavassa ryhmässä he nyt ovat. Reilu peli?Luultiin äänestävän tätä, mutta saatiinkin tota.

Mitäpä tässä voi toivoa? Toivon, että politiikot lukevat ja jopa ymmärtävät mitä sopivat. Toivon, että äänestäjät miettivät itse mitä ne oikeasti haluavat ja äänestävät sen mukaan. Nähtäisiin mielikuvien, mainostoimistojen ja vaalirahoittajien luovan utu- ja sumustusverhon läpi

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: politiikka, äänestys, sopimus

Vaalikentiltä terveisiä

Sunnuntai 25.5.2014 klo 9.47 - Pia P

Perussuomalaiset ovat koko vuoden ajan kentällä- toreilla, tapahtumissa ja markkinoilla. Olemme Suomen ahkerin ja eniten esillä oleva puolue. Ilman kalliita mainostoimiston "korva" - höpötyksiä kuuntelemme ihmisiä.

Mitäpä ihmiset ovat kertoneet EU- vaaleista?

- Ei huvita äänestää

- En tiedä ketä äänestää

- En tunne ketään

- Ei ole meidän paikkakunnalta ehdokasta

- Sama paska jatkuu, vaikka mitä äänestäisi

- En nyt äänestä, mutta ihan varmasti äänestän eduskuntavaaleissa

- Mitä sillä on väliä, eihän tämä meitä koske

- Protestoin jättämällä äänestämättä

- Erotaan EU:sta, ei mennä enää sinne ollenkaan

- Suomen vaikutusmahdollisuudet ovat niin pienet, ettei kannata osallistua mihinkään

- Liian hyvä keli, olen mökillä, en löydä äänestyslappua...

Kaikkiin ylläoleviin sanomisiin olemme löytäneet vaihtoehdon. "Pahin" vastustaja ei olekaan EU vaan ihmisten välinpitämättömyyden näyttävä alhainen äänestyprosentti.

Hyvät ihmiset, käykää äänestämässä ja ottakaa kaveri mukaan!

Onpa torilla sanottu:

- ihan varmasti äänestän

- Ihan varmasti äänestän teitä

- Teillä parhaat ehdokkaat

- Teillä on paras ohjelma, sen jopa ymmärtää

- Te olette olleet ja olette nytkin oikeassa

- Muita puolueita ei olekaan näkynyt, siksi äänestän teitä

- Olen äänestänyt ennen toista puoluetta, nyt teitä

- Olen toisen puolueen jäsen ja äänestän nyt Perussuomalaista

Vain annettu ääni lasketaan!

Tänään sunnuntaina klo 20.00 jälkeen saamme nähdä miten hyvin olemme onnistuneet kenttätyössä. Ehdokkaat ovat loistavia! Puolueen ja puoluetoimiston väen tuki työlle on ollut hyvin mahtavaa.

On meillä hieno porukka : )

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Perussuomalaiset, EU-vaalit, äänestys, vaalityö

Kyllä EU:lle

Tiistai 11.2.2014 klo 15.08 - Pia P

Äänestin kyllä EU: lle vuonna 1994. Suomalaisille luvattiin ennen kaikkea ruuan hinnan aleneminen, viinan hinnan ja saatavuuden eurooppalaistuminen, autojen verotuksen lasku eurooppalaiselle tasolle ja luvattiin jopa, että markka säilyy tai siitä järjestetään uusi kansanäänestys.

Onko nämä toteutunut? Ei!

Entäs vapaa liikkuvuus? Vuonna 1989 esitin passin kun menin kanarialle ja niin tein viime vuonnakin. Viron matkallekin pitää olla ainakin kuvallinen henkilötodistus. Rahaa ei tarvitse vaihtaa, mutta harva käyttää omassa kotimaassakaan käteistä -ainakin siihen suuntaan halutaan koko ajan. Vapaa liikkuvuus ei tunnu suomalaisen elämässä, mutta negatiiviset lieveilmiöt näkyy Suomessa.

Mitä saimme EU:n myötä? Kaikki tiukennukset ja maksut mitä ikinä siellä on keksitty - lankeaa suomalaisille. Eu:ssa ei taida kukaan muu maa pitää omalle maalle huonoja asioita yhtä tiukasti kiinni kuin Suomi. Itse EU ei pidä omia sopimuksia kiinni eikä noudata perustamiskirjaa.

EU:n maksut olivat aluksi Suomelle plussan puolella. Opimme, että sieltä tulee rahaa mitä älyttömimpiin asioihin - kunhan oli byrokratia hakemista varten kunnossa. Nyt meillä on isoksi kasvunut virkakoneisto tukirahahakemuksille, mutta Eu:lta ei tipu rahaa kuin  murusia entiseen verrattuna.

Maksamme tällä hetkellä enempi kuin saamme takaisin, maksamme jopa toisten maiden puolesta jäsenmaksuja.

Meille oli jäsenäänestyksen myötä luvattu paljoan asioita, jotka nyt jälkeenpäin on selvennyt, että niistä ei oltu edes neuvoteltu. Äänestimme siis tietämättä mitä tai mistä äänestimme. Varsinaista mielikuvamarkkinointia - vai kusetusta?

Suomen maatalous sai ja saa EU -rahaa. Sen avulla tapettiin pikkutilat 1990 - luvun loppuun mennessä ja sen avulla pidetään rahasampona maita, joita ei viljellä. Sen avulla isotilalliset saavat mukavasti "taskurahaa" harrastuksesta, joka on joillekin elinkeino. Eu - rahalla ei lasketa elintarvikkeiden hintaa.

Suomen kuntauudistuskin on sovittu vuonna 1995. Se on Eu:n kertoma hallinnoimishimmeli Suomeen. Eikö olekin outoa, että jo vuonna 1995 osattiin sanoa, mitä ministeri ehdottaa vuonna 2013? Seutukuntakäsitekin on käytössä- ihan Eu:n mallin mukaan.

Miksi meillä ei voida puhua näistä suoraan?

Onko pelko, että suomalaiset alkavat miettiä mitä hyötyä tästä on ja ennen kaikkea onko nykypäivän EU mitä meille luvattiin?

Nyt avasimme sosiaaliturvamme koko EU:n käyttöön. Jos on joku Suomessa töissä (isä raksalla), niin perhe saa kaiken sosiaaliedut, esim. lapsilisän, kotihoitotuen ja työttömyysturvan vaikka esim. Viroon tai Puolaan. Työpaikka ilmoituksissa on jopa mainittu tämä - palkka huono, mutta muut edut hyvät. Eläköön vapaa työvoiman liikkuvuus! Suomalaiset työnantajat tykkäävät tästä.

Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta tulee purkautumaan siksi, että meillä ei ole rahaa. Ei suinkaan siksi, että meillä ei ole rahaa omille kansalaisille vaan meillä ei ole rahaa maksaa kaikille sitä haluaville- jopa eri maassa asuville.

Äänestinkö kyllä EU:lle, että lopetaan tai pienetään Eurooppalaisella tasolle sosiaaliturvan- Euroopan kalleimmassa  -verotuksellisesti ja hinnallisesti - maassa?

Minua on huijattu!

En äänestäisi enää kyllä.

ps. Sveitsi äänesti. Se oli kansan mielipide. Se ei ole kaikille Suomalaisille hyvä asia. Pelottaa joidenkin puolueiden kanta demokratiaan...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perussuomalaiset, EU, kansanäänestys, hyvinvointiyhteiskunta

Perjantain aatoksia

Perjantai 5.7.2013 - pia p

Muutama sananen Perussuomalaisten puoluekokouksesta- olinhan minäkin siellä yli 1500 muun kanssa.

Kokouksessa äänestettiin sähköisesti henkilövalinnoista. Me vanhanaikaiset käytimme ensimmäisenä suomalaisena puolueena sähköistä äänestystä. ja se toimi hienosti.Äänestyksessä tarkistettiin joka kerta ja joka kierroksella äänioikeus ja henkilötodistus. Itse äänestys oli anonyymi. Äänestyskoppeja oli 64 eli siitä voi päätellä kokouksen mittasuhteet.

Puolue tarjosi iltajuhlan ruokineen. Illallinen oli suomalainen herkkubufee. Eikä ruoka loppunut kesken, kuten eräiden kokouksessa. Meillä ei tarvinnut maksaa ilmapiiristä, kuten eräillä.

Perussuomalaisilla on ainutlaatuinen suorajäsenyys. Puoluedemokratiaa puhtaimmilaan -jokaisella jäsenellä on oma ääni puoluekokouksessa.

Hyvät henkilövalinnat ja paras puoluesihteeri - Riikka Slunga-Poutsalo!

Ihania ihmisiä ja mikä aatteen palo. Tästä on hyvä jatkaa!

Mitäs muuten Suomessa?

Talvivaaran osake tippui ja Suomen valtio isompana osakkeenomistaja pääsee ilmeisesti maksamaan massiiviset ympäristötuhot. 

Hehkutettu vanhuspalvelulaki astui voimaan heinäkuun. Mikään ei muutu, paitsi hoitajien määrää voidaan tiputtaa. Suositus on 0,5 ja  90% kunnista noudataa tätä. Suonenjoellakin mitotus on 0,6 ja 0,74. Eli uudenlain mukana tulleilla suosituksilla (sitähän ei saatu kirjattua siihen) voidaan tiputtaa hoitajien määrää. Minimistä tulee maksimi. Ennen lakia jo tehtiin hoitosuunnitelmia. Mikä muuttui - ei mikään, mutta historiallista ja fantsua laki oli. Kukaan ei taida edes huomata, että demarien suurin saavutus tuli voimaan. Toinen suuri saavutus, ALV:n noston kyllä kaikki huomasi.

Koko hallituksen touhu on fantsua ... En vaan enää osaa sanoa kenen mielestä kun kaikki hallituksen osapuolet häpeävät toimintaansa.

Me reippaat PerusNaiset olemme viikonloppuna Sonkajärvellä Eukonkannon MM -kisoissa. Haastoimme muiden puolueiden naisjärjestöt mukaan, mutta he eivät edes viitsinyt vastata. Olisi joutunut rahvaan pariin?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perussuomalaiset, äänestys, eukonkanto

Ihmettä ja kummaa...

Torstai 18.10.2012 klo 22.13 - Pia P

Tässä vaalitouhussa on tullut monta ihmettä eteen... Yksi on, että kuntapolitiikon ei tarvitse olla samaa mieltä kun puolueensa. Täällä hallituspuolueiden ehdokkaat julkisesti liputtavat itsenäisen Suonenjoen puolesta. Tämä on monelle vaalilupaus, joka perutaan marraskuun alussa. Onko äänestäjällä kuluttajasuojaa?

Voiko äänestäjä vetää valtuutetun oikeuteen sopimusrikkomuksesta? Jos ehdokas on vaalimainoksissa jotain luvanut ja muuttaa kantansa valtuustossa?

Toinen vaalitouhun ihme on, ettei valtionosuuksien leikkaamisesta puhuta mitään. Kunnilla on edessä leikkaus-, lakkauttamis- ja lopetustalkoot - eikä hallituspuolueiden edustajat puhu mitään tästä, vaikka itse sen aiheuttavat. Tai juuri siitä syystä ei kerro...

Kolmas ihme on, että miten saadaan tyhjä kuulostamaan niin hienolle ja kauan odotetulle uudistukselle. Ihmetys tuli ns. vanhuspalvelulaista, joka on THL.n mukaan kupla.

Neljäs ihme on, miten voidaan ajaa ja uskoa asiaa, jota ei kukaan tiedä mikä ja minkälainen se on. Tai tiedetään, muttei uskalleta kertoa ennen kuntavaaleja. Tämä on ns. Suomi uudistus.

Kyllähän näitä ihmettelyn aiheita riittää, mutta onneksi arki palauttaa... Lapsille iltapalaa, pesuja, pusuja ja hyvää yötä! Mutsi mietiskelee ja ihmettelee maailman menoa taas yöllä...

Esimerkiksi sitä, kun kokoomuksen valtuutettu vaalipaneelissa arvostelee kunnan työntekijöitä siitä, että kunnallinen kiinteistöhuolto ja rakentaminen sekä työn tekeminen yleensä on vitsi, niin kukaan ei tartu siihen Ei edes SDP ja vasemmisto, jolla eniten kuntatyöntekijöitä ehdokkaina. Tyrmistyttävä väite kunnan työntekijöistä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalilupaukset, äänestys, suonenjoki

Makkara kouraan ja äänestämään!

Keskiviikko 17.10.2012 klo 15.10 - Pia P

Hyvä äänestäjä, tässä makkara kouraan ja siitä sitten äänestämään. Lupaan taas neljän vuoden päästä ilmestyä torille kehumaan itseäni...

Eikö tämä ole kuntalaisten halveksumista? Ihan oikeastiko riittää, että naama on esillä lehdissä parissa mainoksessa ja on torilla niin reippaana ja touhukkaana ruokkimassa kansaa... Makkara tai soppalautanen kouraan -ai niin, eikä siinä kaikki... Saa ihan leipäpalasen toiseen käteen.

Pitäähän siinä kehua itseään, mutta tyhmät ja kiusalliset kysymykset voi ohittaa alkamalla juttelee toisen potentiaalisen äänestäjän kanssa.

Kaupungin päätöksiä tehdään valtuustokaudella myös kolmen vuoden ja 50 viikonkin ajan -ei pelkästään pari viikkoa ennen vaaleja. Oletko seurannut tai tiedätkö mitä edustajasi on päättänyt tai ajanut Suonenjoella?

Oletko ajatellut, mitä politiikkaa äänestämäsi ehdokkaan puolue tekee valtakunnallisesti? Jos ehdokas sanoo, että ei kannata liitoksia Suonenjoella ja hallitus sanoo, että kyllä se kannattaa, niin kyllä se siellä valtuustossa äänestyksessä käsi nousee Kyllä Kuopiolle -vaihtoehdolle.

Olen kiertänyt Suomen kaupunkeja ja kuntia huhtikuusta lähtien Perusnaiset tien päällä -hankkeessa. Ja voin tiivistää kaikkien kuntien jo olevat ja varsinkin tulevat ongelmat kahteen sanaan: Valtionosuuksien leikkaaminen.

Ja on täysin kiellettyä sanoa mihin ne rahat menee. Mutta ne rahat ovat pois jokapäiväisestä kuntien ja kaupunkien palvelutarjonnan rahoituksesta.

Ja viimeisen niitin "viisaallekin" päättäjälle antaa ryhmäkuri. Puolueen yhtenäinen äänestyskäyttäytyminen sovitaan etukäteen. Ei siinä paljoa vaikuta omat mielipiteet tai vaalilupaukset. Suonenjoella ryhmäkuri ylttää toisiin puolueisiinkin.

Olen tavattavissa torilla marraskuussakin. Ja aina voi muutenkin ottaa yhteyttä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: äänestys, vaalit, tori