Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:694434 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Suonenjoen demarin esteellisyys

Maanantai 14.11.2016 klo 20.26 - Pia P


Juttua on oikaistu 23.11.2016 kirjoituksessa.

Suonenjoen kaupungin tarkastuslautakunnan varajäsen ja kaupunginhallituksen varajäsen on sama eli  SDP - puolueen henkilö. Tämä on kuntalain vastaista eli kaupunginhallituksen jäsen on esteellinen tarkastuslautakunnan jäseneksi ja päin vastoin. Sama esteellisyys koskee myös varajäseniä.
Mitä tästä seuraa? Kaupungin puolelta normaali päätöksen tekomenettely, varajäsen pyytää eroa ja sen jälkeen nimetään jompaa kumpaan uusi.
Mitäs muuta tästä seuraa? Kaupunginhallituksen päätöksiä, jossa esteellinen henkilö on ollut esittämässä tai muuten asian käsittelyssä mukana pitää tarkastella uudelleen. Mahdolliset valituksetkin tulee uudelleen käsittelyyn.
Mitäpä tästä voi oppia? Se, että kun oikein kovasti haluaa, että kaikki menee oikein - huomioiden demarien kaupunginhallituksen valitusten ja oikaisupyyntöjen määrä - kannattaa varmistaa ensin oman toiminnan oikeellisuus, ettei pohja petä.
Aikas noloa olla muita sormi pystyssä ojentamassa ja oma väki on esteellinen kokouksissa? Varsin outoa on ollut kaupunginhallituksen kokous, jossa asiassa esteellinen demari on korvattu kaupunginhallitukseen ja siis joka asiaan esteellisellä varajäsen demarilla. Miten menee noin omasta mielestä?
Kannattaa miettiä mitä toivoo! Suonenjoen demarit ovat toivoneet lakimiehen palveluita selvittämään kaupungin toimien oikeellisuutta. Nythän se voi toteutua, tosin ihan omalle kohdalle.
Demareilla edelleen toinen hämärän rajamailla oleva jäsenyys - tarkastuslautakunnan puheenjohtaja, joka on samalla yhdistyksen hallituksessa, joka haluaa kaupungilta lisäostoja kun ei muuten pärjää - kerrottu ihan lehdissä ja kaupungille lähetetyissä kirjeissä.
Demarit ovat olleet Suonenjoen valtuustossa iätajat, olisiko jo aika oppia ja noudattaa kuntalakia?
Jk. Miksi tätä ei ole huomattu aikaisemmin? Suonenjoen valtuustossa oli 14.11. tarkastuslautakunnan varajäsenen eropyyntö (toisen puolueen) ja esityslistan mukana tuli ko ltk kokoonpanoluettelo. Suonenjoen kaupungin nettisivuilta löytyy muiden lautakuntien kokoonpano, paitsi lakisääteisten... Eli ei löydy tarkastuslautakunnan jäseniä. 

Avainsanat: Demari, Suonenjoki, esteellisyys, valitus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini