Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:692798 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Veropohjan laajennus

Perjantai 26.10.2018 - Pia P

Jokamiehen oikeudet on nyt pop! Ylen kampanja oli "mene metsään!", siinä sai kertoa julkisesti miten usein käy metsässä ja missä päin.

Jokamiehen oikeudet (eikö joku tasa-arvohenkilö voisi vaatia nimen muuttamista jokahenkilön oikeudeksi?) halutaan Unescon maailman perintöluetteloon. Se on pysyvä merkintä.

Ulkomaiset ihmiset ihmettelevät, että miten Suomessa saa kerätä marjoja ja edes kävellä jonkun omistamassa metsässä. Marjayrittäjät käyttävät jokamiehen oikeuksia kun keruuttavat ilman veroja yksitysmailta marjat - peruste on, että muuten jäisivät marjat ja sienet metsään. Niin on muuten jäänyt monelta ulkomaan eläjältä roskatkin marjareissuilta. Jää niitä suomalaisiltakin.

Jokamiehen oikeuksista käydään aina välillä kiistaa - kuuluuko pihamaan marjapuskien siihen, saako tukkia pihatieltä autoilla, saako leiriytyä koko kesäksi samaan saareen, saako nousta mökkilaiturille ja uimaan jne. Olipa polttopuunkerääjäkin sitä mieltä, että metsässä olevat pöllit kuuluu jokamiehen oikeudella hänelle- eikä maanomistajalla. 

Meillä saa käpästelellä (kävellä) ja nauttia metsästä ja luonnosta, vaikka ei itse omista maata. Jokamiehen oikeus on ollut hieno asia!

Metsänomistaja maksaa puunmyynnnistä pääomaveroa (30 tai 34%) ja arvonlisäveron.

Ajatelkaa valtio saa, joka kaupasta kolmanneksen. Puunmyyntitulosta vähennetään vielä istutus/laikutus/maanparannus/ lannoitus/työkulut/ hoitokulut/harvennukset/vakuutusmaksut jne. Myrskyt kaatavat puita ja ötökät/hirvet/myyrät syövät niitä. Joulukuusia varastetaan...

Jokamiehenoikeuksien vastaan on ollut, ettei metsäpohjaa veroteta vaan puun myyntituloja.

Demarit on joka pitkään haaveilleet metsä-ja peltomaanpohjan verotuksesta. Samaan tapaan kuin kiinteistövero. Verotuspohjan laajennus tarkoittaa uusia verotuloja eli nyt metsäpohjaveroa.

Samaan aikaa puhutaan voimakkaasti jokamiehenoikeuksien säilyttämisestä ja demarit salassa metsäpohjan verotuksesta.

Ei ja ei. Vaikka en omista yhtään metsää, niin se on jompikumpi. Jos metsämaan verotus tulee, niin sen jälkeen loppuu jokamiehen oikeus yksityisten omistamissa metsissä. Piste. Ei olisi mukava asia.

Hei, metsänomistajat, kuka valvoo Teidän etuja? 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Metsävero, veroja, demarit, verotuksen laajennus, jokamiehen oikeudet

Suonenjoen demarit

Torstai 2.2.2017 - Pia P

Moni on kysynyt, että mitä ihmettä Suonenjoella tapahtuu ja varsinkin demareiden toiminnasta.

Tässäpä muutama tositapahtuma... 

-  Viime kuntavaaleissa ääniä oli laskemassa samoissa vaaleissa ehdokkaina olleita ihmisiä. Laki muuttui ja nyt se on lain vastaista. Demari, joka itse pääsi läpi, ilmoitti PS äänet kuulemma väärin. PS äänimäärä laski kun entisen opettajan puhe- tai lukukyky petti.

-  Entinen demari, joka tuli sitoutumattomana PS kylkeen, meni ensimmäistä kertaa läpi kuntavaaleissa Perussuomalaisten ehdokkaana. Hän kertoi puoluesidoksenn vaihdon syyksi, että demarit eivät arvosta naisia ja eivät keskustele asioista hänen kanssaan. Vaalien jälkeen loikkari loikkasi takaisin entisen kumppanin -demareiden- kylkeen, ehkäpä arvostuksella ei ollut väliä kun mieli muuttu?

- Demareihin loikkauksen myötä loikkari menetti kaikki hänen itsensä haluamansa ja tärkeäksi kokemansa luottamuspaikkansa. Nyt hän kulkee eri yhdistyksissä puhumassa miten homma pitäisi mm kaupungin puolelta hoitaa. Kenties hänen valitsema  ja loikkauksen myötä menettämänsä vapaa-ajanlautakunnan puheenjohtujuus oli liian hyvä paikka, siinä olisi voinut päättääkin jotain puheiden sijaan? 

- Demariin loikkauksen myötä demarit vaativat Perussuomalaisilta hallituspaikkaa pois ja uutta paikkajakoa, koska heillä oli enempi valtuutettuja. Viis siitä mitä kuntavaaleissa suonenjokelaiset oli äänestänyt?

Muut puolueet eivät suostuneet tähän vaan pitivät Perussuomalaisten puolia ja kuntavaalitulos pysyi voimassa, vaikkakin ääniä väärin laskemalla.

-  Kuntavaalien jälkeinen tulos realisoituu eri lautakuntiin ja muihin luottamustehtäviin. Paikkajaossa huomoidaan siis vaaltulos ja tasa-arvo, 40% luottamushenkilöistä pitää olla toista sukupuolta kokoonpanossa. Suonenjoen demarit valitsivat kaikkiin paikkoihinsa samat neljä miestä eri variaatioilla ja vaaleissa ollleet naisehdokkaat saivat muutaman varapaikan jonnekin. Kun muut puolueet pitivät huolen tasa-arvolain noudattamisesta vastaus oli demareilla aina: mies. Onkohan tämä sitä kuuluisaa äijäfeminismiä? Sanoinkin paikkajaon jälkeen, että toivottavasti Teillä (demareilla) on parempi ehdokashankinta ja naisilla parempi vaalimenestys ensi vaaleissa, että voivat valita naisia varsinaisille paikoille.

- Demareilla on ollut väärä henkilö tarkastuslautakunnan kokouksessa. Varahenkilönä demareiden ipaikalle kutsuma henkilö ei ollut valtuuston päättämä henkilö. Eli ulkopuolinen henkilö kokouksessa teki koko kokouksen päätöksistä kuntalain vastaisia. 

- Demarit ovat kaupunginhallituksen kokouksissa vaatineet ja valittaneet, että pitää saada työpaikan hakijoiden tiedot luettavaksi. Lautakuntien pöytäkirjojsta ei löydy tälläisiä kohtia eli silloin voi todeta, että valitukset koskevat vain että tiettyyn tehtävään haluttiin tietty henkilö, ei suinkaan paras tehtävään vaan demareideille sopivin. 

- Hallinto-oikeus on vastannut demareiden valituksiin, että ne ovat aiheettomia. Silti demarit ovat omasta mielestä voittajia?

- Suonenjoen entinen kaupunginjohtaja on vahva ja aktiivinen demari. Hänen työuransa yhtäkkinen loppu oli varmaan joillekin työntekijälle ja luottamushenkilölle järkytys. Uusi johtaja on aina erilainen ja nykyinen on hyvin neutraali poliittisesti, taloudellisesti järkevä ja uudistusmielinen. Monen työtehtävä on muuttunut ja siitä on tullut joillekin paha mieli? Onko työtehtävien muuttuminen kiusaamista?

- Hyvän maun vastainen kaksoisrooli on, että yhdistyksessä, joka on ilmoittanut menevän konkursiin ilman kaupungin tukea, on ollut allekirjoittamassa palveluostopyyntöä kaupungille sama henkilö eli demari, joka on tarkastuslautakunnan puheenjohtaja, jonka pitäisi taas valvoa kaupungin lain noudattamista ja valvoa taloutta.

- Demarit esitti 0,5 veroprosentin laskua kuntaveroja päättäessä. Se tarkoittaa 500 000€ vähemmän rahaa veroina, mistä se olisi leikattu, nostettu maksuja tai säästetty kun he vastustavat kaikkia muutoksia? Ei vakuuta osaamiselta vaan populistin puheelta.

No mitäs mieltä minä olen Suonenjoen demareista?

Ilmeisesti valituskierre ja puhkuminen muutenkin on gallup- menestyksen tuomaa ja luomaa "oikean demarin" näkymistä.  Kenties asiantuntijajäsenenä valituksissa on pitkän uran tehnyt taustavaikuttaja. Tuo mitä yllä kirjoitin on tapahtunutta, ei mitään moitetta tai haukkumista. Hyväksyn demarit tuollaisena, se on heidän tapa. Toivoisin tietysti kaupunkilaisten miettivän minkälainen ajatusmaailma ja kyky tehdä päätöksiä on ihmisellä, jos se sitoutumattomuuden kohdekin vaihtelee viikottain?

Jokaisella puolueella on omat kotkotuksensa, jokaista voi roimia samalla tavalla, myös meitä.

Paikallislehden mielipidepalstalla on kertonut kantansa tähän demareiden valitusrumpaan Suonenjoen muiden puolueiden valtuustoryhmät, kaupungin toimistopalveluiden työntekijät, valtuuston ja hallituksen puheenjohtajat, kaupunginjohtaja ja henkilöstöjohtaja - kaikki nämä ovat sitä mieltä, että kiusaamista ei ole muuta kuin demareiden valitukset. Kiusaamisen ja kaupungin huonon päätöksen teon kannallla  on ollut demarien ryhmä ja muutama nimimerkkikirjoittaja sekä nyt yksi nimellä kirjoittaja (on hyvä asia kirjoittaa nimellä!). Hallinto-oikeus on todennut valitukset aiheettomaksi.

Minulla on ihan hyvät välit demareiden kanssa. Niin hyvät, että keksin muutaman vaalilauseet heille:

Demarit -  äänestä, niin muutoksen aika on ohi!

Demarit- vain liitonjäseniä kaupungille töihin.

Demari - mies tietää kaapin paikan.

Demarit - äänestä, kaupunki on kaupungin työntekijöitä varten eikä työntekijät kaupunkilaisia varten.

Demari - kuntalainen maksaa aina!

Nyt on SoTe- ja maakuntauudistus yms todella suuria asioita meneillään, jospa keskityttäisiin Suonenjoellakin tärkeinpiin asioihin?

        

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suonenjoki, demari, valitus, kiusaaminen

Suonenjoen demarin esteellisyys

Maanantai 14.11.2016 klo 20.26 - Pia P

Juttua on oikaistu 23.11.2016 kirjoituksessa.

Suonenjoen kaupungin tarkastuslautakunnan varajäsen ja kaupunginhallituksen varajäsen on sama eli  SDP - puolueen henkilö. Tämä on kuntalain vastaista eli kaupunginhallituksen jäsen on esteellinen tarkastuslautakunnan jäseneksi ja päin vastoin. Sama esteellisyys koskee myös varajäseniä.
Mitä tästä seuraa? Kaupungin puolelta normaali päätöksen tekomenettely, varajäsen pyytää eroa ja sen jälkeen nimetään jompaa kumpaan uusi.
Mitäs muuta tästä seuraa? Kaupunginhallituksen päätöksiä, jossa esteellinen henkilö on ollut esittämässä tai muuten asian käsittelyssä mukana pitää tarkastella uudelleen. Mahdolliset valituksetkin tulee uudelleen käsittelyyn.
Mitäpä tästä voi oppia? Se, että kun oikein kovasti haluaa, että kaikki menee oikein - huomioiden demarien kaupunginhallituksen valitusten ja oikaisupyyntöjen määrä - kannattaa varmistaa ensin oman toiminnan oikeellisuus, ettei pohja petä.
Aikas noloa olla muita sormi pystyssä ojentamassa ja oma väki on esteellinen kokouksissa? Varsin outoa on ollut kaupunginhallituksen kokous, jossa asiassa esteellinen demari on korvattu kaupunginhallitukseen ja siis joka asiaan esteellisellä varajäsen demarilla. Miten menee noin omasta mielestä?
Kannattaa miettiä mitä toivoo! Suonenjoen demarit ovat toivoneet lakimiehen palveluita selvittämään kaupungin toimien oikeellisuutta. Nythän se voi toteutua, tosin ihan omalle kohdalle.
Demareilla edelleen toinen hämärän rajamailla oleva jäsenyys - tarkastuslautakunnan puheenjohtaja, joka on samalla yhdistyksen hallituksessa, joka haluaa kaupungilta lisäostoja kun ei muuten pärjää - kerrottu ihan lehdissä ja kaupungille lähetetyissä kirjeissä.
Demarit ovat olleet Suonenjoen valtuustossa iätajat, olisiko jo aika oppia ja noudattaa kuntalakia?
Jk. Miksi tätä ei ole huomattu aikaisemmin? Suonenjoen valtuustossa oli 14.11. tarkastuslautakunnan varajäsenen eropyyntö (toisen puolueen) ja esityslistan mukana tuli ko ltk kokoonpanoluettelo. Suonenjoen kaupungin nettisivuilta löytyy muiden lautakuntien kokoonpano, paitsi lakisääteisten... Eli ei löydy tarkastuslautakunnan jäseniä. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Demari, Suonenjoki, esteellisyys, valitus

Suonenjoen yhdistys - yritys

Torstai 7.4.2016 - Pia P

Savon Sanomissa oli 15.3.2016 juttu Suonenjoen Seudun vanhustenkotiyhdistys ry taloudellisesta tilanteesta. Jutun mukaan yhdistyksen ylläpitämä Päivärinteen vanhustenkoti toiminta vaikeutuu, koska Suonenjoen kaupunki ei osta riittävästi tehostetun palveluasumisen paikkoja. 

Kaupungin ja vanhustenkotiyhdistyksen välillä on ostopalvelusopimus, joka tarkoittaa, että kaupunki ostaa paikkoja tarvittaessa. Sopimus sallii jopa nolla paikkaa, jos tarvetta ei ole.

Tällä hetkellä kaupunki ostaa sieltä  kahdeksan paikkaa ja vanhustenkotiyhdistys haluaisi ostopaikkoja olevan 16, että toiminta kannattaisi.

Miksi Suonenjoen kaupunki ei osta lisää paikkoja niin, että yhdistyksen toiminta jatkuisi? Koska jo edellisellä hallituskaudella demareiden johdolla säädettiin paljon mainostettu vanhuspalvelu - laki, joka antaa oikeuden asua jokaisen vanhuksen kotona tai kuten ministeri kehui, että "ketään vanhusta ei enää makuuteta hoitolaitoksen sängyssä."

Suonenjoen kaupunki noudattaa siis lakia, että laitospaikkoja puretaan. Ostosopimukset joustavat alaspäin ja uusia paikkoja ei osteta, koska se laki määrää niin. Suonenjoen kaupungin tarkastuslautakunta antoi jo moitteita liioista laitoispaikoista. Suonenjoen kaupungin sosiaalilautakunta on tehnyt johdonmukaista työtä, että lain mukaisesti saamme laitospaikkoja pois.

Suonenjoen Seudun vanhustenkotiyhdistys hoitaa vanhustenkotia yhdistystoiminnan pohjalta. Yhdistyksessä on hallitus ja hallituksen puheenjohtaja. Itse toimintaa pyörittää ammattihenkilökunta. Suonenjoen kaupungin päättäjien sydämessä on ilmeisesti erityinen kolo ko yhdistykselle, koska vuosien aikana yhdistys saanut jo erilaisia ja erinäköisiä helpotuksia ja etuuksia yhdistyksen toimintaa. Missä muualla tai mikä muu toimija olisi saanut lehtijutun mukaan kaupungilta ilman vastatakauksia 470 000€ takauksen lainalleen. Nykyisin laki estää kaupunkia takaamaan tälläisiä lainoja tai yleensä yrityksiä. Onko Suonenjoella muilla hoivoyrittäjillä näin riskitöntä lainan ja toiminnan  takausta? Kaupunki maksaa lainan jos toiminta ei kannata.

Miksi kaupunki on vuosien aikana auttanut yhdistyksen toimintaa? Esimerkiksi aikoinaan  kilpailutuksessa yhdistys hävisi, mutta silti ostopaikat jäivät ko yhdistykseen. Kilpailutuksen voittaja sai kilpailutuksen määrän paikkoja itselleen. Siinäpä syy, miksi Suonenjoella on niin paljon vanhusten laitospaikkoja. Itse kilpailutus oli sen ajan päättäjien oma keksintö, koska olemassa olevia hoivapaikkoja ei tarvitse ottaa kilpailutukseen. Ei ole hyvä asia, että laitoshoidossa olevia muutetaan parin vuoden välein sinne missä hoidetaan halvimmalla.

Suonenjoen Seudun vanhainkotiyhdistys siis vaatii lehtijutun myötä, että oman toimintansa turvakseen Suonenjoen kaupungin pitää rikkoa lakia nostamalla ostopaikkojen määrää tai siirtämällä toisista hoitopaikoista vanhuksia heidän yhdistyksen hoivan pariin? Mitäköhän se toinen yritys/yrittäjä tuumaisi siitä, että sopimuspaikkoja muutetaan, koska jollakin toisella menee huonosti?

Sen verran Savon Sanomien lehtijuttu herätti mielenkiintoa, että tilasin yhdistysnetistä yhdistyksen nimenkirjoittajat. Sieltä oli vanhustenkoti- yritystoimintaa harjoittavan yhdistyksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja toiminnajohtaja nimettynä nimenkirjoittajana. 

Googlasin (laitoin netin hakuun) Suonenjoen Seudun vanhustenkotiyhdistyksen varapuheenjohtaja nimen. Löysin nimen Suonenjoen kaupungin tarkastuslautakunnan tarkastuskertomuksesta, jossa hän oli lautakunnan puheenjohtaja. Olavi Huttunen on myös Suonenjoen SDP valtuutettu.

Suonenjoen kaupungin lakisääteistä tarkastuslautakunnan jäseniä ei löydy suoraan kaupungin nettisivuilta eikä kyllä löydy lautakunnan pöytäkirjojakaan..

Demari Olavi Huttunen on siis Suonenjoen Seudun vanhustenkotiyhdistyksen hallituksen varapuheenjohtajana vaatimassa Suonenjoen kaupunkia lisämään laitospaikkoja edustamalleen yhdistykselle ja toisessa luottamustehtävässään puheenjohtajana hän on jo antanut moitteita kaupungille kun se ei ole riittävän nopeasti purkanut laitospaikkoja. 

Yllä oleva kappale on puhtainta maaseudun politiikkaa. Kaupungin tai kunnan rahoilla paikkaillaan puolueiden valtahallinnassa olevia yhdistystä, säätiötä tms. Pysähtyneisyyden aika kunnissa on taannut toiminnan ennallaan, lehdenkin mukaan "pitkillä perinteillä". Kuntalaisille tämä on ilmeisesti käynyt, koska samat henkilöt sinne valtuustoon vaaleissa äänestetään. Kansan tahto- tai sitten kukaan ei ole selvittänyt näitä?

Korostan, että Olavi Huttusen toiminta kahden näin eri intressin luottamushenkilönä on täysin laillista kunhan hän jäävää itsensä tarpeellisissa kohdissa. Eri asia onko näin ristiriidassa oleva toiminta "hyvän maun mukaan". Suonenjoen Seudun vanhustenkotiyhdistyksen hallituksessa on varmaankin muita suonenjokelaisia politiikkoja, kenties valtuutettuja?

Aika ristiriitaista, mutta lain sallimaa jos osaa siis jäävätä oikeissa kohdissa. Sitähän ei voi todentaa mitenkää, koska yhdistyksen pöytäkirjat evät ole julkisia ja tarkastuslautakunnan pöytäkirjat pitää pyytää erikseen kaupungintalolla luettvaksi, koska niitä ei ole netissä. 

Mielenkiintoisemmaksi tekee asian yhdistyslaki... "Hallituksen jäsenet ovat vastuussa yhdistyksen toiminnasta omalla omaisuudella..." Kumman etu menee edelle - yhdistys vai kaupunki? Yhdistyksen hallituksen jäsen toivoo varmaankin, että kaupunki pelastaa yhdistyksen ja siten myös oman henk.koht vastuun. Käytetäänkö taas jotain konstia, että talousvaikeuksissa oleva yhdistys saa kaupungin rahaa tai muuta tukea toimintansa jatkoon? Ja milloin tämä tuodaan kaupungin päätettäväksi ja mikä tätä hoitaa ja päättää- hallitus, valtuusto? Sosiaalilautakunta ei ole vastuussa minkään yhdistysten toiminnasta vaan, että esim. Suonenjoen vanhukset hoidetaan asianmukaisesti. Suonenjoen tarkastuslautakunta varmaan hoitaa tehtävänsä ja valvoo, että kaupunki jatkaa oman tarkastukertomuksen mukaista laitospaikkojen purkua?

Laitospaikkoja valvoo AVI (aluehallintovirasto), joka seuraa hoitajien ammatitaustaa, hoitajamitoitusta, toimintaa yms. Ostajan ja palveluntuottajan välillä on sopimus, joka määrittelee paikkamäärän, sopimusajan, palveluntason, hinnan yms.

Yhdistyksen työntekijät saanevat työpaikan muualtakin. Vanhukset hoidetaan ihan varmasti muuallakin. Mutta hyvät yhdistyksen hallituspaikat voi mennä? Ja ehkä kaupunki oman vastuuttoman toimintansa takia joutuu maksamaan takauksen, mutta voi saada jotain takaisin, koska yhdistys omistaa "Päivärinteen" kerrostalon.

Voihan yhdistys saada toimintansa kannattavaksi ja siten toiminta jatkuu. Suonenjoen kaupunki ei saa tällä kertaa millää konstilla tukea yhdistyksen toimintaa. Onneksi on lait.

Mitenköhän Suonenjoen muut hoivokotiyritykset suhtautuu tälläiseen kaupungin tukipolitiikkaa?

Suonenjokelaisille voi tulla maksettaa lehden mukaan 470 000 €. Se on paljon rahaa.

Savon Sanomille kiitos kun toi tämänkin asian esiin ja keskusteluun.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suonenjoki, vanhuspalvelulaki, savon Sanomat, Suonenjoen Seudun vanhustenkotiyhdistys, demari

pölhöpopulistinen vaalilupaus

Sunnuntai 8.2.2015 - Pia P

Demarit, ministeri Rinteen suulla,  vaatii Suomeen naisille lisää palkkaa, palkkatasa-arvoon vedoten - miehen euro on naisen 80 senttiä.  Kuulostaa reilulta nostaa naisten palkkoja, mutta minusta tämä suurta populismia!

Perustelen väitteeni. Suomessa on palkkatasa-arvo. työstä maksetaan samaa palkkaa, teki sitä kumpi sukupuoli tahansa tai joku niiden väliltä. Meillä ei ole olemassa sukupuolipalkkataulukkoja.

Jos Rinteen tarkoituksena oli, että nostetaan naisvaltaisten alojen palkkoja, niin se ei ole palkkatasa-arvoa vaan työmarkkinaratkaisuja, joka on pääasiassa ammattiliittojen ja työnantaja puolen alaa. Rinne on toiminut vuosikymmeniä ay -puolella ja jopa pomona. Miksi hän ei silloin hoitanut tätä puolta kuntoon? Valtionvarainministerinä hän ihan varmasti tietää, että Suomella ei ole tähän varaan. Voisiko tämä olla etukäteen tietoinen vaalilupauksen pettäminen? Tietää itse, ettei ole mahdollista tehdä tätä. Mutta jospa naisäänestäjän innostuvat äijäfeminismistä? Varsinaista äijäilyä - mies lupaa lisää palkkaa, naiset äänestää häntä ja sitten taas puhetaan, ilman naisten palkan korotusta.

No ajatellaan, että naisvaltaisten, esimerkiksi kuntien lähihoitajien palkat nousevat, Mitä siitä seuraa? Terveydenhoidon palkkamenot kasvavat ja kunnat joutuvat kattamaan ne. Kunnilla on vaihtoehtona nostaa kunnan veroprosenttia tai leikata muualta menoja (vaikka lomauttaa opettajia) tai irtisanoa vaikka lähihoitajia

Lähihoitaja- maijan palkka siis nousee (jos häntä ei ole irtisanottu), mitä siitä seuraa? Hänen henkilökohtainen veroprosentti nousee ja mahdollinen päivähoitomaksu nousee. Jos lähihoitaja-maija saa vaikka asumistukea, niin se laskee tulojen noustessa. Moni pienipalkkainen saa asumistuikea esimerkiksi Helsingissä.

Kiitos demarien, lähihoitaja- maijalle jäänee paljon vähempi kuin ennen "palkkatasa-arvon" saamista.

Ja sitten kysyy lähihoitaja- pertti, että miksi hänen palkkaansa ei nostettu? Vastataanko, että sori, nyt huolehditaan tasa-arvon nimissä vain naisista?

Mitenkä naisten palkkoja saadaan oikeasti nostettua? Naisten pitää hakeutua parempi palkkaisiin töihin! Hyvin yksinkertainen vastaus. Opiskelkaa ja rohkaiskaa omia tyttöjä uusille urille.

Toinen keino on, että naiset ovat mahdollisemman vähän perhevapaiden töistä. Eli naiset ei tee lapsia tai laittaa lapset vauvana hoitoon, että äiti pääsee tienamaan.

Demarien huoli naisten palkoista tarkoittaa oikeasti sitä, että he lupaavat ajaa perhevapaiden pakkojakoa lapsen äidin ja isän välillä. Siis tämä sama paketti. jonka he juuri kaatoivat.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: demari, palkkatasa-arvo, perhevapaat, naisten palkka, perhepaketti

Ilon pilaaja...

Perjantai 25.4.2014 klo 10.15 - Pia P

Onnea Äänekoski! Mahtavaa! Hienoa! Suomeen investoidaan! Hallituksen yhteisöveron alennus vaikuttaa!

No investointiin mietitään vuoden päästä... Monta mutkaa onpi eessä ... Teemme tarkat tutkimukset ... Edes Äänekosken kaupungin johto eikä Suomen hallitus tienyt mitä oli tulossa... Tarvitsee nopeaa lupamenettelyä ja paljon tukia...

Mikä tässä oli kyseessä? Kiinan ympäristön tuhot on jo käsillä kosketeltavissa ja ilmaa ei pysty hengittää eli siellä kiristetään tai lähinnä aloitetaan vaatimaan jotain tolkkua ympäristön tuhoamiseen. Tehtaat tulevat siirtymään toiseen "kehittyvään maahan", jossa voi halvemmalla tehdä tuotettta ja siten kääriä isommat voitot osakkeiden omistajille. On oikeasti kornia, että Suomen vihreiden vaatimukset siirtävät tehtaa maihin, missä ei tarvitse mitään noudattaa. Työntekijöiden oikeudet ovat "kehittyvissä maissa" aivan alkeelliset. Puhdas omatunto vihree -vasemmistolla - ei tehtaita eikä työtä Suomessa, jossa hallitaan jo puhdistus yms toimet vaan tehtaat ovat jossain kaukana ja tuotteet rahdataan Suomeen?
 Kiinan yhteiskuntatakuu, että länsimaiset tehtaat pysyvät länsimaisten hallussa, on aika ohut. Samoin se on Venäjällä. Saas nähdä kuinka kauan Fortumin jätti-investoinnit ovat valmistumisen jälkeen Fortumin hallussa vai ottaako Venäjä ne haltuunsa uuden lain voimin? No onneksi maksaja on aina selvillä: suomalaiset sähkönkäyttäjät. Suomeen voidaan investoida, koska täältä saa ilmaiset koulutetut työntekijät ja valtio maksaa paljon tukia eri tukimuodoilla. Niitä maksataan siis ihan tuottaville yrityksille, esim. Nokia sai vuosittain isoja summia tukia kehitystyöhön yms, vaikka maksoi pääjepeille isoja bonuksia yms.

Miksi tälläinen uutinen julkistettiin kesken selvitystyön - vuosi ennen päätöstä? Ensin vaikutti siltä, että hallituspuolueet tarvitsevat sitä imagon kohotukseen: on tehty hyviä ratkaisuja -yhteisöveronlasku. Ja siitähän kaikki hallituspuolueet ja yksittäiset kansanedustajat repivät hyödyn ja ilon irti, pari opposition edustajaakin tepastelee kuin riikinkukko omalla äänestysalueellansa - siis kotimaakunnassansa.

Taitaa olla perimmäinen syy, että demarien puheenjohtaja kisa tarvitsi tukituuppausta. Täti tiukka on tehnyt viisaan ratkaisun, vaikka demarit itse vastusti veron alennusta. Onko oikeasti niin, että demarit vuosi tämän julki? Joku siis niistä? Vastaehdokashan ei hyödy tästä tiedosta, että Suomeen olisi tulossa työpaikkoja.

On siis luvassa miljardi-investointi savolaisilla lupauksilla. Onko samanlaisia lupauksia kuin esim.elintarvikeviraston tulo Suomeen (demarin lupaus erään vaalikamppailun aikana...) ? Silloinkin media repes pöksyistä. Repesiko media pöksyisytä silloin kun selvisi, että Suomen vapaaehtoisen rikkidirektiivin (ei ole kaikki maat siinä mukana) yms. ympäristölakien lisäkustannusvaikutus on miljardiluokkaa vuosittain Suomeen?

Onnea silti Äänekoski, peukku pystyyn, että oikeasti tulee!


Ps. Oletteko huomanneet, että meillä on EU -vaalit kuukauden päästä?

Uutiset ovat täynnä vain kahden puolueen puheenjohtaja kisaa. Jotkut hyötyvät alhaisesta äänestysprosentista, siksi ei haluta, että rahvas käy äänestämässä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sellutehdas, äänekoski, demari, puheenjohtajakisa, hallitus

Paikkajakoa...

Tiistai 29.1.2013 klo 10.13 - pia p

Suomessa kuntavaalit käytiin lokakuussa 2012. Suonenjoella yritettiin muuttaa vaalitulosta vielä perjantaina 25.1.2013 Perussuomalaisten listoilla läpi menneen rouvan ilmoittaessa loikastaan demarileiriin. Loikkauksen takia yhden lisäpaikan saaneet demarit vaativat paikkaneuvotteluiden avausta.

Muut puolueet eivät tähän suostuneet, vaan pitivät kättä päälle -sovitusta kiinni. Ja maanantaina 28.1.2013 ensimmäisessä valtuustossa kuntavaalien äänestystuloksen mukainen paikkajako lautakuntiin ja muihin luottamuspaikkoihin vahvistettiin.

Paikkaneuvotteluiden aikana Keskusta antoi hienosti hallituspaikan Kristillisille. Nyt Suonenjoella on hallituksessa kaikki valtuustopuolueet. Meillä ei ole oppositiota.

Keskusvaalilautakuntaan kuuluvat kaikki puolueet/ryhmät, jotka ovat osallistuneet vaaleihin. Eli meillä on myös Vihreät mukana ensimmäistä kertaa lautakunnassa.

Perussuomalaiset ovat heikomman puolella aina. Arvostamme vapaaehtoistatyötä, teki sitä kuka tahansa puoluetaustasta huolimatta.

Suonenjoen Perussuomalaisten hallitus antoi yksimielisesti sosiaalilautakunnan varapaikan Kristillisille, korvamerkittynä Annmarie Korhoselle, vaikka meillä olisi ollut hyviä omia ehdokkaita siihen paikkaan. Korhonen on  Suonenjoen Tehdään itse ry:n vapaaehtoistyöntekijä.

Rouva  sai perussuomalaisten paikkaneuvotteluissa kaiken minkä halusi. Hän vaihtoi paikat loikkauksessa paikkaan demarien kylkeen. Maanantaina 28.1 demarit eivät esittäneet hänelle yhtään paikkaan mihinkään luottamusmiestoimeen.

Perussuomalaisille tuli rouvan loikkauksen takia moni paikka uudestaan jakoon. Kaikille paikoille löytyi ottaja, yhden vapautuneista paikoista päätimme antaa Kristillisille.

En enää ihmettele, miksi vaalit eivät kiinnosta. Äänestysprosentti laskee koko ajan. Kun lähtee ehdokkaaksi, pitäisi tietää missä leirissä seisoo. Jos on äänestänyt perusmaijalle, niin ei ole halunut äänensä menevän demari-maijalle. Demari-rouvan poissa ollessa valtuustosta varavaltuutettu tulee Perussuomalaisilta.

Olen nähnyt nyt politiikassa hyvää ja pahaa. Hyvät asiat saavat innostuksen kasvamaan ja pahat asiat saavat omat ajatukset kirkastumaan. Olen oikeassa puoluessa. Perussuomalaiset kunnioittavat äänestystulosta ja noudattavat kunta- ja tasa-arvolakia.

Perussuomalaisia moititaan äijäpuolueeksi, verratkaapa montako naista tai työssäkäyvää on esim. demarien lautakuntaihmisissä?

1 kommentti . Avainsanat: suonenjoki, perusuomalainen, demari